BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 14851 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Teelttips

Welkom op deze uitgebreide pagina boordevol gewasinformatie, teelttips, nieuwsberichten en recepten. Wij willen startende én ervaren tuinliefhebbers aanmoedigen en helpen om zelf kruiden en groenten te kweken; gezond, lekker en natuurlijk 100% biologisch! Daarom vind je hier allerlei praktische informatie, waarmee je direct aan de slag kunt in je eigen (moes)tuin. 

Wil je altijd op de hoogte blijven en iedere maand een handig overzicht ontvangen van de nieuwste artikelen en de gewassen die je kunt zaaien? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

> Moestuin beginnen
> Blad- en stengelgewassen
> Koolgewassen
> Peulvruchten
> Vruchtgewassen
> Wortel- en knolgewassen
> Kruiden
> Kiemgroenten
> Bloemen
> Groenbemesters
> Overige tuintips 


Eetbare bloemen

Eetbare bloemen in de moestuin

Eetbare bloemen zijn erg populair. Steeds vaker wordt een viooltje in de salade verwerkt. Daarnaast zijn er nog meer bloemen die je kunt eten. In dit artikel vertellen we er meer over, laat je verrassen!

> Lees meer

Zomerpostelein telen

Zomerpostelein telen

Het is volop zomer, wat betekent dat het tijd is om zomerpostelein te telen. Bestel de zaden nu, begin met zaaien en je kunt bij hoge temperaturen al na vier weken oogsten!

> Lees meer

Recept met pasta en gebakken radijs

Recept: pasta met gebakken radijs

Radijs kan de hele zomer geoogst worden, dus daarom geven we jou een lekker recept voor een zomerse pasta met gebakken radijs. In deze pasta verwerk je ook een heerlijke pesto, gemaakt van het loof van radijsjes.

> Lees meer

slakken bestrijden

Zo bestrijd je slakken

Waar gewassen groeien, daar zijn slakken. Helaas kun je slakken niet voorkomen, maar gelukkig zijn er verschillende biologische manieren om deze dieren te bestrijden. Wij geven je een aantal nuttige tips.

> Lees meer

moederdag

Unieke cadeau's voor moederdag

Verras je moeder dit jaar met een uniek moederdagcadeau. Wij hebben leuke kweeksets, cadeaubonnen en zadenpakketten zoals de pluktuin, droogbloemen en de theetuin. Bestel vandaag nog je cadeau!

> Lees meer

Ondersteun je bonen met een klimrek

Ondersteun je bonen met een klimrek

Bonen zijn natuurlijk een must in je moestuin. Geef ze de juiste ondersteuning met een bonenstaak. Lees hier over hoe je een praktisch en mooi ogend klimrek voor je stokbonen maakt.

> Lees meer

Wat zijn lekkere snelle groeiers

Wat zijn lekkere snelle groeiers

Kun jij ook zo genieten van stoere, productieve planten in je moestuin? Dan word je vast blij van courgette en pompoen. Deze gewassen groeien niet alleen snel, ze geven ook heerlijke vruchten.

> Lees meer

Wat is verspenen

Wat is verspenen?

Na het voorzaaien is het tijd voor de volgende stap: het verspenen van de jonge zaailingen. Lees in dit artikel over het hoe en waarom van verspenen en wat het verschil is met verpotten.

> Lees meer

Start je eigen kruidentuin

Begin je eigen kruidentuin

Kruiden zijn lekker en nuttig én bijna alle kruiden kun je in april al in de volle grond zaaien. We helpen je daarom graag op weg met een artikel vol tips en tricks voor je eigen kruidentuin.

> Lees meer

Snijbiet telen

Het zaaien van snijbiet

Snijbiet kun je bijna het hele jaar door telen. Ideaal, want je kunt deze lekkere groente op veel verschillende manieren bereiden. Zaai met onze suggesties deze bladgroente, die zeer geschikt is voor de beginnende moestuinier.

> Lees meer

Bloemenmengsels

Het nut van bloemenmengsels

Bloemenmengsels staan mooi in je tuin, en zijn bovendien belangrijk voor de landbouw. Lees hier alles over het nut van bloemenmengsels en ons aanbod.

> Lees meer

recept snijbiet wokken

Recept: snijbiet wokken

Zaai nu snijbiet en geniet er de hele zomer van. Snijbiet kun je namelijk in veel gerechten verwerken. Neem dit recept, een licht, maar krachtig gerecht met snijbiet, paddenstoelen en rijstnoedels. 


het voorzaaien van pepers

Het voorzaaien van pepers

Pepers komen van origine uit Midden-Amerika, dus hoe kun je deze pittige groenten het beste telen in ons koude land? Wij vertellen je alles over hoe je pepers moet zaaien en verzorgen.


tomaten verzorgen

Het verzorgen van tomaten

Tomaten zijn in veel soorten en maten te verkrijgen. Voor een succesvolle teelt is het belangrijk je planten de juiste aandacht te geven. Wij geven je adviezen voor de beste verzorging van je tomatenplanten.


Recept lasagne met spinazie en feta

Recept: lasagne met spinazie en feta

Deze lasagne met spinazie en feta is makkelijk te maken en ook heel belangrijk: ontzettend lekker. Eetsmakkelijk!


Wat zijn koudekiemers en warmtekiemers

Wat zijn koude- en warmte kiemers

Iedereen heeft wel eens zaden laten ontkiemen op de vensterbank, in de zon. Voor sommige zaden werkt dit; voor andere weer niet. Zaden kun je verdelen in koude- en warmtekiemers. Wij vertellen je hier alles over.


Tips voor het bewaren van zaden

Hoe kun je zaden het beste bewaren?

Meestal zijn onze biologische zaden zeker twee jaar houdbaar. Vaak zelfs wat langer. Maar hoe bewaar je je zaden eigenlijk het beste? Wij geven jou de beste tips voor het bewaren van je biologische moestuinzaden.


De voor- en nadelen van eenjarige bloemen

Voor- en nadelen van eenjarige bloemen

Eenjarige bloemen zijn vaak eenvoudig te kweken. Ze veranderen je tuin vlot in een fleurige bloemenzee. Lees in dit artikel over wat de voor- en nadelen zijn van eenjarige bloemen in jouw moestuin.


Welke typen peulen zijn er?

Welke typen peulen zijn er?

Peultjes kweek je eenvoudig in je eigen moestuin. Wij bieden biologische zaden aan van rijspeulen en stampeulen, maar wat houden deze drie varianten nou eigenlijk precies in?


Wat kun je met kamille doen

Wat kun je met kamille

Kamille is een kruid dat bekend staat om zijn geneeskrachtige kenmerken. Je kunt dit kruid voor verschillende kwalen gebruiken. Maak eens thee, kamille-olie of een heilzame tinctuur.


Tips voor het voorzaaien

Tips voor het voorzaaien

Wil jij sterkere planten en een betere oogst? Dan kun je binnen alvast gaan voorzaaien. We vertellen jou over de voordelen en leggen uit hoe je het voorzaaien van onze biologische gewassen precies aanpakt.


Een vals zaaibed maken: hoe en waarom?

Een vals zaaibed maken: hoe en waarom?

