Geachte klant, wegens grote drukte is de levertijd binnen Nederland 3-4 werkdagen.  > Lees dit eerst

BIO-zaden voor een

succesvolle teelt

Teelttips

Welkom op deze uitgebreide pagina boordevol gewasinformatie, teelttips, nieuwsberichten en recepten. Wij willen startende én ervaren tuinliefhebbers aanmoedigen en helpen om zelf kruiden en groenten te kweken; gezond, lekker en natuurlijk 100% biologisch! Daarom vind je hier allerlei praktische informatie, waarmee je direct aan de slag kunt in je eigen (moes)tuin. 

Wil je altijd op de hoogte blijven en iedere maand een handig overzicht ontvangen van de nieuwste artikelen en de gewassen die je kunt zaaien? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

> Moestuin beginnen
> Blad- en stengelgewassen
> Koolgewassen
> Peulvruchten
> Vruchtgewassen
> Wortel- en knolgewassen
> Kruiden
> Kiemgroenten
> Bloemen
> Groenbemesters
> Overige tuintips 


Andijvie oogsten

Andijvie oogsten

Andijvie staat bekend om zijn stevige blad en bittere, licht boterachtige smaak. Perfect voor een stamppot! Lees hoe en wanneer je andijvie het beste kunt oogsten en bestel onze biologische zaden.

> lees meer


Zomerpostelein oogsten

Hoe oogst je groenlof?

De smaak van groenlof heeft iets weg van andijvie, terwijl de naam meer op witlof lijkt. Zelf groenlof oogsten in jouw moestuin? Lees hoe dit in zijn werk gaat en bestel onze biologische zaden online.

> lees meer


Kardoen oogsten

Bio-kardoen bleken en oogsten

Kardoen is een meerjarige groente uit het Middellandse Zeegebied die in Nederland nog niet erg bekend is. Ga jij ermee aan de slag in je moestuin? Bestel de biologische zaden en lees alle over de oogst.

> lees meer


Radicchio Rosso oogsten

De oogst van Radicchio Rosso

Voelt de krop van de Radicchio Rosso goed stevig aan? Dan is het tijd om deze groente te oogsten. We vertellen hoe je dit het beste test en inspireren je met een paar heerlijke recepten.

> lees meer


Tatsoi oogsten

Tatsoi oogsten

Ongeveer zes weken na het oogsten kun je de kropjes of afzonderlijke blaadjes van de tatsoi al oogsten. Dit betekent dat je vandaag nog kunt smullen van de smaakvolle biologische jonge blaadjes.

> lees meer


Palmkool oogsten

Palmkool oogsten

De donkergroene kleur van palmkool is een ware eyecatcher in je moestuin. Het is bijna zonde om deze te oogsten, maar toch is het zover. Lees over de twee methodes die je hiervoor kunt gebruiken.

> lees meer


Groenbemesters telen najaar

Groenbemesters telen in het najaar

Zijn de groenbemesters al onderdeel van jouw teeltplan? In dit artikel lees je meer over de voordelen van groenbemesters, zoals winterrogge.

> lees meer


Spinazie telen

Zaai nu biologische spinazie

Je kunt nu alvast spinazie zaaien voor een vroege oogst in de winter, zodat jij straks als eerste geniet van deze bladgroente. Wij helpen je met de tips in dit artikel. Bestel de zaden vandaag nog!

> lees meer


Zomerpostelein oogsten

Zomerpostelein oogsten

Deze snelgroeiende zomergroente oogst je al drie tot zes weken na het zaaien. Dankzij de friszure smaak is dit gewas geschikt voor allerlei bereidingen. Ook ideaal als babyleaf.

> lees meer


Rucola telen

Snelgroeiende rucola oogsten

In de zomer kun je rucola al na drie weken oogsten, zodra het blad acht tot tien centimeter lang is. Benieuwd naar andere weetjes over de oogst? Lees het hier en bestel onze biologische zaden.

> lees meer


Herfstbloemkool oogsten

Herfstbloemkool oogsten

De teelt van herfstbloemkool is eenvoudiger dan een teelt in de zomer, dus je kunt hier gemakkelijk zelf mee aan de slag gaan. Bekijk ons aanbod met diverse bloemkool zaden voor het najaar.

> lees meer


Romanesco oogsten

Romanesco oogsten

Dit speciale bloemkoolras is opgebouwd uit groene torentjes, vandaar de bijnaam ‘Torentjesbloemkool’. Dankzij de geelgroene kleur is het een plaatje in je moestuin. Probeer het eens, lees onze tips voor de oogst.

