BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,3/10 op basis van 13479 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Tatsoi zaden

Tatsoi is de platte variant van paksoi, en wordt ook wel vlakke Chinese kool genoemd. Zowel paksoi als tatsoi behoren tot de Brassica rapa: dit is een grote familie met snelgroeiende kolen. De bladsteel van tatsoi is sappig en het blad is zacht. Het is lekker om rauw te eten of als spinazie te bereiden. Vooral de jongere bladeren zijn erg smakelijk om rauw te verwerken in een salade. Bekijk op deze pagina het huidige aanbod tatsoi zaden, en bestel vandaag nog!

> Lees meer

Tatsoi – Brassica rapa
Tatsoi Brassica rapa 1572
Tatsoi is een variant op de beter bekende Paksoi. De donkere ronde, dikke blaadjes zijn lekker knapperig en zowel rauw of als spinazie te bereiden. Groeit snel. Geschikt voor een teelt als babyleaf.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,69
Selecteer een eenheid
> meer info

Tatsoi kweken

Tatsoi is eenvoudig om te kweken, omdat ze snel kiemen en groeien. Aangezien dit gewas gevoelig is voor knolvoet, dien je ervoor te zorgen dat ze goed roteren. Bovendien is het van belang om ze goed water te geven. Aan het begin van de teelt dien je de tatsoi goed te beschermen tegen winterse nachten. Wanneer de eerste blaadjes verschijnen kun je al verspenen. Vervolgens kun je de kropjes of afzonderlijke blaadjes gaan oogsten na circa 4 tot 5 werken. De beste standplaats voor deze soort is in de zon, dan wordt tatsoi zo’n 10 tot 20 centimeter hoog. Lees voor meer informatie over het zaaien van tatsoi onze teelttips over blad- en stengelgewassen.

Zaaien van tatsoi

De periode van april tot augustus is de beste periode om tatsoi te zaaien. Mocht je onder glas gaan telen, dan is het zaaien mogelijk van maart t/m mei en rond september en oktober. Houd altijd een plantafstand van 30 x 30 centimeter aan, en probeer ze niet te dik te zaaien.

Tatsoi zaden online bestellen

Bestel vandaag nog je tatsoi zaden en je kunt ze binnen een paar dagen al in je eigen moestuin verwerken! Aangezien het oogsten slechts 4 tot 5 weken duurt, kun je al snel genieten van lekkere gerechten met tatsoi uit je eigen tuin. Wij streven ernaar om je bestelling al binnen 3 tot 4 werkdagen bij je thuis af te leveren. Plaats je een bestelling ter waarde van meer dan 25 euro? Dan betalen wij de verzendkosten voor je. Heb je nog vragen over tatsoi kweken, of over de zaden? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact met ons op.

Veilig betalen
9,3
Bekijk alle 13479 reviews
Kiyoh