Met de aanvang van het moestuinseizoen begint ook de jaarlijks terugkerende strijd tegen het onkruid. We leggen je uit wat een vals zaaibed is en hoe je deze verantwoorde manier van onkruidbestrijding zelf kunt toepassen in je tuin.


Het openen van een zadenverpakking

Het openen van een zadenverpakking

Je wilt natuurlijk snel beginnen met zaaien en het openscheuren van een verpakking is zo gebeurd. Er is echter een manier om onze zadenverpakkingen zo slim mogelijk te openen, zodat het zakje ook weer goed gesloten kan worden.


Hoe je de teelt kan vervroegen

Hoe je de teelt kan vervroegen

We gaan in deze nieuwsbrief al dieper in op voorzaaien, maar er zijn nog andere manieren om je bio-teelt te vervroegen. Begin eerder met zaaien of kort de groeiduur van je gewassen in. Lees hier welke methode bij jou past.


tuinbonen telen

Maak je eigen kruidenspiraal

Een kruidenspiraal ziet er niet alleen ontzettend leuk uit. Het is ook een manier om de ideale groeiomstandigheden voor je kruiden te creëren. Hoe je een kruidenspiraal maakt en inricht, vertellen we je in dit artikel.

> Lees meer

tuinbonen telen

Tuinbonen telen: onze tips

Het is nog hartje winter, maar je kunt vanaf halverwege januari al beginnen met het voorzaaien van tuinbonen, zodat je eind juni de eerste tuinbonen kunt oogsten. Wij geven je tips voor een succesvolle teelt.

> Lees meer

Shakshuka met boerenkool

Shakshuka met boerenkool

Shakshuka is niet meer weg te denken uit restaurants, blogs en tijdschriften. Een Tunesische gerecht met pittige tomatensaus. Dit recept is met boerenkool, een heerlijke variatie!

 

De teler vertelt

De teler vertelt: Caetshage

Todd en Boudien Philips hebben naast hun biologische kwekerij een zorgboerderij, een kinderopvang en een boerderijwinkel. Ze vertellen over hun passie voor biologisch telen en waarom zij kiezen voor De Bolster.

 

Het verschil tussen zaadvaste rassen en F1-hybrides

Zaadvaste en F1-rassen: het verschil

Wij verkopen zowel zaadvaste als F1-hybriderassen, maar wat is nou het verschil? We geven je graag antwoord op die vraag en we vertellen waarom we ervoor kiezen deze twee typen zaden te verkopen.

 

Duurzaam verpakkingsmateriaal

Duurzaam verpakkingsmateriaal

Als biologisch bedrijf willen we onze planeet leefbaar houden. Dit doen we door bio-zaden te verkopen, maar ook door te kiezen voor duurzame verpakkingsmaterialen. Welke materialen dit zijn, lees je in dit artikel. 

 

Het oogsten van boerenkool

Het oogsten van boerenkool

Misschien is het wel de bekendste wintergroente: boerenkool. Waar moet je precies op letten bij het oogsten van deze veelzijdige groente? Eén ding is zeker: de eerste nachtvorst moet er overheen zijn gegaan.

 

skal-certificering

Het nut van vruchtwisseling

Vruchtwisseling of wisselbouw is ook in jouw eigen moestuin erg belangrijk. Waarom dat zo is en hoe je dit het beste aanpakt lees je hier!

> Lees meer


skal-certificering

Wat is een Skal certificering?

Niet elk bedrijf mag zich zomaar een biologisch bedrijf noemen. Doordat wij een Skal-certificering hebben, weet jij zeker dat wij aan alle wettelijke eisen voldoen en jou enkel de beste biologische producten verkopen.

> Lees meer


Moestuin winterklaar maken

Tips voor de moestuin in de winter

Hoe maak je je moestuin klaar voor een nieuw seizoen? Vertrouw hierbij vooral op je ervaring en gevoel. Wij bieden voor het gemak een aantal tips waarmee je jouw tuin helemaal kunt voorbereiden op het winterseizoen.

> Lees meer


nieuwste rassen

Onze nieuwste rassen

Wij hebben niet stilgezeten en hebben ons assortiment uitgebreid met nieuwe rassen. Uiteraard hebben wij deze uitgebreid getest en daarom laten we je nu kennismaken met maar liefst zeven nieuwe producten.

> Lees meer


kiemgroenten

Klein maar krachtig: kiemgroenten

Kiemgroenten zijn niet alleen lekker en leuk om te zien groeien in de koude maanden, ze zitten ook bomvol vitamines. Wij vertellen je waarom deze kleine krachtpatsers zo gezond zijn.

> Lees meer


wintergroenten

Echte wintergroenten

Prei, spruiten, pastinaken, savooie- en boerenkool zijn echte wintergroenten. Allen zijn bestand tegen enige vorst. Lees onze teelttips over deze gewassen.

> Lees meer


inkuilen

Inkuilen

Wil je ook je wintergroenten langer bewaren op een traditionele en duurzame manier? Lees dan hier hoe je dit kunt doen met behulp van inkuilen.

> Lees meer


witlof oogsten

Witlof oogsten en forceren

Witlof telen bestaat uit twee belangrijke stappen: opkweken en forceren. Wil je weten hoe dit in zijn werk gaat? Lees dan verder en bestel de zaden online.

> Lees meer


kiemgroenten kweken

Kiemgroenten kweken: onze tips

Kiemgroenten telen is erg eenvoudig om te doen en al binnen 5 tot 10 dagen klaar om te consumeren. Bekijk ons uitgebreide aanbod online en bestel direct.

> Lees meer


kiemen met de easy-sprout

Handig kiemen met de Easy-sprout

In dit artikel leggen we uit hoe je eenvoudig kunt kiemen met de Easy-sprout. Bekijk de stappen en ga zelf aan de slag!

> Lees meer


recepten met kiemgroenten

Recepten met kiemgroenten

Wel eens kiemgroenten gegeten? Met deze heerlijke recepten kun je zelf een gezonde maaltijd bereiden! Lees hier verder hoe je aan de slag gaat.

> Lees meer


spruitkool oogsten

Spruitkool oogsten

Spruitkool oogsten? Lees hier hoe je de mooiste spruitjes kunt telen, bewaren en bereiden. Bestel onze biologische zaden online en ga direct aan de slag!

> Lees meer


groenbemesters telen

Groenbemesters telen in het najaar

Zijn de groenbemesters al onderdeel van jouw teeltplan? In dit artikel lees je meer over de voordelen van groenbemesters, zoals winterrogge.

> Lees meer


zelf kruidenmix maken

Zelf kruidenmix maken

Het drogen van kruiden is erg gezond. Maak je eigen kruidenmix door je favoriete kruiden te drogen en te combineren. Hoe je dat het beste kunt doen lees je in dit artikel.

> Lees meer


uien oogsten

Uien oogsten

Uien oogsten is op zich geen ingewikkelde klus. Er zijn alleen een aantal dingen waar je tijdens het oogsten bedacht op moet zijn. Lees onze tips voor het oogsten en bewaren van ui. 

> Lees meer


snijbiet telen

Snijbiet telen

Snijbiet is een heerlijke groente die je gemakkelijk teelt in je biologische moestuin. Je kunt dit gewas zaaien in vollegrond van maart tot augustus. Lees hier alle teelttips.

