De Bolster
De Bolster
Volg de cursus Succesvol Ecologisch Moestuinieren met korting
foto
Fikse korting op cursus van Janneke Tops exclusief voor De Bolster klanten
De Bolster inspireert en informeert graag als het om biologisch tuinieren gaat. Dit doen we in onze nieuwsbrief, op Facebook, in onze catalogus en nu ook met een cursus Succesvol Ecologisch Moestuinieren.

Hiervoor is De Bolster een samenwerking aangegaan met Janneke Tops van de Gezonde Moestuin. Een zeer ervaren ecologisch tuinierster en inmiddels ook een bekendheid als trainster en boekenschrijfster.
Deze cursus is altijd te volgen bij Janneke Tops, maar als De Bolster bieden wij jou eenmalig een flinke korting op deze cursus aan:

Basiscursus Succesvol Ecologisch Moestuinieren
Zelf ecologisch groenten kweken kan een enorme uitdaging zijn. Soms lukt het heel goed en is de oogst overvloedig, de andere keer gooien slakken, het weer of andere factoren roet in het eten? Toch is er met enige basiskennis snel succes te behalen in je eigen eco-moestuin.

foto
Wat leer je op deze dag?
Tijdens deze ‘stoomcursus‘ passeren in één dag de belangrijkste onderwerpen de revue, die je moet weten om succesvol ecologisch te kunnen moestuinieren. We beginnen bij de bodem, je zult zien waarom een gezonde, vruchtbare bodem de sleutel tot succes is.

Vervolgens komen aan bod:
  • compostering (op een hoop of kan het ook anders?),
  • goed zaadgoed,
  • combinatieteelten,
  • verschillende manieren van tuinieren (vruchtwisseling, vierkante meter tuinen, permacultuur),
  • ziekten en plagen,
  • on(gewenste) kruiden en
  • hoe een goed tuinplan gemaakt kan worden.
  • De tweede helft van de middag is er voldoende ruimte voor persoonlijke tuinvragen.
Er zullen goede eco-moestuinboeken aanwezig zijn om inspiratie uit op te doen en informatie in op te zoeken.

Voor wie?
Deze training is geschikt voor iedereen met een beetje ervaring op het gebied van ecologisch tuinieren en iedereen die wil gaan tuinieren, maar nog geen ervaring heeft.

Praktische informatie
De dag (zaterdag 21 november 2015) duurt van 9:30 uur tot ca 16:30 uur. De cursuslocatie is bij De Bolster, Oude Oenerweg 13 in 8161 PL Epe (langs de A50 Zwolle-Apeldoorn). Het aantal plaatsen is beperkt. Deelname is 30 euro per persoon. De dag zal alleen doorgang vinden bij minimaal 10 deelnemers. Aanmelden kan bij (email): [email protected]
foto
foto
Tip van Marijn
In oktober zijn veel planten uitgebloeid. Dit is het moment dat je rijpe zaden en bessen kunt verzamelen. Ten minste, als de vogels je niet voor zijn!
Ga jij zaden opvangen en verzamelen? Denk er dan aan dat je deze donker, koel en absoluut droog wegzet. Het zou zonde zijn als je komend voorjaar met veel liefde gaat zaaien en je vervolgens geen planten ziet opkomen.

We adviseren je ook om je kruiden (zoals bieslook en peterselie) uit te graven en in een pot te zetten. Zet deze pot op je keukenvensterbank en je hebt de hele winter verse kruiden.
Zaaien in oktober
Onder glas: Rucola Coltivata, Veldsla, Winterpostelein
In de volle grond: Bloemkool
foto
Aanmelden catalogus 2016 of liever duurzaam?
Binnenkort sturen wij onze catalogus voor 2016 weer aan onze klanten. Wanneer jij vorig jaar een catalogus hebt ontvangen mag jij er van uit gaan dat jij deze ook dit jaar weer ontvangt. Jij hoeft hiervoor geen enkele actie te ondernemen.
Wanneer jij vorig jaar geen catalogus hebt ontvangen en jij wilt dit jaar wel graag een catalogus ontvangen dan vragen wij jou om je zo snel mogelijk aan te melden via onderstaande link:
http://www.bolster.nl/catalogus_aanvraag

Geniet van de catalogus, maar bestel bewust.
We verkopen graag, maar zijn ook graag duurzaam. Onze catalogus 2016 kun je ook vinden op onze website. De bijbehorende bestelformulieren kun jij vanaf de website downloaden. Daarom vragen wij jou om alleen een catalogus 2016 te bestellen, wanneer jij daadwerkelijk een bestelling bij ons wilt plaatsen en jij een absolute voorkeur hebt voor een papieren versie.
De Bolster B.V.
Biologische zaden
Oude Oenerweg 13
8161 PL Epe Nederland
Tel. +31(0)578 - 621433
Fax. +31(0)578 - 621418
Mail: [email protected]
Web: www.bolster.nl
Bolster logo Bolster op facebook Bolster op twitter
Wilt u geen nieuwsbrief ontvangen?
Klik hier om u af te melden.