De Bolster
logo
Nieuwsbrief februari 2013
Op naar de lente!

Hierbij onze eerste nieuwsbrief van 2013. Ondanks dat koning winter het land nog niet uit is, laat de zon zich steeds vaker zien en doet de eerste lentekriebels ontwaken. Bij de Bolster is zelfs al een Agaatvlinder gespot, een vlindersoort die vrijwel alleen van mei tot oktober te zien is. Gewoonlijk overwinteren ze als rups.

De hoogste tijd dus om vooruit te kijken naar het voorjaar en plannen te maken voor uw tuin!
foto
Productie bij de Bolster
Bij de Bolster worden de handen flink uit de mouwen gestoken. In de eerste plaats om alle bestellingen in te pakken en te verzenden, die sinds het uitbrengen van de catalogus hun weg naar de Bolster weer hebben gevonden. Zowel winkels als professionele telers, maar ook particulieren zijn alweer volop bezig met het naderende voorjaar.
foto
In de zaadschoning worden de laatste partijen van 2012 geschoond en de meeste kiemproeven van datzelfde oogstjaar zijn ingezet, maar tegelijk worden de eerste producties van 2013 al voorbereid in de kas. Afgelopen week is compost uitgereden in de kas. De kolen, selderij en prei zijn verplant en onze radijs voor basiszaadvermeerdering is gezaaid. Ook zijn de eerste opkweekbakken deze week ingezaaid met andijvie- en venkelzaad, om in het voorjaar te kunnen worden uitgeplant. Wilt u zelf andijvie telen, dan is het daar nog wat vroeg voor. Door andijvie nu te zaaien stressen wij de plantjes, waardoor ze na het uitplanten zullen doorschieten, wat voor zaadproductie essentieel is.
foto
Zelf aan de slag
Kijkt u ook al uit naar de lente? Uiteraard kunnen kiemgroentes en keukenkruiden in de vensterbank worden gekweekt. Daarnaast kunt u nu alvast enkele groentes voorzaaien en in de vensterbank opkweken, zodat ze in het voorjaar kunnen worden uitgeplant. Denk bijvoorbeeld aan bieslook en venkel. Kunt u niet wachten buiten aan de slag te gaan, dan kunt u binnenkort beginnen met het zaaien van tuinbonen. In onze zaaikalender staat meer informatie met betrekking tot zaaitijden van onze gewassen. Deze kalender kunt u achterin onze catalogus vinden of downloaden via deze link.
BioVak
Op 23 en 24 januari was de Bolster aanwezig op de BioVak in de IJsselhallen te Zwolle. Wij willen de bezoekers bedanken voor alle belangstelling en gezelligheid!
foto
Cursus Gezond Moestuinieren voor Beginners
Bezoekers aan de BioVak hebben de folders wellicht in onze stand zien liggen; de cursus Gezond Moestuinieren voor Beginners door Janneke Tops, uiteraard geheel biologisch. Deze cursus richt zich op mensen die geen ervaring hebben met moestuinieren en wordt op verschillende locaties in het land gegeven. De eerste cursusdagen zijn net achter de rug, maar er volgen er meer! Kijk voor meer informatie en de agenda op www.gezondemoestuin.nl
Bolstergroentes in West Afrika
Ontwikkelingsproject Burkina Faso foto
Onlangs ontvingen wij foto's van een project in Burkina Faso. Aan dit project hebben wij in 2010 diverse zaden gedoneerd, waaronder bonen, sla, pompoen, rode biet, spinazie en bloemen. De foto's zijn gemaakt in de volkstuintjes (het gehele complex beslaat zo'n 100 tuintjes) van een aantal kleine boeren, die de groentes op de markt verkopen. Het geeft ons veel voldoening te zien dat onze zaden een goede bestemming hebben gekregen.
foto
Social media
Wilt u vaker op de hoogte worden gehouden van de zaken die binnen de Bolster spelen? U kunt ons volgen via twitter en facebook. Voeg ons toe en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en acties!

Tot slot wenst het team van de Bolster u een vruchtbaar jaar toe!
Contact Informatie
De Bolster B.V.
Oude Oenerweg 13
8161 PL Epe - Nederland
Tel. +31(0)578 - 621433
Fax. +31(0)578 - 621418
[email protected]

www.bolster.nl
Wil je geen nieuwsbrief ontvangen. Klik hier om je af te melden.