> Lees meer


tips voor het bewaren van zaden

Tips voor het bewaren van zaden

Hoe lang en hoe kun je onze biologische zaden het beste bewaren? Lees hier al onze tips over het bewaren van zaden, zodat je een optimale teelt kunt realiseren.

> Lees meer


pompoen oogsten

Pompoen oogsten

Pompoenen oogsten: hoe doe je dat precies? Wanneer oogst je ze, en hoe lang kun je ze vervolgens bewaren? De Bolster legt het graag aan je uit.

> Lees meer


tomaten verzorgen

Tomaten verzorgen

 Ga je tomaten telen? In dit artikel vertellen we je hoe je dit gewas het beste kunt verzorgen in jouw moestuin. Op naar een succesvolle teelt!

> Lees meer


prei oogsten

Prei oogsten

Prei oogsten kan in de herfstmaanden. Wij geven onze tips, vertellen hoe je prei het beste kunt bewaren en geven inspiratie voor gerechten.

> Lees meer


babyleaf telen

Babyleaf telen

Babyleaf, wat is dat eigenlijk? En hoe kun je de verschillende babyleaf soorten gebruiken? Lees ons artikel voor meer informatie!

> Lees meer


tomatenplant toppen

Tomatenplant toppen

Wil je weten hoe het werkt om een tomatenplant te toppen en waarom je dit precies moet doen? Lees hier alles over het toppen van tomaten.

> Lees meer


zomerwortel oogsten

Zomerwortel oogsten

Het oogsten van zomerwortelen is geen ingewikkelde klus. Hoe je dat precies het beste aan kunt pakken, leggen we je graag uit. Op naar een succesvolle teelt!

> Lees meer


groenbemesters telen

Groenbemesters telen

Groenbemesters telen? Dit is een belangrijke factor voor een succesvolle teelt in jouw moestuin. Lees hier onze tips voor groenbemesters in het najaar.

> Lees meer


sla telen

Sla telen

Sla is een gezonde bladgroente waarmee je eindeloos kunt variëren in kleuren, smaken en vormen. Lees meer over de teelt van de verschillende soorten sla.

> Lees meer


spinazie telen

Spinazie telen

Het blad van spinazie is lekker zacht en mals als je kiest voor koken of stoven, maar ook rauw kun je deze groente prima eten. We leggen je graag uit waar je rekening mee moet houden als je zelf spinazie wilt telen.

> Lees meer


augurken inmaken

Augurken inmaken

Heb je augurken in je moestuin en is het tijd om deze te oogsten? In dit artikel vertellen wij hoe je augurken kunt inmaken in zuur en kruiden. Heerlijk!

> Lees meer


komkommer oogsten

Komkommer oogsten

Komkommer oogsten is heel gemakkelijk: wij leggen je graag uit hoe je te werk moet gaan! Lees in dit artikel ook meer over bewaren en recepten.

> Lees meer


tomaten oogsten

Tomaten oogsten

Tomaten kun je volop oogsten in de maanden augustus en september. Lees meer over het oogsten en bewaren van tomaat en bekijk deze heerlijke recepten.


water geven

Water geven

In de zomer is het van belang om je planten en de bodem voldoende water te geven. Maar hoe vaak en wanneer precies? Dat lees je in dit artikel.


Paprika oogsten

Paprika oogsten

In ons assortiment vind je diverse soorten paprika's. Lees hier hoe de oogst van paprika in zijn werk gaat en doe inspiratie op met onze recepten.


Veldsla telen

Veldsla telen

Veldsla is een bijzondere groente om verschillende redenen. Benieuwd? Lees hier alle informatie over de teelt en ga ermee aan de slag in je moestuin.


Moestuin in je vakantie

Courgette oogsten

Een courgetteplant kan in één seizoen wel 30 tot 40 vruchten produceren. Het is verstandig om de eerste bloemen die de plant aanmaakt te verwijderen en na de derde bloem kun je ze laten zitten. Lees onze tips.


Moestuin in je vakantie

Wat te doen met je moestuin in de vakantie?

Ga je binnenkort op vakantie en weet je niet wat je met je moestuin moet doen? Lees onze tips en laat je moestuin met een gerust hart achter.


Chinese kool telen

Chinese kool telen

Zelf Chinese kool telen in jouw moestuin? Lees dan eerst deze pagina met allerlei tips over het zaaien, planten, verzorgen en oogsten van Chinese kool.


mesclun telen

Mesclun telen

Mesclun is een mengsel van diverse soorten sla. Je zaait deze dik op elkaar en oogst ze in een vroeg stadium. Aan de slag met de teelt van mesclun? In dit artikel vertellen we alles over o.a. het zaaien en oogsten. 


wilde marjolein

Wat te doen met wilde marjolein?

Wilde marjolein (oftewel oregano genoemd) is een zeer veelzijdig en smakelijk kruid. Heb jij wilde marjolein in de tuin staan of wil je misschien beginnen met zaaien? Lees hier wat je zoal met dit kruid kunt doen.


stokbonen en stambonen

Het verschil tussen stokbonen en stambonen

Weet jij wat de verschillen tussen stok- en stambonen zijn? De twee soorten gewassen kennen naast hun verschillende uiterlijk elk hun voor- en nadelen. Lees nu hier meer over stok- en stambonen.


tomaten

Het dieven van tomaten

In de hoek tussen de stengel en de bladsteel van de tomatenplant vormen zich nieuwe scheuten, dit noemen we dieven. Verwijder de dieven regelmatig zodat alle energie en voedingsstoffen naar de plant en vruchten kunnen.

> Lees meer

Snijbloemen kweken

Biologische snijbloemen kweken

Naast zaden voor bloemen in je tuin, kun je bij ons ook terecht voor snijbloemen. Deze zijn ideaal om thuis in een mooie vaas te zetten. We vertellen je in dit artikel meer over het zaaien en oogsten van onze snijbloemen.

> Lees meer

pompoen

Het telen van pompoen

Bij De Bolster hebben wij een ruime selectie pompoenzaden. Vanaf half april en begin mei kun je pompoen binnenshuis in potjes of onder koud glas zaaien. Houd het grondmengsel luchtig en vochtig.

> Lees meer

koolraap

Het zaaien van koolraap

De koolraap is een dikke, vlezige wortel die half ondergronds groeit, vandaar de tweekleur op de schil. Zaai de koolraap van half mei tot half juni rechtstreeks en dun later uit. Blijf tijdens het groeien goed wateren.

> Lees meer

bouillonpoeder

Het zelf maken van bouillonpoeder

Wie had gedacht dat je eigen bouillonpoeder maken zo gemakkelijk zou zijn? Kies je favoriete kruiden of favoriete keuken uit en maak met ons stappenplan jouw eigen lekkere en gezonde bouillonpoeder.

> Lees meer

pluktuin

Start je eigen pluktuin

Wil je bloemen in eigen tuin kweken? Dat kan met ons zadenpakket ‘De pluktuin’. Er zitten maar liefst 12 zakjes met biologische zaden in dit pakket. Lees stap voor stap hoe je jouw eigen pluktuin creëert.

