Zaden van eigen teelt, 100% biologisch en GMO-vrij, snelle levering

Vacature Productiespecialist

Deze vacature is inmiddels gesloten.


Door de toenemende vraag naar biologische zaden breiden we onze productielocaties verder uit. Daarom zijn we op korte termijn op zoek naar een ervaren 

Productiespecialist Zaadteelt

Help jij mee om biologische landbouw te ontwikkelen?

Wat houdt de functie in?

De Bolster produceert biologische zaden voor professionele telers en hobbytuinders. Als ‘Productiespecialist Zaadteelt’ ben jij verantwoordelijk voor de zaadproducties van vruchtgewassen voor de professionele markt. In deze functie is jouw doel een goede opbrengst zaden van hoogwaardige kwaliteit. Je bent betrokken bij het volledige proces (planning, teelt, oogst en kwaliteitscontrole), je onderhoudt frequent contact met onze externe productielocaties en als het nodig is stuur je de teelt bij met jouw gevraagd en ongevraagd advies.

Wat vragen we van je?

Je kunt goed zelfstandig werken en hebt ruime ervaring in de productie van zaden. Je krijgt energie van je werk en vindt het gaaf om kwaliteit te leveren. Je hebt oog voor detail en met jouw gedegen kennis stuur je proactief op resultaat. Bovendien heb je passie voor zaden, brede landbouwkennis en affiniteit met de biologische sector. Je werkt graag in teamverband en hebt een sociale en flexibele instelling.

Verder vragen we:

  • Een relevante afgeronde HBO- of WO-opleiding;
  • Meerdere jaren ervaring in de (groente)zaadteelt, bij voorkeur in vruchtgewassen
  • Brede kennis van ziekten en plagen;
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, bij voorkeur ook Duits en Frans;
  • Passie voor biologische landbouw;
  • Bereidheid om regelmatig naar het buitenland te reizen.

Waar ga je werken?

Met een historie van bijna veertig jaar is De Bolster uitgegroeid tot specialist in de veredeling en vermeerdering van biologische zaden. We produceren ruim 350 rassen van groenten, kruiden, bloemen en groenbemesters, volledig in eigen beheer op diverse locaties wereldwijd. Al onze zaden zijn gecertificeerd 100% biologisch en GMO-vrij.

De Bolster, gevestigd in Epe, is een familiebedrijf met een gepassioneerd team van 20 collega’s. Onze missie is om de biologische teelt van hobby- en professionele tuinders tot een succes te maken door hen te voorzien van uitstekende rassen, hoogwaardige kwaliteitszaden en passend teeltadvies. Je komt terecht in een jong team waarin gezelligheid, flexibiliteit en zelfstandigheid centraal staan. Wij geloven in een wereld waarin 100% biologische groente beschikbaar is voor iedereen, gezond en eerlijk geproduceerd, met zorg en respect voor mens en natuur.

Wat bieden wij je?

Een uitdagende, fulltime functie in een dynamische en inspirerende werkomgeving. Wij zijn een ambitieus en snelgroeiend bedrijf waar alles draait om kwaliteit en innovatie. In deze cruciale functie kun jij het verschil maken voor onze klanten en een waardevolle bijdrage leveren aan de ontwikkeling van De Bolster. Wij volgen de cao-Tuinzaadbedrijven en bieden een marktconform salaris.

Meer informatie en solliciteren:

Bij interesse ontvangen wij graag jouw CV en motivatiebrief via [email protected]. Wil je meer informatie, neem dan contact op met Maarten Vosselman: +31 (0)578 621 433