> lees meer


Wortel oogsten

Wortel oogsten

Wortelen oogsten is een peulenschil, en bovendien smaken verse wortelen supergoed. De moeite waard om eens te proberen dus! Lees hier meer over de oogst.

> lees meer


Kiemgroenten telen

Kiemgroenten kweken: onze tips

Kiemgroenten zijn eenvoudige te telen en een lekkere toevoeging aan diverse gerechten. Ze geven smaak en nét dat beetje extra. Ook leuk voor kinderen! Lees onze adviezen en zaai ze direct.

> lees meer


Pompoen oogsten

Tijd om pompoen te oogsten

September is de maand om pompoen te oogsten. Pompoenen kun je lang bewaren, dus je kunt er wel even mee vooruit. Hoe je dit het beste kunt doen en meer tips over de oogst lees je hier.

> lees meer


Babyleaf telen

Babyleaf telen in de nazomer

Na de zomervakantie loopt het teeltseizoen vaak een beetje ten einde. Toch kun je dan nog prima een succesvolle teelt starten. Dankzij de korte teeltduur is babyleaf de ideale najaarsteelt.

> lees meer


Groenbemesters telen

Goede teelt met groenbemesters

Om je bodem in topconditie te brengen, zaai je groenbemesters. Dit is essentieel voor een gezonde en geslaagde teelt in je moestuin, dus bestel onze groenbemesters.

> lees meer


Veldsla telen

BIO-veldsla zaaien

De jonge blaadjes veldsla zijn ontzettend lekker en hebben een intense smaak. Goed nieuws: dit is het moment om te zaaien. Lees meer over deze bijzondere groente en bestel onze biologische zaden nu online.

> lees meer


Zomerpostelein telen

Zomerpostelein telen

Het is volop zomer, wat betekent dat het tijd is om zomerpostelein te telen. Bestel de zaden nu, begin met zaaien en je kunt bij hoge temperaturen al na vier weken oogsten!

> lees meer


Tatsoi telen

Tatsoi zaaien

Ken jij de platte variant van paksoi al? Maak kennis met tatsoi: een snelgroeiend gewas dat je zes tot acht weken na het zaaien al kunt oogsten. Bestel de zaden vandaag nog en geniet van de heerlijke jonge bladeren.

> lees meer


Pepers oogsten

Kleurrijke pepers in je tuin

Wist je dat de groene peper een onrijpe rode, gele of oranje peper is? Je kunt pepers dus rijp of onrijp oogsten. In ons aanbod heb je de keuze uit alle kleuren, dus bekijk ze direct en bestel de zaden!

> lees meer


Knolvenkel oogsten

Oogst nu knolvenkel

Knolvenkel heeft een zoete en anijsachtige smaak, die binnenkort al op je bord kan liggen. Je kunt deze nu namelijk oogsten. Geniet van deze zomergroente en bestel onze biologische zaden.

> lees meer


Paksoi telen

Zaai nu paksoi in je moestuin

Vanaf half juli kun je paksoi buiten zaaien. Grijp dus nu je kans: bestel onze biologische paksoi zaden en lees onze tips over de teelt, zodat je nog op tijd bent om ze in je eigen moestuin te zaaien.

> lees meer


Rammenas telen

Biologische rammenas telen

Rammenas is familie van de rode radijs, ken jij deze groente al? Vanaf half juli kun je rammenas ter plaatse zaaien, en daarom vertellen we nu alvast alles over de teelt.

> lees meer


Broccoli oogsten

Broccoli oogsten

De oogst van broccoli vindt plaats van juli t/m oktober en luistert erg nauw. Je krijgt hier wel heerlijke broccoli voor terug, waarvan je zowel de hoofd- als de zijknoppen kunt eten. Lees meer over de oogst.

> lees meer


Tuinbonen oogsten

Tuinbonen: korte oogstperiode

De tuinboon heeft nu je aandacht nodig, want de oogstperiode is kort. Tijd om in actie te komen en alles te lezen over de oogst van tuinbonen.

> lees meer


Paprika's oogsten

Paprika uit je eigen moestuin

Van snackpaprika’s en zoetpuntpaprika’s tot de ‘normale’ blokpaprika en een uniek ras dat donkerpaarse vruchten produceert: deze zaden vind je allemaal in onze webshop. Benieuwd?