> Lees meer

Invriezen van peulvruchten

Het invriezen van peulvruchten

Heb jij ook in één keer een enorme bonenoogst? Gebruik dan deze tips om je bonen en peulen zo goed mogelijk te bewaren. Zo kun je het hele jaar door genieten van je biologische groenten.

> Lees meer

Vaderdag cadeau-tips

Unieke cadeaus voor Vaderdag

Heeft jouw vader een goed cadeau verdiend? Met een cadeaubon kun je alle kanten uit! Wat is er leuker dan samen met je vader in de moestuin aan de slag te gaan? Lees hier meer over hoe een cadeaubon werkt.

Lees meer

Rammenas telen

Rammenas telen

Rammenas is familie van de rode radijs, ken jij deze groente al? Vanaf half juli kun je rammenas ter plaatse zaaien en daarom vertellen we nu alvast alles over de teelt van deze vergeten groente.

> Lees meer

raapstelen

Recepten met raapstelen

Raapstelen worden ook wel snijmoes, bladmoes en snijkool genoemd. In mei kunnen de eerste raapsteeltjes geoogst worden. Wij hebben speciaal voor jou 3 overheerlijke recepten geselecteerd.

> Lees meer

Oost-Indische kers

Het telen van Oost-Indische kers

Mei is de maand om de Oost-Indische kers te zaaien. Het is niet alleen een mooie plant om te zien, maar ook smaakvol. Nu weer volop op voorraad! Lees hier onze tips voor de teelt.

> Lees meer

voorzaaien boerenkool

Het voorzaaien van boerenkool

Vanaf mei kun je beginnen met biologische boerenkool voorzaaien. Deze groene topper is niet alleen erg lekker, maar ook erg gezond. Wil je meer informatie en tips over het zaaien? Lees dan snel verder.

> Lees meer

stokslabonen

Het zaaien van stokslabonen

Stokslabonen komen in verschillende kleuren en vormen voor. Een van de bekendere stokslabonen is de sperzieboon. Bestel nu één van onze stokslaboonzaden en lees onze teelttips voor een geslaagde oogst.

> Lees meer


bladmosterd telen

Tips voor het telen van bladmosterd

Bladmosterd is een gewas met diverse mogelijkheden. Zowel de blaadjes als de bloemen zijn eetbaar. Lees hier meer informatie en tips voor het telen van jouw eigen biologische bladmosterd.

> Lees meer

Kruidenoliemaken

Leuk om zelf te maken: kruidenolie

Maak van een simpele fles olie of azijn je eigen kruidenazijn of kruidenolie! Bekijk het recept waarmee je zelf kunt experimenteren met jouw favoriete kruiden. Perfect als sladressing en om cadeau te geven.

> Lees meer

Peterselie kweken

De eigenschappen van peterselie

Peterselie is één van de meest gebruikte kruiden in de keuken. Om goed te kunnen kiemen heeft dit gewas warmte nodig, je kunt de planten beschermen met vliesdoek. Lees meer over peterselie en zijn eigenschappen.

> Lees meer

IJsheiligen

IJsheiligen: aan de slag!

We zitten middenin een belangrijke periode voor moestuiniers. Na 11 tot 15 mei treedt er geen nachtvorst meer op. Alle planten kunnen nu dus massaal naar buiten. Lees hier onze tips.

> Lees meer

Het telen van salie

Het telen van salie

Salie is een veelzijdig kruid dat je in de keuken kunt gebruiken en geneeskrachtige werkingen heeft. Lees onze uitgebreide tips over de teelt en het gebruik van salie.

> Lees meer

Zelf Calendula zalf maken

Maak zelf Calendula zalf

Calendula zalf is zeer geschikt voor oppervlakkige verwondingen op je huid. Wist je dat je deze zogeheten goudsbloemzalf heel eenvoudig zelf kunt maken? In dit artikel leggen we je uit hoe je dit doet.

> Lees meer

Het zaaien van de Goudsbloem

Het zaaien van de Goudsbloem

Met goudsbloem in je tuin kun je alle kanten op: start met onze teelttips en lees daarna wat je ermee kunt doen in de keuken. Het is bovendien een nuttige plant in je tuin voor het bestrijden van plagen.

> Lees meer

Teelt van de rode zonnehoed

De teelt van de Rode Zonnehoed

Rode zonnehoed is een schitterende meerjarige plant voor in je tuin. Lees in dit artikel de tips voor een succesvolle teelt en ontdek hoe je zelf Echinacea-tinctuur kan maken.

> Lees meer

Tips voor bemesting

Bloemen zaaien

Hier lees je al onze tips over bloemen zaaien. Van algemene zaaitips tot specifieke tips voor eenjarige en meerjarige bloemen. Lees hier alle informatie!

> Lees meer

Vruchtgewassen in de kas

Vruchtgewassen in de kas

Vruchtgewassen zoals komkommer, tomaat en paprika kunnen uitstekend geteeld worden in een kas. Je oogstopbrengst zal zelfs een stuk groter zijn dan wanneer je in de vollegrond teelt. Lees hier onze tips.

> Lees meer

Oranje bloemen

Ga voor de koningskleur oranje

Heb je zin in een kleurrijke (moes)tuin? Ga dan eens aan de slag met de teelt van onze oranje bloemen en groenten. Wij lichten ze in dit artikel voor je uit.

> Lees meer

Bloemen voor bijen en vlinders

Bloemen voor bijen en vlinders

Heb je zin in een kleurrijke (moes)tuin? Ga dan eens aan de slag met de teelt van onze oranje bloemen en groenten. Wij lichten ze in dit artikel voor je uit.

> Lees meer

Uien telen

Het telen van uien

Uien kun je het beste tot halverwege april zaaien om uien met verdikte stengels te voorkomen. Ben je benieuwd naar meer tips over de teelt zelf? Lees alles over het zaaien, verzorgen en oogsten van ui.

> Lees meer

Pastinaak telen

Het telen van pastinaak

April en mei zijn bij uitstek de geschikte maanden waarin je pastinaak kunt zaaien. Bestel nu onze biologische pastinaak zaden en bekijk onze tips in dit artikel voor een succesvolle teelt.

> Lees meer

Paprika telen

Paprika telen

In dit artikel lees je hoe de teelt van onze diverse paprikazaden werkt: van het zaaien en planten tot de oogst. Op naar een succesvolle teelt!

> Lees meer

Wat is mulchen

Wat is mulchen

Je hebt er wellicht weleens over gehoord, maar wat is mulchen precies? In dit artikel geven we het antwoord en vertellen we waarom je dit moet toepassen en welke materialen je hiervoor kunt gebruiken.

> Lees meer

Coeur de boeuf

Nieuw: Vleestomaat Coeur de Boeuf

We hebben een nieuwe zaadvaste vleestomaat in ons assortiment: ‘Coeur de Boeuf’. Met een gemiddeld vruchtgewicht van 500 tot wel 1000 gram kun je hiermee een grote oogst realiseren!

> Lees meer

Klaprozen en papavers

Zaai nu klaprozen en papavers

De klaproos is een prachtige lentebloem die ook in de zomer nog volop in bloei staat. In dit artikel vertellen we je meer over onze diverse soorten papavers en geven we praktische tips over het zaaien.

