De Bolster
logo
Bolster nieuwsbrief herfst 2011
De catalogus van 2012 is klaar voor verzending! foto
Zodat jullie tijdig aan de slag kunnen met het maken van grootse groene plannen, hebben wij de catalogus alvast klaargemaakt! We hebben ons best gedaan om er weer een mooie uitgave van te maken. Dit jaar is elke variëteitsbeschrijving met een foto geïllustreerd. We hebben de lijst van teelttips flink uitgebreid en er een zaaikalender aan toegevoegd.

Vorig jaar hebben we veel positieve reacties gekregen op de nieuwe tomaatjes Mirabelle, Cerise en Clementine. Ook dit jaar hebben we weer nieuwe soorten toegevoegd aan het assortiment, waaronder twee leuke bladmosterdsoorten: de golden frills en purple frills. Deze pittige blaadjes zijn een heel leuke toevoeging aan slaatjes. Ook nieuw is de Catalonga, een heel erg lekkere pluksla met prachtige hertshoornvormige blaadjes. Daarnaast zijn er een flink aantal nieuwe bonen te ontdekken.

De catalogus kan kosteloos aangevraagd worden via [email protected] of binnenkort van de website in pdf-formaat gedownload worden.

Let op: Wie zich heeft aangemeld voor de catalogus of in de afgelopen twee jaar een bestelling heeft gedaan krijgt automatisch de catalogus toegestuurd.

Hopelijk kunnen jullie met de catalogus al heerlijk voor genieten van een nieuw teeltseizoen en komen zo vol hoop de winter door!

Nieuw!! Noviteitenlijst voor de professionele teler
Naast een gewone catalogus hebben we voor het eerst ook een noviteitenlijst voor de professionele teler uitgebracht. Hierin geven we extra aandacht aan enkele rassen die ontwikkeld zijn met het oog op de professionele tuinder. U vindt hierin ook de prijslijst grote hoeveelheden.

Deze noviteitenlijst wordt automatisch naar professionele telers gestuurd die in ons klantenbestand staan. Verder kunt u deze noviteitenlijst downloaden van de website, onder het kopje 'professionele telers'. U kunt deze lijst tevens aanvragen via [email protected]
Het leukste decembergeschenk vindt u bij ons! foto
De pakjestijd komt er weer aan! Weet je nog niet wat aan de Sint of de Kerstman te vragen? Dan doen wij graag een suggestie. Met dit Kiempakket kan je binnenshuis een mini tuintje creëren en zo ook in de winter nog de groene vingers trainen.

Het kiempakket bestaat uit:

- een kiemschaaltje
- een zakje tuinkers: heerlijk voor in salades en op brood
- een zakje rucolakers: goed te gebruiken als garnering en lekker in salades
- een zakje fenegriek: heeft een licht kerrie aroma
- een zakje radijskers Rambo: heeft een schitterende rode kleur, is enigszins pikant en is heerlijk in
salades maar ook prachtig om gerechten mee te garneren
- een zakje chinese bieslook: heeft een lekkere knoflooksmaak en past daardoor bij allerlei
gerechten

De normale prijs is € 23,05, maar als u dit pakket voor 23 december 2011 bestelt, krijgt u 25% korting en betaalt u slechts € 17,29.
(klik op de foto en bestel direct!)

Kiemen Kweken - turbo tuinieren op de vensterbank


Kiemen zijn eigenlijk super jonge plantjes, die binnen een paar dagen uit zaad gekweekt kunnen worden. Kiemen zijn de ultieme leverancier van vitamines en mineralen. De ideale omstandigheden om kiemen te kweken is op kamertemperatuur. Er zijn verschillende methoden om de zaden te laten kiemen. Het kiemschaaltje dat we u aanbieden is erg makkelijk in gebruik en bestaat uit een glazen schaaltje met een roostertje.

Gebruikerstip:
Strooi een dun laagje zaden op het rooster en laat de zaden goed nat worden onder de lopende kraan. Vul daarna de glazen schaal met water tot net onder het rooster. Vervolgens kan het schaaltje bij kamertemperatuur weggezet worden. De kiemen moeten dagelijks 2 keer gespoeld worden. Na drie dagen mogen de kiemen in het licht gezet worden, maar niet in de volle zon. Afhankelijk van de soort zijn de kiemen na 5-10 dagen klaar voor consumptie.

De kiemen rauw eten is de lekkerste en meest gezonde consumptie-methode. Kiemen zijn een fantastisch ingrediënt voor salades. Het is ook mogelijk, de kiemen tot een alternatieve slasaus te verwerken. Gebruik daarvoor een schaaltje kiemen, koudgeperste olie, een scheutje appelazijn, een beetje peper, een beetje zeezout en een beetje mosterd. Mix alle ingrediënten met een staafmixer tot een gladde saus. En je hebt een buitengewoon energierijke en gezonde slasaus zonder smaakversterkers en conserveringsmiddelen. Eet smakelijk!
Teeltnieuws foto
In de herfst worden onze tweejarige groentes lekker dicht bij elkaar gezet in de kas en met aarde toegedekt, zodat ze samen kunnen overwinteren. De kas is onverwarmd en weliswaar maar een paar graden warmer dan buiten, maar toch vermijden we op deze manier onnodige vorstschade. De soorten die we ingekuild hebben zijn: pastinaak, zomerwortel, koolrabi, savooiekool, rode kool, wortelpeterselie, koolraap, rode bietjes en groenlof. De kolen zouden ook buiten de winter wel doorkomen, maar voor de zaadproductie hebben we toch betere resultaten als we ze inkuilen. In het vroege voorjaar mogen ze weer het veld op. Deze tweejarigen zetten namelijk pas in hun tweede levensjaar zaad. Op de foto is Marijn de nodige zorgen aan het schenken. Nu nog een wollen dekentje, een warme chocomelk en ze komen de winter wel door.
Aankomende activiteiten foto
Biovak

Op 18 en 19 januari vindt de 5e editie van de Biovak plaats, wederom in het IJsselhallencomplex te Zwolle. Op www.biovak.nl vindt je hierover meer informatie. Er zullen zo?n 400 standhouders zijn en de organisatie rekent op zo?n 20.000 bezoekers. Het thema van dit jaar is ?de kok als ambassadeur van lekker en gezond eten?. Aan lekkernijen zal het zeker niet ontbreken! Wij zijn in ieder geval weer van de partij!

foto is afkomstig van www.biojournaal.nl
Contact Informatie
De Bolster B.V.
Oude Oenerweg 13
8161 PL Epe - Nederland
Tel. +31(0)578 - 621433
Fax. +31(0)578 - 621418
[email protected]

www.bolster.nl
Wil je geen nieuwsbrief ontvangen. Klik hier om je af te melden.