> lees meer


Bleekselderij oogsten

Bleekselderij oogsten

De bleekselderij in ons aanbod is een allround gewas: geschikt voor het hele teeltseizoen. Afhankelijk van jouw zaai- en plantmoment kun je deze nu oogsten. De teelt is best een uitdaging, dus wij geven tips.

> lees meer


Snijbiet oogsten

Snijbiet: een lange oogstperiode

Snijbiet is een leuk gewas om te oogsten, want je kunt zowel het blad als de stengel telen. De oogstperiode duurt bovendien lang en je kunt ze meerdere keren oogsten. Alleen maar voordelen!

> lees meer


Rode zonnehoed

Rode zonnehoed: teelt en gebruik

Rode zonnehoed is een schitterende meerjarige plant voor in je tuin. Lees hoe je hier zelf Echinacea tinctuur kan maken en aan de slag kunt met de teelt.

> lees meer


Water geven

Water geven

Geef je planten in een droge periode om de twee dagen een ruime hoeveelheid water. Zo zakt het water verder in de grond en zullen de wortels beter en dieper ontwikkelen waardoor de plant stevig staat.

> lees meer


Groenlof telen

Biologische groenlof telen: onze tips

Juni is de eerste maand waarin je groenlof ter plaatse kunt zaaien, dus dit is je kans! Bestel de groenlof zaden online en lees alvast onze tips voor een succesvolle teelt.

> lees meer


Sperziebonen telen

Sperziebonen telen: onze tips

Sperziebonen houden van warmte. Wacht daarom met zaaien tot je zeker weet dat er geen nachtvorst meer komt. Meer van deze tips vind je in ons artikel over sperziebonen telen.

> lees meer


Snijbonen en spekbonen telen: onze tips

Snijbonen en spekbonen telen: onze tips

Snijbonen en spekbonen telen in eigen moestuin doe je met de tips van De Bolster. Lees meer over hoe je de teelt van deze bonen aanpakt.

> lees meer


Sla telen

Sla telen: onze tips

Sla is een gezonde bladgroente waarmee je eindeloos kunt variëren in kleuren, smaken en vormen. Lees meer over de teelt van de verschillende soorten sla.

> lees meer


Suikermais telen: onze tips

Suikermais telen: onze tips

Suikermais komt oorspronkelijk uit Mexico, maar is ook in Nederland erg populair. Wil je weten hoe je zelf suikermais kweekt? Bekijk hier dan ons blogartikel met belangrijke tips.

> lees meer


Mesclun oogsten

Mesclun makkelijk oogsten

Al bekend met onze mesclun zaden? Dit is een mengsel van diverse soorten sla, dat eenvoudig te telen is. Deze groente kun je maar liefst t/m augustus zaaien. Bestel hier en lees alles over de oogst.

> lees meer


Zomerbloemkool oogsten

Zomerbloemkool oogsten

Twee van onze bloemkoolrassen zijn geschikt voor de zomerteelt. Het is van belang dat je deze op het juiste moment oogst, maar hoe kom je daar achter? Het antwoord lees je hier.

> lees meer


Alles over het kruid anijs

Alles over het kruid anijs

Anijs is een veelzijdig, gezond kruid met diverse geneeskrachtige werkingen. Meer weten, inclusief teeltadvies? Je leest het in dit artikel.

> lees meer


Sint-Janskruid: teelt en gebruik

Sint-Janskruid: teelt en gebruik

Sint-Janskruid is een plant met geneeskrachtige werkingen. Lees hoe je hier zelf Johannesolie van kunt maken en aan de slag kunt met de teelt.

> lees meer


Eetbare bloemen in de moestuin

Eetbare bloemen in de moestuin

Eetbare bloemen staan niet alleen mooi in je moestuin, je kunt er diverse gerechten mee bereiden en verfraaien. Wij lichten enkele soorten voor je uit!

> lees meer


Bloemen voor bijen en vlinders

Bloemen voor bijen en vlinders

Wil je de bijen en vlinders een steuntje in de rug geven? Zaai dan bloemen in je tuin die deze insecten aantrekken, en voorzien van nectar.

> lees meer


Nachtvlinders voor biodiversiteit

Nachtvlinders voor biodiversiteit

Draag een steentje bij aan de biodiversiteit! Dat kan met bloemen voor nachtvlinders: een belangrijke schakel in ons ecosysteem. Lees hier meer.

> lees meer


Herfstbloemkool telen: onze tips

Herfstbloemkool telen: onze tips

Hoe zorg je voor een optimale bloemkool teelt in de herfst? Lees deze pagina met tips over het zaaien, planten, verzorgen en oogsten van herfstbloemkool.