> Lees meer

Radijs telen

Het telen van radijs

Radijs telen, zoals de bekende rode radijs, is helemaal niet moeilijk. Bovendien kun je ze al binnen 4 tot 6 weken na het zaaien oogsten. Heerlijk in salades en op brood. Lees hier tips voor telen van radijs

> Lees meer

Biologische compost

Biologische compost: do's en don'ts

Compost is humusrijk en goed bruikbaar als bodemverbeteraar voor jouw biologische moestuin. En je kunt compost eenvoudig zelf maken. Wil je tips over de do en don'ts? Lees dan verder 

 


5 vergeten groenten

5 vergeten groenten

Heb je een keer zin in andere groenten, die je normaal gesproken niet vaak in de supermarkt ziet? Wij hebben een aantal heerlijke groenten voor je op een rijtje gezet, die je misschien nog nooit eerder hebt gegeten!

> Lees meer

De nieuwste vruchtgewassen

De nieuwste vruchtgewassen

In ons assortiment vind je vier nieuwe vruchtgewassen: augurk, bolcourgette, pompoen en vleestomaat. We laten je graag kennismaken met deze nieuwe biologische zaden. Bekijk ons aanbod en bestel jouw favoriet.

> Lees meer

Inkuilen

Inkuilen: zo ga je te werk

Wil je je eigen groenten op een traditionele en duurzame manier bewaren om de winter door te komen, maar weet je niet hoe? Inkuilen is een goede methode! Wij leggen je uit hoe dit werkt.

> Lees meer

Savooiekool oogsten

Savooiekool oogsten: onze tips

Savooiekool oogst je tussen augustus en december. Het voordeel is dat dit gewas redelijk wat vorst kan verdragen, afhankelijk van welk ras je teelt. Benieuwd naar onze adviezen voor een succesvolle oogst?

> Lees meer

Witlof

Rooien, forceren en oogsten van witlof

Heb je weleens gehoord van witlof forceren, ofwel het trekken van witlof? Dit is één van de twee stappen die van groot belang is bij het oogsten van witlof. We leggen het je graag uit.

> Lees meer

Herfstgroenten oogsten

Het oogsten van herfstgroenten

Welke groenten uit je moestuin kun je nu oogsten? Wij helpen je graag een handje. Dit zijn onze 10 biologische gewassen die je in de herfst en vroege winter kunt oogsten. Staan deze in je moestuin? Oogsten maar!

> Lees meer

Knolselderij oogsten

Oogst nu knolselderij

Heb jij dit seizoen gekozen voor knolselderij in je moestuin? Knolselderij oogst je voornamelijk voor de knol. In dit artikel hebben we tips voor je op een rijtje gezet voor een optimale oogst en bewaring. 

> Lees meer

Onze tips voor pepers

Onze tips voor pepers: drogen en sambal maken

De kans is groot dat je deze maand nog pepers hebt of gaat oogsten. Heb je veel pepers die tegelijk rijp zijn? Je kunt ze dan drogen of maak er bouillonpoeder of sambal oelek van. Lees hiervoor onze uitleg hoe je dat kan doen.

> Lees meer

Ontdek onze nieuwe koolgewassen

Ontdek onze nieuwe koolgewassen

In ons assortiment vind je vijf nieuwe koolgewassen: rode kool, savooiekool, witte kool en twee soorten boerenkool. Hiermee bieden wij jou een ruime keuze uit diverse rassen aan. Bekijk ons aanbod en bestel jouw favoriet.

> Lees meer

Kiemgroenten telen

Kiemgroenten kweken: onze tips

Kiemgroenten zijn eenvoudige te telen en een lekkere toevoeging aan diverse gerechten. Ze geven smaak en nét dat beetje extra. Ook leuk voor kinderen! Lees onze tips voor een succesvolle teelt met kiemgroenten.

> Lees meer

prei oogsten

Het oogsten van prei

Het is nu tijd om de prei uit je moestuin te oogsten. Wij geven onze tips voor een succesvolle oogst, vertellen hoe je prei het beste voor korte of langere tijd kunt bewaren en geven inspiratie voor gerechten.

> Lees meer

Moestuinieren zonder tuin

Moestuinieren zonder tuin

Hoe kun je moestuinieren zonder tuin? Dit kan simpelweg in potten op je balkon of zelfs in je vensterbank. Bekijk welke groenten hiervoor geschikt zijn of bestel ons handige zadenpakket.

> Lees meer

Pompoen oogsten

Tijd om pompoen te oogsten

September is de maand om pompoen te oogsten. Pompoenen kun je lang bewaren, dus je kunt er wel even mee vooruit. Hoe je dit het beste kunt doen en meer tips over de oogst lees je hier.

> Lees meer


Easy-sprout kiemgroenten kweekset

Kiemgroenten kweken in de winter

Met onze Easy-sprout kun je ondanks het mindere zonlicht in de winter perfect je eigen kiemgroenten kweken. Bekijk de voordelen van dit unieke systeem en kweek binnen een paar dagen kiemen uit onze BIO-zaden!

> Lees meer

Herfstbloemen

De bloei van herfstbloemen

Bloemen zaaien in de herfst? Dat kan met de bolderik, gewone klaproos, goudsbloem en het driekleurig viooltje. Lees hier meer over onze herfstbloemzaden en handige tips voor het zaaien van bloemen.

> Lees meer

oogst drogen

Je moestuin oogst drogen

Ook in de winter kun je bezig met de kruiden en een aantal gewassen uit je moestuin: je kunt deze gaan drogen. Lees hier welke kruiden en gewassen daar geschikt voor zijn en hoe je dit het beste kunt doen.

> Lees meer

zaden bewaren

Tips voor het bewaren van zaden

Hoe lang en hoe kun je onze biologische zaden het beste bewaren? Lees hier al onze tips over het bewaren van zaden, zodat je een optimale teelt kunt realiseren.

> Lees meer

groentechips

Het maken van groentechips

Er zijn allerlei soorten gewassen die geschikt zijn om groentechips van te maken. Denk bijvoorbeeld aan wortel, knolselderij, pastinaak en rode biet. Bestel jouw favorieten en maak je eigen groentechips.

> Lees meer

winterharde kruiden

Het telen van winterharde kruiden

Het voordeel van winterharde kruiden is natuurlijk dat je deze het hele jaar door kunt oogsten. In ons aanbod vind je onder andere lepelblad, winterkers en Chinese bieslook. Benieuwd naar deze teelt?

> Lees meer

groenbemesters

Je bodem in topconditie

Om je bodem in topconditie te brengen, kun je in het najaar groenbemesters zaaien. Dit is essentieel voor een gezonde en geslaagde teelt in je moestuin, dus bestel onze biologische groenbemesters eenvoudig online.

> Lees meer

Spinazie telen

Zaai nu spinazie

Je kunt nu alvast spinazie zaaien voor een vroege oogst in de winter, zodat jij straks als eerste geniet van deze bladgroente. Wij helpen je op weg met de tips in dit artikel. Bestel de zaden vandaag nog!

