De Bolster
logo
Nieuwsflits Bolster! Geen octrooi op leven!
foto
In deze Bolster Nieuwsflits willen we u graag oproepen om ons te steunen in de strijd tegen patenten op planten en dieren!

De Biologische belangenorganisatie Bionext heeft recent de campagne ´Hart voor biodiversiteit, geen octrooi op leven´ gelanceerd. Ze pleiten voor een verbod op het octrooieren van planten en dieren. Samen met Bionext vinden wij het onaanvaardbaar dat één bedrijf eigenaar kan worden van eigenschappen die gewoon in de natuur voorkomen. Het verlenen van octrooien gebeurt al lang niet meer enkel op genetisch gemanipuleerde gewassen. Zo is bijvoorbeeld octrooi aangevraagd op koeien die meer melk geven en op tomaten die minder water bevatten. Inmiddels zijn er al 900 octrooien op dieren en 1.800 octrooien op planten verleend en zijn er duizenden in voorbereiding.

Grote bedrijven als Monsanto, Dupont en Syngenta krijgen zo steeds meer controle op de wereldwijde zaad- en voedselproductie. Kleinere zaadbedrijven mogen deze geoctrooieerde planten niet meer gebruiken voor de ontwikkeling van nieuwe rassen. Geoctrooieerde eigenschappen kunnen op natuurlijke wijze kruisen met andere planten, waarna de octrooihouder de boer kan aanklagen voor octrooi inbreuk. Boeren betalen hogere prijzen voor hun zaad, consumenten krijgen minder keuze en de biodiversiteit neemt af.

Bij de Bolster ervaren wij de octrooien op planten als een zeer reële bedreiging. Tegen wil en dank moeten we steeds meer energie steken in het uitpluizen van patenten en we vrezen vele negatieve gevolgen die ons dagelijks werk danig kunnen belemmeren. We zullen ons echter niet zomaar neerleggen bij deze mistoestanden!

Uw steun en hulp is zeer welkom en van groot belang!


Teken daarom graag de petitie op http://petities.nl/petitie/hart-voor-biodiversiteit-geen-octrooi-op-leven

Lees meer over het onderwerp
http://www.bionext.nl/content/persbericht-bionext-pleit-voor-een-verbod-op-het-octrooieren-van-planten-en-dieren

Wilt u meer weten wat u kunt doen, kijk dan op: http://www.bionext.nl/content/ik-steun-hart-voor-biodiversiteit

Warme groene groeten,
Het Bolster Team
Contact Informatie
De Bolster B.V.
Oude Oenerweg 13
8161 PL Epe - Nederland
Tel. +31(0)578 - 621433
Fax. +31(0)578 - 621418
[email protected]

www.bolster.nl
Wil je geen nieuwsbrief ontvangen. Klik hier om je af te melden.