> lees meer


Pompoen telen: onze tips

Pompoen telen: onze tips

Wil je zelf pompoen telen? Kies dan uit de verschillende rassen in onze webshop. Bestel de zaden online en lees al onze tips over de teelt van pompoen.

> lees meer


Romanesco telen: onze tips

Romanesco telen: onze tips

Romanesco is van oorsprong Italiaans, en ziet er schitterend uit in je tuin en op je bord. Lees hier tips over het zaaien, planten, verzorgen en oogsten.

> lees meer


Radicchio rosso telen: onze tips

Radicchio Rosso telen: onze tips

Radicchio rosso is een prachtige aanvulling voor in je moestuin. Lees deze pagina met tips over het zaaien, planten, verzorgen en oogsten van Radicchio.

> lees meer


Boerenkool telen: onze tips

Boerenkool telen: onze tips

Wil je in de winter van je eigen gekweekte boerenkool genieten? Lees dan eerst onze tips over een succesvolle boerenkoolteelt en bestel onze zaden online.

> lees meer


IJsheiligen

IJsheiligen

IJsheiligen, had jij daar al wel eens van gehoord? Deze datum in mei betekent veel voor moestuiniers: er breekt een warmere tijd aan. Weg met die nachtvorst!

> lees meer


Calendula zalf maken van goudsbloem

Calendula zalf maken van goudsbloem

Wist je dat goudsbloem een geneeskrachtige werking heeft op kleine wondjes op je huid? Maak je eigen calendula zalf en ontdek het zelf.

> lees meer


Biologische Nieuw-Zeelandse spinazie

Nieuw-Zeelandse spinazie telen: onze tips

Wil je weten hoe de teelt van Nieuw-Zeelandse spinazie in zijn werk gaat? Lees hier allerlei tips over de teelt en weetjes over dit bijzondere gewas.

> lees meer


Bieten telen: onze tips

Bieten telen: onze tips

Hoe zorg je voor een succesvolle bietenteelt? Lees deze pagina met allerlei tips over het zaaien, planten, bemesten, verzorgen en oogsten van biet.

> lees meer


Pastinaak telen: onze tips

Pastinaak telen: onze tips

Heb jij weleens zelf pastinaak in je eigen moestuin gekweekt? Eigen geteelde pastinaak smaakt altijd goed! Lees hier al onze tips over de teelt van pastinaak.

> lees meer


BIO Chinese kool telen: onze tips

Chinese kool telen: onze tips

Zelf biologisch Chinese kool telen in jouw moestuin? Lees dan eerst deze pagina met allerlei tips over het zaaien, planten, verzorgen en oogsten van Chinese kool. 

> lees meer


Komkommer telen: onze tips

Komkommer telen: onze tips

Wil je graag zelf gezonde komkommers uit eigen moestuin eten? Dan is dit artikel perfect voor jou: je leest alles over het zaaien, oogsten, de verzorging en meer!

> lees meer


Wortel telen

Wortel telen: onze tips

Wortels zijn niet alleen goed voor je ogen, het is ook een heerlijke groente die je rauw kunt eten. En dat is best bijzonder, want de meeste wortelgroenten moeten eerst gekookt of gebakken worden. Kinderen zijn er dol op!

> lees meer


Biologische bouillonpoeder maken

Zelf bouillonpoeder maken

In slechts drie stappen maak je zelf bouillonpoeder. Een stuk lekkerder en gezonder dan uit een pakje. Lees hier hoe je dit zelf maakt met onze kruiden. 

> lees meer


Citroenmelisse: dit kun je ermee doen

Citroenmelisse: dit kun je ermee doen

Citroenmelisse is heerlijk in limonade en gerechten, maar heeft ook een geneeskrachtige werking. Lees hier alles over het gebruik van dit kruid.

> lees meer


Vruchtgewassen in de kas

Vruchtgewassen in de kas

Vruchtgewassen kunnen uitstekend geteeld worden in een kas. Je oogstopbrengst zal zelfs een stuk groter zijn dan wanneer je in de vollegrond teelt. Lees hier onze tips.

> lees meer


Biologische bos- en stengelui

Biologische bos- en stengelui telen

Een voordeel van bosui is dat het gewas doorgroeit, en je ze voor een langere periode kunt oogsten. Bovendien kun je zowel de ui als het stevige blad eten. Lees meer over deze ui!