> Lees meer

paprika oogsten

Oogst nu (snack)paprika

Van snackpaprika’s en zoetpuntpaprika’s tot de ‘normale’ blokpaprika en een uniek ras dat donkerpaarse vruchten produceert: deze zaden vind je allemaal in onze webshop. Het is nu tijd om te oogsten!

> Lees meer

Rucola telen

Snelgroeiende rucola oogsten

In de zomer kun je rucola al na drie weken oogsten, zodra het blad acht tot tien centimeter lang is. Benieuwd naar andere weetjes over de oogst? Lees het hier en bestel onze biologische zaden.

> Lees meer

vakantie

Op vakantie, en je moestuin dan?

Ga je op vakantie en weet je niet wat je met je moestuin moet doen? Met onze tips laat je je moestuin met een gerust hart achter. Je wilt tenslotte dat alles er nog goed uitziet als je weer terugkomt.

> Lees meer

pompoen verzorgen

Zo verzorg je jouw pompoen

Ga je aan de slag met onze biologische pompoenzaden en wil je weten hoe je deze zo goed mogelijk kunt verzorgen? In dit artikel geven we je adviezen waarmee je een succesvolle oogst kunt realiseren.

> Lees meer

augurken inmaken

Het inmaken van augurken

Het is tijd om de augurken in je moestuin te oogsten. Wacht totdat je ongeveer vijf vruchten hebt verzameld, zodat je deze kunt inmaken in zuur en kruiden. Lees in dit artikel hoe je dit precies kunt doen.

> Lees meer

teeltips kruiden

Het oogsten van kruiden 

De oogst van onze kruiden vindt op verschillende momenten plaats. Lees hier wanneer je onze kruiden het beste kunt oogsten en onze andere handige tips voor de oogst.

> Lees meer

tomaten oogsten

Tips voor het oogsten van tomaten

In de maanden augustus en september kun je volop tomaten oogsten. We geven je graag enkele tips over het oogsten en bewaren van tomaat en inspireren je met een paar lekkere biologische recepten. 

> Lees meer

mais oogsten en bewaren

Het oogsten en bewaren van mais

Mais oogst je op precies het juiste moment, wanneer de pluimpjes aan de bovenkant zijn ingedroogd. Vlak na oogst is de mais het lekkerst om te eten. Lees hier meer over het oogsten en bewaren van mais. 

> Lees meer

Sla telen: onze tips

Sla telen: onze tips

Van ijsbergsla tot gewone kropsla: in Nederland houden we er wel van! We hebben dan ook een uitgebreid aanbod van sla zaden in onze webshop. Bekijk onze tips om een eigen slateelt op te zetten.

> Lees meer

Tips voor oogsten

Onze tips voor oogsten

Je kunt nu volop oogsten in je moestuin! Ben je nog op zoek naar een aantal tips voor een succesvolle oogst? Lees ze hier en geniet binnenkort van heerlijke verse groenten op je bord.

> Lees meer

Tomaten verzorgen

Zo verzorg je jouw tomaten

Ben je van plan onze tomaten te telen en wil je voor een zo optimaal mogelijke teelt gaan? Dan is het uiteraard belangrijk om je tomaten zo goed mogelijk te verzorgen. Lees hier onze adviezen. 

> Lees meer

wat te doen bij meeldauw

Wat te doen bij meeldauw

Hebben je planten meeldauw opgelopen? Lees in dit artikel hoe je deze schimmelaantasting herkent, wat de oorzaak is, en nog belangrijker: wat je er tegen kunt doen.

> Lees meer

bonen oogsten

Tips voor het oogsten van bonen 

Weet jij hoe en wanneer je biologische slabonen, pronkbonen en snijbonen oogst? In dit artikel leggen we de verschillen aan je uit. Laat je inspireren en lees al onze tips voor een succesvolle oogst.

> Lees meer

Babyleaf telen

Het telen van babyleaf

Zowel midden in de zomer als erna is het ideaal om babyleaf te telen. Na zes weken heb je al prachtige biologische blaadjes sla! Eenvoudig te telen en perfect om salades en smoothies mee te maken. 

> Lees meer

Chinese kool telen

Biologische Chinese kool telen

In tegenstelling tot Azië wordt Chinese kool in de Hollandse keuken nog niet vaak gebruikt. En dat is jammer, want je kunt er alle kanten mee op. Bekijk ons aanbod en lees diverse tips over de teelt.

> Lees meer

Water geven

Water geven

In de droge zomerperiode is het van belang om je planten en de bodem voldoende water te geven. Lees hier hoe vaak en wanneer je dit het beste kunt doen, zodat je planten sterker in de grond staan.

> Lees meer

Moederdag cadeau-tips

Mesclun telen

Zelf aan de slag met de teelt van mesclun? In dit artikel vertellen we alles over o.a. het zaaien en oogsten. Bestel onze mesclun zaden online.

> Lees meer

Biologische bieten oogsten

Biologische bieten oogsten

Vanaf juni kun je de bieten in jouw moestuin oogsten, dus lees snel ons uitgebreide artikel met tips over de oogst en het bewaren van bieten. Vergeet ook zeker niet de recepten uit te proberen!

> Lees meer

Moederdag cadeau-tips

Groenten telen zonder grote tuin

Heb je weinig ruimte, maar wil je toch je eigen biologische groenten telen? Dat kan met de producten uit dit handige zadenpakket! Lees er hier meer over.

> Lees meer

Moederdag cadeau-tips

Tuinkers telen

Tuinkers telen is heel eenvoudig en kan het hele jaar door in een bakje op de vensterbank of vanaf maart in je moestuin. Lees meer over de teelt. 

> Lees meer

Pepers oogsten

Pepers uitplanten

Na het toenemen van de temperatuur is het tijd om de pepers uit te planten. Bekijk vooral hiervoor onze tips om de kans te vergroten op een succesvolle teelt. 

> Lees meer

Zedenpakket kiemgroenten

Kweek zelf kiemgroenten met dit zadenpakket

Met dit handige zadenpakket inclusief kiemschaaltje kweek je jouw eigen kiemgroenten. Eenvoudig om thuis te doen, lekker en gezond!

> Lees meer

Zedenpakket kiemgroenten

Watermeloen telen

Les je dorst in de zomer met een heerlijke watermeloen. Lees onze tips voor het succesvol telen van watermeloen 'Sugar baby'. Een uitdaging in het Nederlandse klimaat, maar zeker niet onmogelijk!

> Lees meer

Groenselderij telen

Groenselderij telen

Zelf aan de slag met de teelt van groenselderij? In dit artikel vertellen we alles over o.a. het zaaien en oogsten van deze smakelijke groente. 

> Lees meer

Verschillende soorten grond

De eigenschappen van verschillende soorten grond

Welke grond heb jij in je moestuin? In dit artikel lichten we de eigenschappen van de diverse soorten grond uit. Lees de voor- en nadelen. 

> Lees meer


Courgette telen

Courgette telen: onze tips

Courgettes zijn eenvoudig om zelf te telen, en het levert veel op: één courgetteplant kan wel tot 25-30 courgettes opleveren. Bekijk onze diverse rassen, kies jouw favoriet en bestel de za-den eenvoudig online.

