BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16484 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen
+3
Easy-sprout kiemgroenten kweekset

Easy-sprout kweekset

Kweeksysteem

9001

Verse kiemgroenten binnen handbereik! Het 6-delige easy-sprout kweekset helpt je om al binnen een paar dagen verse kiemgroenten te kweken. Er zit ook een stappenplan bij om succesvol kiemgroenten met veel vitamines en mineralen te kweken.

Lees volledige productbeschrijving

Aantal

Verpakking

€ 0,00
Selecteer een eenheid
uit het assortiment
Geef mij een seintje
Productbeschrijving

Met de Easy-sprout heb je altijd verse kiemgroenten binnen handbereik: lekker, snel en gezond! Al binnen een paar dagen kweek je deze kiemen uit onze biologische zaden. Je krijgt hiermee veel vitamines en mineralen binnen in zeer geconcentreerde vorm. Deze kiemgroenten kweekset heeft een diameter van 12 cm en is ongeveer 17,5 cm hoog. De Easy-sprout bestaat uit 6 onderdelen die zijn gemaakt van duurzaam en voedselveilig plastic (HDPE). Inclusief Nederlandstalig stappenplan om succesvol kiemgroenten te kweken. Deze kweekset is exclusief zaden.

Deze kiemgroenten zijn zeer geschikt voor teelt in de Easy-sprout: Alfalfa, Broccolikers, Fenegriek, Groene erwt, Mosterdkers, Radijskers, Rode kool en Taugé.

Hoe ga je te werk met de Easy-sprout?

Ten eerste doe je jouw favoriete kiemgroenten zaden in de binnenbeker. Gebruik je hele fijne zaden? Gebruik dan de kleine zaadinzet, zodat de zaden niet uit de binnenbeker vallen. Doe vervolgens de binnenbeker helemaal in de buitenbeker. Vul de Easy-sprout met ruim voldoende water, zodat de zaden ook nog onder water staan wanneer ze uitzetten. Plaats vervolgens de maatdeksel in de binnenbeker. Nu worden de zaden geweekt. Afhankelijk van de soort zaden die je gebruikt duurt dit ongeveer 8 tot 12 uur.

Na het wellen haal je de binnenbeker uit de Easy-sprout en spoel je de zaden onder stromend water. Het water dat achterblijft in de buitenste houder gooi je weg. Wanneer je de zaden goed hebt gespoeld haal je zoveel mogelijk vocht uit de binnenste houder door te schudden met een draaiende beweging. Hierbij is het belangrijk om het goed uit te laten lekken. Om de 12 uur (afhankelijk van het soort zaden) herhaal je het spoelen en uitlekken. Binnen een paar dagen heb je heerlijke, gezonde en bovenal zelfgekweekte kiemgroenten die klaar zijn voor consumptie.

Tip: Bekijk onderstaande video om te zien hoe de Easy-sprout kweekmethode werkt of bekijk hier het visuele stappenplan om eenvoudig te kiemen met de Easy-sprout.

EAN-code    :   030852115553
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16484 reviews
Kiyoh