> lees meer


Spitskool telen

Spitskool telen

Spitskool is qua smaak en structuur de zachtste variant van alle sluitkolen. Bovendien is de teeltduur een stuk korter dan bij witte kool. Dit zijn al twee redenen om onze spitskool zaden te bestellen.

> lees meer


Palmkool telen

Palmkool telen

Een Italiaanse boerenkool: klinkt bijzonder, nietwaar? De palmkool heeft een prachtige donkergroene kleur, waarvan de plant als een soort palm de lucht in groeit. Een keer wat anders om te telen!

> lees meer


Leer onze tuinmelde kennen

Leer onze tuinmelde kennen

Ben jij al bekend met tuinmelde? In dit artikel laten we je kennismaken met onze biologische lichtgroene- en rode tuinmelde! Goed nieuws: de teelt kost niet veel moeite.

> lees meer


Zelf BIO-prei telen

Zelf BIO-prei telen

In maart kun je starten met het zaaien van prei. Bestel de zaden en lees dit artikel over de teelt van prei, zodat je uitstekend voorbereid bent!

> lees meer


Moestuin beginnen

Moestuin beginnen: onze tips

Ga je een eigen moestuin beginnen? Wij helpen je op weg om een succesvolle tuinier te worden! Met dit handige stappenplan lees je alle aspecten die van belang zijn bij de aanleg van een moestuin. 

> lees meer


Teelt vervroegen

Teelt vervroegen

Kun je niet wachten om de eerste biologische groenten te oogsten? Het voorjaar komt eraan, maar toch kan het nog best even duren. Lees hier wat je kan doen om de teelt te vervroegen.

> lees meer


Tuin klaar maken

Maak je tuin klaar met de juiste bemesting

Als de lente er weer aan komt is het tijd om je moestuin klaar te maken. Lees hier hoe je de grond van je tuin het beste kunt bemesten en meer andere tips!

> lees meer


Een zadenverpakking openmaken

Zadenverpakking slim openen

In dit artikel leggen we je uit hoe je het beste onze zadenverpakking kunt openmaken, zodat de zaden langer houdbaar blijven. Lees deze slimme methode hier stap voor stap.

> lees meer


Bleekselderij telen

Bleekselderij telen

Nieuw in ons assortiment is het bleekselderij ras ‘Tango F1’; een ras waar je het hele teeltseizoen goed mee uit de voeten kan. Hier kun je meer lezen over de uitdagende teelt.

> lees meer


Kapucijner telen

Kapucijners telen

Met dank aan de mooie paarse kleuren zien kapucijners er erg fraai uit in de moestuin. Vers zijn ze bijna niet te krijgen, dus ideaal om zelf te gaan kweken.

> lees meer


Pepers telen: onze tips

Pepers telen: onze tips

Zelf pepers telen? Het is geen gemakkelijke teelt en natuurlijk hangt veel af van het ras dat je kiest, maar toch zijn er veel algemene tips te geven. Lees hier verder!

> lees meer


Peulen telen

Peulen telen

Peulen kun je nu al in februari binnen voorzaaien om ze volgende maand uit te planten. In dit artikel geven we jou enkele tips voor een succesvolle teelt van biologische peultjes en sugar snaps!

> lees meer


Spruitkool telen

Spruitkool telen

Wist je dat je zowel de spruitjes van de kool als de bladeren op kunt eten? Meer interessante weetjes en tips over het telen van spruitkool vind je in dit uitgebreide artikel.

> lees meer


Bloemkool telen

Bloemkool telen: vroege teelt

Een andere nieuwkomer in ons assortiment is bloemkool ‘Bermeo F1’, een ras dat uitermate geschikt is voor de vroege zomerteelt. Zin om aan de slag te gaan met bloemkool?

> lees meer


3 perfecte groenten voor beginners

Drie perfecte BIO-groenten voor beginners

Wil je beginnen met moestuinieren, maar heb heb je geen enkel idee hoe dat precies in zijn werk gaat? Dan adviseren wij om te starten met de eenvoudigste groenten, waarbij het (bijna) niet mis kan gaan.

> lees meer


De nieuwe tuingids

De nieuwe tuingids

Heb je zin om inspiratie op te doen voor het seizoen van 2019? Lees dan onze uitgebreide tuingids, boordevol praktische tips voor een succesvolle teelt.

> lees meer


Nieuwe gewassen in assortiment deel 2

Nieuwe gewassen in assortiment, deel 2

Benieuwd naar de nieuwste gewassen in ons assortiment? In dit artikel vertellen we je er alles over. Bekijk ze online en bestel vandaag nog jouw favoriet!