> Lees meer


Knolselderij telen

Zaai nu knolselderij

Bij het telen van knolselderij is de knol datgene wat je op kunt eten. De smaak van de kleine knollen is veel sterker dan die van knolselderij uit de supermarkt. In dit artikel vertellen we alles over o.a. het zaaien en oogsten.

> Lees meer

Teelttips voor bloemen

Teelttips voor bloemen

Hier vind je al onze tips voor het zaaien van bloemen. Van algemene zaaitips tot specifieke adviezen voor eenjarige en meerjarige bloemen. Lees hier alle informatie!

> Lees meer

20 makkelijke gewassen om te telen

20 makkelijke gewassen om te telen

Voor beginnende moestuiniers hebben we de 20 makkelijkste gewassen om te telen op een rijtje gezet. Bekijk hier de 20 eenvoudigste groenten en kruiden.

> Lees meer

Citroenmelisse: dit kun je ermee doen

Citroenmelisse: dit kun je ermee doen

Citroenmelisse is heerlijk in limonade en gerechten, maar heeft ook een geneeskrachtige werking. Lees hier alles over het gebruik van dit kruid.

> Lees meer

Aubergine telen

Zaai nu aubergine

Wil je zelf aan de slag met de teelt van aubergine? In maart en april kun je aubergine al in aarde voorzaaien. In dit artikel vertellen we alles over o.a. het zaaien en oogsten. 

> Lees meer

Hoe werkt een kiemschaaltje?

Hoe werkt een kiemschaaltje?

Wij leggen hier uit hoe je een kiemschaaltje kunt gebruiken. Lees deze gebruiksaanwijzing, bestel het schaaltje en ga aan de slag met je kiemgroenten!

> Lees meer

Witte kool telen

Witte kool telen

In ons aanbod vind je diverse witte kool rassen die je in je eigen moestuin kunt telen. Lees hier onze tips en bestel onze biologische zaden online.

> Lees meer

Bosui en stengelui telen

Bosui en stengelui telen

Bosui geeft je gerecht meer pit en smaak! Ga nu zelf aan de slag met bosui en stengelui en lees hier alles over de teelt.

> Lees meer

Tips voor bemesting

Tijd voor bemesting: onze tips

De kwaliteit van je bodem is een belangrijke factor voor een gezonde en gelaagde teelt. Het is daarom belangrijk om goed voor je bodem te zorgen. Lees hier hoe je dat het beste kunt doen.

> Lees meer

Zo begin je jouw eigen moestuin

Zo begin je jouw eigen moestuin

Ga je een eigen moestuin beginnen? Met deze tips ben je goed voorbereid. Start vandaag nog met je eigen moestuin!

> Lees meer

Eenvoudig kiemen met de Easy-sprout: bekijk de handleiding

Handig kiemen met de Easy-sprout: bekijk het stappenplan

In dit stappenplan leggen we je exact uit hoe je met de Easy-sprout eenvoudig kunt kiemen. Bekijk nu deze visuele handleiding en het kan niet mis gaan!

> Lees meer

Creatief met lampionplant

Creatief met lampionplant (Physalis)

De lampionplant (Physalis) is de ideale plant om als decoratie voor kerst te gebruiken. We vertellen hoe je deze plant met prachtige oranje besjes in een mooi droogboeket kunt verwerken.

> Lees meer

Zaai nu biologische spinazie

Zaai nu biologische spinazie

Je kunt nu alvast spinazie zaaien voor een vroege oogst in de winter, zodat jij straks als eerste geniet van deze bladgroente. Wij helpen je op weg met de tips in dit artikel. Bestel de zaden vandaag nog!

> Lees meer

Tijd om meirapen te oogsten

Tijd om meirapen te oogsten

Meirapen kun je ook als herfstteelt inzetten, wat betekent dat je ze nu kunt oogsten. Meirapen worden dan herfstrapen! We hebben in dit artikel tips voor je op een rijtje gezet voor een succesvolle oogst.

> Lees meer

Diverse soorten bonen oogsten

Diverse soorten bonen oogsten

Weet jij hoe en wanneer je biologische slabonen, pronkbonen en snijbonen oogst? In dit artikel leggen we de verschillen aan je uit. Laat je inspireren en lees al onze tips voor een succesvolle oogst.

> Lees meer

Romanesco oogsten

Romanesco oogsten

Dit speciale bloemkoolras is opgebouwd uit groene torentjes, vandaar de bijnaam ‘Torentjesbloemkool’. Dankzij de geelgroene kleur is het een plaatje in je moestuin. Probeer het eens, lees onze tips voor de oogst.

> Lees meer

Palmkool oogsten

Palmkool oogsten

De donkergroene kleur van palmkool is een ware eyecatcher in je moestuin. Het is bijna zonde om deze te oogsten, maar toch is het zover. Lees over de twee methodes die je hiervoor kunt gebruiken.

> Lees meer

BIO schorseneren oogsten

BIO schorseneren oogsten

Schorseneren zijn winterhard, en kun je zelfs oogsten totdat de grond bevroren is. Bij een goede oogst kun je gekookte en geschilde schorseneren gerust tot 12 maanden in de vriezer bewaren, ideaal!

> Lees meer

Chinese kool oogsten

Chinese kool oogsten

Heb je ongeveer acht weken geleden Chinese kool zaden geplant? Dan kun je nu oogsten, want oktober en november zijn de ideale maanden. Hoe je Chinese kool het beste kunt oogsten en bewaren lees je hier.

> Lees meer

Groenbemesters telen in het najaar

Groenbemesters telen in het najaar

Zijn de groenbemesters al onderdeel van jouw teeltplan? Houd je bodem in topconditie met groenbemesters, zoals winterrogge.

> Lees meer

Babyleaf telen

Babyleaf telen in de nazomer

Na de zomervakantie loopt het moestuinseizoen vaak een beetje ten einde. Toch kun je dan nog prima een succesvolle BIO-teelt starten. Dankzij de korte groeiduur is babyleaf ideaal voor in het najaar.

> Lees meer

Winterpostelein telen

Winterpostelein telen

Postelein heb je in een zomer- en een wintervariant. In dit artikel vertellen we hoe je winterpostelein teelt in je eigen moestuin en waar je allemaal rekening mee moet houden.

> Lees meer

Koolrabi oogsten

Koolrabi oogsten

Koolrabi heeft een fijne smaak die een beetje op bloemkool lijkt. We hebben uitgebreide tips voor je op een rijtje gezet over de oogst en het bewaren van koolrabi. Bekijk onze tips voor een succesvolle oogst.

> Lees meer

Wortel oogsten

Wortel oogsten

Wortelen oogsten is een peulenschil, en bovendien smaken verse wortelen supergoed. De moeite waard om eens te proberen dus! Lees hier meer over de oogst.

> Lees meer

Herfstbloemkool oogsten

Herfstbloemkool oogsten

De teelt van herfstbloemkool is eenvoudiger dan een teelt in de zomer, dus je kunt hier gemakkelijk zelf mee aan de slag gaan. Bekijk ons aanbod met diverse bloemkool zaden voor het najaar.

> Lees meer

Groenbemesters telen

Goede teelt met groenbemesters

Om je bodem in topconditie te brengen, zaai je groenbemesters. Dit is essentieel voor een gezonde en geslaagde teelt in je moestuin, dus bestel onze groenbemesters.

