De Bolster
logo
Nieuwsbrief winter 2012
Beste vrienden van de Bolster,

Wonder boven wonder is het toch nog gaan sneeuwen deze winter. Wie had het nog verwacht? Afgelopen maandag viel bij ons het eerste laagje poedersneeuw! Gelukkig hadden we het wiedwerk in de veldsla vorige week met enige spoed tijdig afgerond. Met enige spoed en koude tenen weliswaar. De compost werd deze week ook aangeleverd en uitgespreid in de kas. Maar toch speelt het meeste werk zich momenteel binnen af. In deze nieuwsbrief leest u meer over onze winterse activiteiten!
BOLSTER WEBSITE VERNIEUWD
Misschien heeft u het al opgemerkt; onze website is vernieuwd!! U kunt nu gemakkelijker door de website surfen. Onze artikelen zijn overzichtelijker georganiseerd, zodat u nog sneller uw zaden kunt vinden. De nieuwe website moet ook een duidelijker beeld geven van wat de Bolster doet. Want zoals u ook in deze nieuwsbrief kan lezen, zitten we beslist niet stil.

Wat is er zoal verbeterd op de website?

- Als u graag bestelt via de online bestellijst, hebben wij dit voor u gemakkelijker gemaakt, door de online lijst dezelfde indeling te geven als de indeling in de catalogus. Door wat technische obstakels zijn beide lijsten nog niet helemaal identiek, maar het is toch een stuk gemakkelijker geworden om uw printversie over te nemen op de website. (U kunt een print maken van u bestelling voordat u de betaling afrond! In het gedeelte overzicht vind u een knop print deze pagina

- Op de pagina met het overzicht van de artikelen, kunt u nu zaden in verschillende hoeveelheden bestellen. Voorheen kon u hier alleen 1 zakje bestellen en moest u op het artikel klikken om andere hoeveelheden te bestellen.

- Het bestelproces is vereenvoudigd. U hoeft maar twee stappen te doorlopen om u bestelling af te handelen. In de eerste stap bepaalt u het afleveradres en de betaalmethode. In de tweede stap kijkt u uw bestelling en de bijbehorende gegevens na. Als alles klopt klikt u op bestelling afronden en kunt u betalen via de gekozen betaalmethode.

- We wilden de website ook minder saai maken, vandaar dat er gekozen is voor een achtergrond foto. Deze maakt de site toch een stuk vrolijker!

Wij hopen zo de website te hebben verbeterd, zodat u er gemakkelijker uw weg kunt vinden. Mocht u nog op- of aanmerkingen hebben horen wij dat graag van u en zullen we deze opmerkingen meenemen in een volgende evaluatie!
BEGIN 2012 GEZOND EN MAAK UW EIGEN MOESTUIN IN EEN HANDOMDRAAI!!
Iedereen kan groene vingers krijgen. Wie weet schuilt in u wel een nog onontdekt talent! U hoeft niet meteen vele vierkante meters om te spitten, maar u kunt ook bescheiden beginnen. Wat dacht u van een kruidenbak op de vensterbank of het balkon of een vierkante-meter-tuin voor een constante toevoer van verse slaatjes, worteltjes en radijsjes? Dat het niet ingewikkeld hoeft te zijn laten we graag zien op onze nieuwe pagina www.bolster.nl/moestuin. Via een stappenplan loodsen we u door uw eerste tuinervaring heen!

In ons moestuinpakket zit ook een heel handig boek genaamd: Ecologisch tuinieren voor beginners. Met dit boek is het heel eenvoudig een goede moestuin aan te leggen. Naast dit boek zitten de volgende zaden in het pakket:

- Basilicum Genovese
- Pluksla Catlogna
- Bieslook, fijn
- Rode Biet kogel 2
- Zomerwortel
- Radijs Cherry Belle
- Tuinboon Eleonora
- Kropsla Wonder der 4 jaargetijden
- Courgette Black Beauty
- Ui, Noordhollandse Bloedrode
- Snijbiet, Rhubarb Chard
- Rucola sla Esmee
- Suikermais Golden Bantam
- Koolrabi Delikatess blauwe
foto
BESTELLINGEN STROMEN BINNEN foto
Onze order-afdeling draait weer op volle toeren. We zijn natuurlijk blij met de vele bestellingen die binnenstromen. Zo houden we onszelf deze winter wel warm!
HARTVERWARMENDE BERICHTEN foto
Regelmatig krijgen we van onze klanten hartverwarmende kaartjes toegestuurd. Pas geleden kwam een kaartje toe met de volgende tekst:

Lieve mensen van de Bolster, Bij het uitzoeken van de zaden die ik van 2011 nog over had en het doen van de bestelling voor 2012 overviel me een intens geluksgevoel dat ik ook dit jaar weer, met jullie met zorg gekweekte zaden, een poging mag gaan doen een mooie groentetuin in te vullen! Ik hoop dat jullie er ook weer net zoveel zin in hebben! Veel succes en geluk voor 2012!

Dit soort aardigheden zijn natuurlijk voeding voor ons enthousiasme. Hartelijk dank dan ook voor alle feedback en felicitaties die ons toegezonden worden!
BRIGHT LIGHTS foto
Terwijl onze catalogus voor 2012 nog maar net uit is, zijn we alweer in gedachten bij de uitgave van het volgende jaar! Elk jaar weer gaan we op zoek naar interessante kandidaten voor de uitbreiding van ons assortiment. Soorten die minder goed lopen moeten dan helaas wel eens voor nieuwkomers plaats maken. Momenteel hebben we de Bright Lights met hun prachtig gekleurde stengels en bladen op het oog. Vorig voorjaar zijn ze alvast in beproeving gezet. En als alles naar wens gaat zijn we tegen 2013 klaar voor eigen zadenverkoop! Vol spanning klopt ons telershart!
BOLSTER GEDICHT foto
....................De Veldsla baadt in de Winterzon......................................

........................De veldsla die baadt in de winterzon......................................
..........en vertelt tegen zijn buurman dat het echt wel erger kon:....................
....................Bij de Bolster is ons geen slecht lot beschoren.........................
.......................Hier op de akker heb ik mijn hart verloren..............................
...........................Stel je voor dat je in een sla belandt!.................................
....................................Ach zwijg!, zegt die ander.........................................
....................en draait zijn blad nog even naar de andere kant....................
Contact Informatie
De Bolster B.V.
Oude Oenerweg 13
8161 PL Epe - Nederland
Tel. +31(0)578 - 621433
Fax. +31(0)578 - 621418
[email protected]

www.bolster.nl
Wil je geen nieuwsbrief ontvangen. Klik hier om je af te melden.