NU: 10% korting op zakjes
14 dagen  |  19 uur
Sluiten

BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 15261 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Handig kiemen met de Easy-sprout

De naam doet het al vermoeden, zaden kiemen met de Easy-sprout is heel gemakkelijk! Zo kweek je je eigen groente in een korte tijd. Hier heb je geen moestuin voor nodig. Gewoon thuis in de keuken! Met hun frisse kleur, fleuren kiemen je gerecht op en geven het een frisse bite. En doordat de vitaminen en mineralen zich concentreren in het kleine plantje zijn kiemen ook nog eens hartstikke gezond! We nemen je stap voor stap mee in het kiemproces. Doe je mee?
 

> Bestel onze Easy-sprout
 


Kies jouw favoriete smaak

Deze kiemgroenten zijn zeer geschikt voor teelt in de Easy-sprout: Alfalfa, Broccolikers, Fenegriek, Groene erwt, Mosterdkers, Radijskers, Rode kool en Taugé.

Op deze pagina nemen we Taugé als voorbeeld.


Verken de onderdelen

In de verpakking vind je de volgende onderdelen:

  1. Inzet
  2. Buitenbeker
  3. Binnenbeker
  4. Maatdeksel
  5. Koelkastdeksel
  6. Afsluitdeksel

Stap 1 - Gebruik de inzet

Gebruik je kleine zaadjes? Klik dan de inzet - met de bolling naar boven - vast in de binnenbeker. Zo voorkom je dat de kleine zaadjes door de openingen in binnenbeker wegglippen.


Stap 2 - Doe de zaadjes in de binnenbeker

Ben je beginneling, dan raden we je aan om te starten met 100 ml zaden per Easy-sprout. Dit is precies de inhoud van de maatdeksel. Vul deze met zaden en giet de zaden in de binnenbeker.


Stap 3 - Vul de binnenbeker met water

De zaden hebben water nodig om tot leven te komen. Zet daarom de binnenbeker in de buitenbeker en vul met lauw water (20°C)  totdat alle zaden goed onder water staan. De zaden gaan het water opzuigen. Gebruik daarom liever teveel dan te weinig water!


Stap 4 - Laat de zaden wellen

Nu is het tijd om de zaden te laten wellen, zodat het buitenste vliesje zacht wordt. Zet de maatdeksel op de buitenbeker en zet de Easy-sprout op een plek waar het rustig op kamer-
temperatuur kan staan, circa 6-12 uren.


Stap 5 - Tijd om te spoelen

Hebben ze lang genoeg geweld? Dan gaan we ze spoelen! Spoelen doe je, zodat de kiemen vochtig en schoon blijven. Haal de binnenbeker uit de buitenbeker en houd de binnenbeker onder stromend lauwwarm water terwijl je er rondjes mee draait.


Centrifugeren

Nu gaan we ze centrifugeren. Pak de binnenbeker vast, houd hem boven de wasbak en begin met je pols rondjes te draaien. Je ziet de waterdruppels nu uit de binnenbeker komen. Wissel het  centrifugeren af met het kloppen van de binnenbeker tegen de binnenkant van de wasbak. Herhaal het draaien en kloppen, net zo lang totdat je er geen druppels meer uitkomen.


Wegzetten

Giet het restantje water uit de buitenbeker en deze spoel om. Zet vervolgens de binnenbeker zo in de buitenbeker dat deze er verhoogd instaat. Plaats de maatdeksel op de binnenbeker en zet het de beker op kamertemperatuur weg.


Stap 6 - Herhalen en herhalen

Herhaal stap 5, net zolang totdat jouw kiemen de grootte hebben waarop je ze kunt eten. Hoe vaak je de stap per dag moet herhalen en hoe lang het hele groeiproces ongeveer duurt, vind je op onze productpagina van jouw kiemgroente.


Stap 7 - Oogsttijd

Zijn ze volgroeid? Dan is het tijd om te oogsten. De kiemen kun je zo uit de Easy-sprout plukken. Ook kun je de kiemen met de Easy-sprout en koelkastdeksel in de koelkast bewaren voor ongeveer 48 uur. Gaat de beker mee op pad? Gebruik dan de afsluitdeksel.

Op welk gerecht ga jij de kiemen gebruiken?

Bestellen

Wil je zelf aan de slag met de Easy-Sprout? Klik dan hier om hem te bestellen.

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 15261 reviews
Kiyoh