De Bolster
De Bolster
Zet je moeder in het zonnetje
Fijne Moederdag
Moederdag komt er alweer aan! En hoe maak je een vrouw blijer dan door haar wekelijks van een prachtig boeket te voorzien? Vers uit eigen tuin! Speciaal voor moeders die ervan houden om in de tuin bezig zijn, hebben wij daarom het Moederdagpakket samengesteld. Wie zaait zal oogsten: met dit zadenpakket creëert u een kleurrijke bloementuin en prachtige boeketten om de zomer in huis te brengen. Zorg dat u zondag 11 mei niet met lege handen staat en bestel snel dit cadeau
foto
Andere leuke cadeautip voor Moederdag
Naast dit speciale moederdagpakket, hebben wij diverse andere zadenpakketten in ons assortiment.

Voor wie niet zelf kan kiezen, bieden onze cadeaubonnen uitkomst. De cadeaubonnen zijn verkrijgbaar in €10,-, €25,- en €50,-. U kunt tevens kiezen voor een chique cadeauverpakking. Een mooi geschenk voor elke gelegenheid!
foto
Lekkers uit eigen tuin!
Inmiddels is het alweer bijna mei. Tijd om volop in de tuin aan de slag te gaan! Hier enkele ideetjes voor uw moestuin, afkomstig uit het boekje 'Bijzondere groentegids' van Velt:

Rode biet:
Dit is het moment om rode biet te zaaien. Voor wie wat inspiratie nodig heeft hebben wij hier een recept:

Ingrediënten:
250 gram rode biet
50 gram sjalot
1 rond (vers of licht gerijpt) geitenkaasje
1 el olie
1 tl ongeraffineerde rietsuiker, rijststroop of honing
bladerdeeg
tijm
peper
zout


Bereiding:
Maak de groenten schoon, snijd de geschilde biet in kleine dobbelsteentjes van maximaal 1 cm en snipper de sjalot. Verwarm de olie en fruit de sjalot. Voeg de biet en 2 eetlepels water toe en laat de groenten met een deksel op de pan zachtjes garen. Spreid intussen het deeg uit over 4 ingevette taartvormpjes en prik met een vork gaatjes in het deeg. Snijd de geitenkaas in 4 plakjes van gelijke dikte. Voeg tegen het einde van de gaartijd van de biet een snufje zout en de zoetstof naar keuze toe en laat zonder deksel op een zacht vuur karamelliseren. Zorg dat alle vocht verdampt is, maar laat de biet niet aanbranden. Verdeel de groenten over het deeg, leg er een plakje geitenkaas op, bestrooi met wat tijm en versgemalen peper en plaats de taartjes in een voorverwarmde over op 200 a 220 graden Celsius gedurende 20-25 minuten. Haal de taartjes uit de oven en uit de vormpjes en serveer ze warm.


Wortelpeterselie
Van wortelpeterselie kunt u de wortel rauw geraspt in sla gebruiken, of in stukjes gesneden aan soepen en sauzen toevoegen. Een soep met wortelpeterselie bereidt u als volgt:

Ingrediënten:
250 gram wortelpeterselie
3 preien
150 gram aardappel
ca. 3 dl volle melk
kippen- of groentebouillon
2 el olie
snufje tijm
1 laurierblad
nootmuskaat
peper


Bereiding:
Maak de groenten schoon. Snijd de prei in ringen. Gebruik enkel het witte en lichtgroene deel. Schil de wortelpeterselie en de aardappel en snijd beide in grove stukken. Verwarm de olie en fruit de prei zachtjes. Voeg de overige groenten, tijm, laurier en ca. ½ liter water toe en laat goed gaar koken. Verwijder de laurier en pureer de soep. Voeg bouillon en melk toe en zo nodig meer heet water. Breng op smaak met nootmuskaat en peper. Warm goed door.


Knolvenkel
Venkel wordt meestal niet rauw gegeten, maar dat is wel mogelijk wanneer deze zeer fijn wordt gesnipperd of geschaafd. Hieronder een recept voor venkel met mozzarella en pesto uit de oven.

Ingrediënten:

700 gram venkel
200 gram mozarella
ca. 5 el pesto
ca. 2 el gemalen kaas
3 el (soja)room
peper
olijfolie


Bereiding:
Maak de venkel schoon, snijd hem in kwarten en stoom de stukken gaar. Schik de venkel in een ondiepe ingeoliede ovenschaal en bestrijk de bovenkanten van de venkel met pesto. Leg op elk venkelkwartje een plak mozzarella en bestrooi de groente met versgemalen peper en wat geraspte kaas. Besprenkel de venkel met de sojaroom en gratineer in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius.


Hopelijk kunt u uw geduld bewaren na het lezen van al dit lekkers. Alle gewassen die u nu kunt zaaien vindt u in onze zaaikalender.

Uiteraard is dit ook het ideale moment om bloemen te zaaien.

Fijne moederdag en veel tuinplezier gewenst!



De Bolster B.V.
Biologische zaden
Oude Oenerweg 13
8161 PL Epe Nederland
Tel. +31(0)578 - 621433
Fax. +31(0)578 - 621418
Mail: [email protected]
Web: www.bolster.nl
Bolster logo Bolster op facebook Bolster op twitter
Wilt u geen nieuwsbrief ontvangen?
Klik hier om u af te melden.