Bolster background
De Bolster BV

De Bolster BV

Gratis Verzending!


Alle bestellingen vanaf 20 euro worden binnen Nederland gratis bij u thuis bezorgd!

De Bolster BV

Korting op uw bestelling

5% korting vanaf 50,-
10% korting vanaf 100,-
20% korting vanaf 250,-
25% korting vanaf 500,-

Kortingen zijn alleen van toepassing op kleinverpakkingen (zakjes).

De Bolster BV

100% biologische teelt


Alle zaden die bij de Bolster worden verkocht, zijn biologisch of biodynamisch gecertificeerd door SKAL (EKO of Demeter keurmerk).
-Lees meer-

De Bolster BV

Kleurrijk assortiment


Ons assortiment bevat vele verschillende kleuren, geuren en smaken. Een uitgebreid assortiment voor de tuin van uw dromen!

De Bolster BV

Professionele zaadschoning

Wij werken met geavanceerde machines om onze zaden volledig geschoond te krijgen. De Bolster levert deze zaden wereldwijd aan zowel zaadbedrijven als particulieren.

De Bolster BV

Hoge kwaliteit biologische zaden


Wij bieden alleen zaden van hoge kwaliteit aan. Zaden die goed kiemen! Om deze kwaliteit aan te kunnen garanderen, voeren wij continu controles uit op al onze zadenpartijen.

De Bolster BV

Geef een waardevol geschenk

Een duurzaam cadeau voor zowel beginnende als gevorderde groene vingers!

De Bolster BV

In september kunt u nog meer zaaien dan u denkt.

Heerlijke bloemkool, veldsla, winterpostelein, bladmosterd..... Bekijk ons assortiment en geniet ook in de winter van uw moestuin

Groenbemesters

Groenbemester

Een groenbemester is de benaming voor een plant die we gebruiken om de grond te verbeteren. Deze planten zijn onder te verdelen in verschillende categorieën: vlinderbloemigen, grassen, kruisbloemigen en overige planten. Groenbemesters kunnen op diverse manieren bijdragen aan een gezondere grond. Denk hierbij aan:

  • Het voorkomen van verliezen van mineralen door uitspoeling (als vanggewas)
  • Het op peil houden van het organische stofgehalte. Hierdoor wordt het bodemleven en de structuur van de bodem bevorderd.
  • Het toevoegen van extra stikstof aan de bodem. Dit geldt echter alleen voor de vlinderbloemige gewassen. Hierbij moet tevens opgepast worden voor zaadvorming van onkruid.

Profiteer ook van groenbemesting

De voordelen van de groenbemesters zijn per soort verschillend. De ene soort is bijvoorbeeld goed geschikt als bodembedekker, terwijl de andere soort het beste fungeert als leverancier van organisch materiaal. Wilt u groenbemesting optimaal inzetten, dan is het belangrijk om bepaalde informatie in het achterhoofd te houden. Het is en blijft een kunst om de juiste groenbemester op het juiste moment uit te zaaien, en zo dus op een goede plek in het teeltplan neer te zetten. Als u hier rekening mee houdt, zijn groenbemesters een prachtige bodemverbeteraar voor de biologische tuinen en akkers.

Veilig en voordelig bestellen bij De Bolster

Bij ieder van de groenbemesters in onze webshop vindt u een gedetailleerde omschrijving van de soort en de eigenschappen. Zo kunt u snel zien welke soorten groenbemesters het meest geschikt zijn voor uw tuin. Voor de meeste soorten bieden we een aantrekkelijke vorm van de staffelkorting. Dat wil zeggen: hoe groter de verpakking die u koopt, hoe voordeliger u uiteindelijk uit bent. Bestellen en betalen doet u bij De Bolster altijd voordelig en veilig. Bestelt u voor twintig euro of meer, dan betaalt u geen verzendkosten binnen Nederland. Wilt u graag iemand blij maken met iets uit ons assortiment? Dan is het geven van een cadeaubon misschien iets voor u! Bekijk de mogelijkheden op de website. 

Lees meer... Sluit

Blauwe lupine is een snelgroeiende eenjarige vlinderbloemige, vooral toegepast als groenbemester en bodemverbeteraar. Bitterstofvrij, daarom ook geschikt als veevoer. 

Meer info

Totaal
2,65
voeg toe

Boekweit is een snelgroeiende en uitstekende bijenplant van ruim 100 cm. hoog.

Meer info

1 zakje 12 M2
Totaal
2,65
voeg toe

Gele mosterd is een snelgroeiende eenjarige plant van ruim 1 meter hoog, zeer geschikt als groenbemester.

Meer info

Totaal
2,65
voeg toe

Incarnaatklaver is een zachte en behaarde klaver met 4 cm lange, donkerrode bloempluimen.

Meer info

Totaal
3,75
voeg toe

Japanse haver is een uitstekende groenbemester, die ook bijzonder geschikt is voor de latere inzaai. Zaaitijd: april-september. Het komt zeer snel op, maakt veel gewas en is daardoor sterk tegen onkruid.

Meer info

Totaal
2,65
voeg toe

Phacelia  is een mooie eenjarige bijenplant, goede groenbemester.

Meer info

Totaal
2,65
voeg toe

Serradella  is een eenjarige vlinderbloemige, kruipende plant, zeer geschikt voor groenbemesting op de wat lichtere gronden. Bloeit langdurig.

Meer info

Totaal
2,65
voeg toe

Winterrogge is een zeer geschikte groenbemester die laat gezaaid kan worden (augustus tot oktober).

Meer info

1 zakje 6 M2
Totaal
2,65
voeg toe