> lees meer


Tuinbonen telen

Tuinbonen telen: onze tips

Tuinbonen zijn heel erg makkelijk te telen en met voorzaaien kun je al in januari beginnen. Wij geven een paar tips om succesvol tuinbonen te telen.

> lees meer


Boerenkool oogsten

Boerenkool oogsten

De typische Hollandse wintergroente boerenkool is te oogsten in de maanden september tot januari. Boerenkool is het lekkerst als er vorst overheen is geweest; het blad wordt dan wat zoeter van smaak.

> lees meer


Boerenkool chips maken

Boerenkoolchips maken

Gezonde chips die ook nog eens lekker smaakt: met dit eenvoudige recept maak je zelf boerenkool chips. We beloven dat de smaak van deze knapperige chips je zal verbazen!

> lees meer


Spruitkool oogsten

Spruitkool oogsten

December is de maand waarin je spruitkool kunt oogsten, dus wij geven je tips over het plukken van de spruiten. Laat je ook zeker inspireren door onze recepten, zodat je spruitjes nog lekkerder smaken.

> lees meer


Diverse spinazieteelten

Diverse spinazieteelten

Spinazie heeft diverse teelwijzen, ken jij ze allemaal? In dit artikel leggen we uit welke spinazierassen geschikt zijn voor welke teelt.

> lees meer


Goede voornemens in de moestuin

Goede voornemens in de moestuin

Je kent het vast wel, je neemt je voor om niet meer teveel te zaaien uit enthousiasme, of om de planten niet te vroeg buiten te zetten. Het is lastig om je aan deze voornemens te houden. Wij helpen je met een paar tips!

> lees meer


Moestuinontwerp en teeltplan

Moestuinontwerp en teeltplan

Succesvol biologisch tuinieren begint met een goede voorbereiding. De winter is hét moment om je moestuin te plannen. Daarom delen we een aantal praktische tips voor het opzetten van jouw teeltplan.

> lees meer


Biologisch afbreekbare vlokken

Duurzaam verpakkingsmateriaal

Dankzij het opvulmateriaal wordt jouw bestelling altijd zorgvuldig verzonden. Passend bij onze biologische zaden gebruiken we daar 100% biologisch afbreekbaar opvulmateriaal voor.

> lees meer


Nieuwe gewassen in assortiment

Nieuwe gewassen in assortiment

Sinds kort hebben we weer verschillende nieuwe gewassen in ons assortiment. Benieuwd? We lichten onze 11 nieuwkomers graag verder toe.

> lees meer


Winterpostelein oogsten

Winterpostelein oogsten

Winterpostelein kun je vanaf oktober tot en met maart oogsten. Bovendien zijn de blaadjes, steeltjes én bloemetjes eetbaar. In dit artikel lees je er alles over.

> lees meer


Kiemgroenten telen

Kiemgroenten kweken: onze tips

Kiemgroenten zijn makkelijk te kweken en een heerlijke toevoeging aan diverse gerechten. Vooral voor kinderen is het leuk en heel leerzaam om het groeiproces van dichtbij te volgen. Zaai ze nu!

> lees meer


Verschil zomer-, herfst- en winterprei

Verschil zomer-, herfst- en winterprei

Prei is bijna het hele jaar vers verkrijgbaar, wat best bijzonder is! Lees meer over de verschillende soorten prei in dit artikel, inclusief handige tabel met zaai- en oogstmomenten.

> lees meer


Terugblik moestuinseizoen

Terugblik moestuinseizoen

Voor jezelf is het altijd fijn om aan het einde van het jaar eens terug te kijken op het moestuinseizoen. Zijn er bepaalde zaken niet goed gegaan en wat zou je eraan kunnen doen? Wij geven een paar tips!

> lees meer


Inkuilen

Inkuilen

Wil je je eigen groenten op een traditionele en duurzame manier bewaren, maar weet je niet hoe? Inkuilen is het antwoord! Lees hier hoe dit precies werkt.

> lees meer


Moestuin winterklaar maken

Moestuin winterklaar maken

We gaan helaas alweer richting het einde van het moestuinseizoen. De dagen worden korter, de kou komt eraan, en de kans op regen wordt steeds groter. Tijd dus om je moestuin winterklaar te maken!

> lees meer


Rammenas oogsten

Rammenas oogsten

De rammenas kan wel tot 45 centimeter hoog worden en heeft een scherpe, pittige smaak. Krijg je al trek? Ontdek hier meer over de rammenas.

> lees meer


9,4
Bekijk alle 8454 reviews