> Lees meer


Veldsla telen

BIO-veldsla zaaien

De jonge blaadjes veldsla zijn ontzettend lekker en hebben een intense smaak. Goed nieuws: dit is het moment om te zaaien. Lees meer over deze bijzondere groente en bestel onze biologische zaden nu online.

> Lees meer

Radijs telen

Radijs telen: onze tips

Zelf radijs telen levert je radijsjes op met veel meer smaak. De meeste mensen kennen alleen de bekende ronde rode radijs, maar er zijn ook andere varianten. Wil je zelf radijs telen, lees dan onze handige tips.

> Lees meer

Peterselie oogsten

Peterselie oogsten

Peterselie is eigenlijk een groente, maar hoort in Nederland bij de kruiden. Het is nu tijd om deze smaakmaker te oogsten in je moestuin. Hoe je dat het beste kunt doen lees in je in dit artikel.

> Lees meer

Raapstelen oogsten

Raapstelen oogsten

Raapsteel zie je niet vaak terug in de Nederlandse keuken. Erg zonde, want het is een lekkere groente met malse bladeren. Een voordeel is de korte groeiduur. Waar wacht je nog op? Lees alvast hoe de oogst werkt.

> Lees meer

Paprika oogsten

Paprika uit je eigen moestuin

Van snackpaprika’s en zoetpuntpaprika’s tot de ‘normale’ blokpaprika en een uniek ras dat donkerpaarse vruchten produceert: deze zaden vind je allemaal in onze webshop. Het is nu tijd om te oogsten!

> Lees meer

Water geven

Teelttip: water geven

Geef je planten in een droge periode om de twee dagen een ruime hoeveelheid water. Zo zakt het water verder in de grond en zullen de wortels beter en dieper ontwikkelen waardoor de plant stevig staat.

> Lees meer

Vaderdag

Cadeautip voor Vaderdag

Houdt je vader ervan om lekker in de tuin bezig te zijn? Onze cadeaubon is het ideale cadeau wanneer je niet weet wat je een tuinliefhebber moet geven. Laat hem er zelf wat leuks van uitkiezen.

> Lees meer

Sperziebonen telen

Sperziebonen telen: onze tips

Sperziebonen houden van warmte. Daarom is juni de perfecte maand om deze bonen in de vollegrond te zaaien. Bestel onze biologische zaden en lees meer tips over het succesvol telen van sperziebonen.

> Lees meer

Snijbonen

Snijbonen en spekbonen telen

Snijbonen en spekbonen worden vaak door elkaar gehaald, wij vertellen je het verschil. Lees in dit artikel hoe je de teelt van deze bonensoorten aanpakt en bestel onze BIO-zaden online.

> Lees meer

Anijs telen

Alles over het kruid anijs

Anijs is een veelzijdig, gezond kruid met meerdere geneeskrachtige werkingen. In dit artikel geven we je een recept om zelf anijslikeur te maken en we geven je uiteraard tips om succesvol anijs te telen.

> Lees meer

Goed nieuws voor onze sector

Goed nieuws voor onze sector

Het Europees Octrooi Bureau heeft bekendgemaakt dat het patenteren van planten en dieren via klassieke veredeling definitief is verboden. Lees de reactie van onze collega Bart, die wij danken voor zijn inzet.

> Lees meer

Creatief met pompoen

Creatief bezig met pompoen

In mei kun je pompoen in potjes voorzaaien, om vervolgens, wanneer de bodem goed is opge-warmd, in juni uit te planten. Bestel vandaag nog onze BIO-zaden online! Lees alvast onze tips voor een succesvolle teelt.

> Lees meer

Biologische klaprozen en papavers

Biologische klaprozen en papavers in je tuin

De klaproos is een prachtige lentebloem die ook in de zomer nog volop in bloei staat. In dit artikel vertellen we je meer over onze diverse soorten papavers en geven we praktische tips over het zaaien.

> Lees meer

Romanesco telen

Biologische romanesco telen

Romanesco is een prachtige toevoeging aan je moestuin en ziet er fantastisch uit op je bord. Je kunt nu beginnen met zaaien! Lees meer over de teelt en bestel onze zaden online.

> Lees meer

Boerenkool telen

Boerenkool telen: onze tips

Mei en juni zijn de maanden waarin je boerenkool het beste kunt zaaien. Dit is hét moment om onze biologische boerenkool zaden te bestellen. Bestel onze zaden en lees onze adviezen voor een optimale oogst.

> Lees meer

Griekse traybake

Recept: Griekse traybake met pompoen

Niets is zo makkelijk als een traybake. Snij de groenten, meng ze met smakelijke kruiden en specerijen en laat de oven het werk doen! In dit gerecht is de oranje pompoen echt de ster van de show.

> Lees meer

Augurken telen

Augurken telen: onze tips

Vanaf eind april kun je augurken voorzaaien in potten of in een bak. Heb jij de zaden al in huis? Bestel ze nu online, lees onze teelttips en ga ermee aan de slag in je moestuin!

> Lees meer

Basilicum telen

BIO-basilicum telen

In ons assortiment heb je de keuze uit maar liefst vier verschillende soorten biologische basilicum, zoals ‘Genovese’ waar je zelf pesto van kunt maken Lees alles over de teelt en bestel jouw favoriete zaden.

> Lees meer

Tomaten telen

Biologische tomaten telen

Tomaten zijn een lekkere toevoeging aan veel gerechten, vooral als je ze uit je eigen moestuin hebt gekweekt! Bekijk onze diverse tomatenzaden en lees de tips voor een succesvolle teelt.

> Lees meer

Bloemen voor bijen en vlinders

Bloemen voor bijen en vlinders

Bijen en vlinders worden bedreigd met uitsterven. Daarom kun je meehelpen met de volgende deal: prachtige bloemen in jouw tuin, en een steuntje in de rug voor de bijen en vlinders. Doe je mee?

> Lees meer

Thee maken van kruiden

Thee maken van biologische kruidenzaden

In onze webshop vind je allerlei biologische kruidenzaden waar je zelf thee van kunt maken. In dit artikel lees je meer over de (medicinale) werking van deze kruiden en andere handige tips.

> Lees meer

Recepten met kiemgroenten

Recepten met kiemgroenten

Heb je zin om thuis aan de slag te gaan met onze kiemgroenten en de handige kweekset? We inspireren je graag met een aantal recepten, zodat je eigen gekweekte kiemgroenten goed tot zijn recht komen.

> Lees meer

Tijm kweken: onze tips

Tijm kweken en het gebruik in de keuken

We hebben een prachtig kruid aan ons assortiment toegevoegd: zomertijm. Maak kennis met dit heerlijk geurende kruid, bestel onze zomertijm zaden en ontdek de diverse mogelijkheden in de keuken.

> Lees meer

Sluitkool telen: onze tips

De teelt van sluitkool

Rode kool, witte kool, spitskool en savooiekool: deze vier kolen behoren tot de sluitkolen. In maart kun je deze sluitkolen voorzaaien, met een mooie oogst in de zomer als resultaat. Bestel onze BIO-zaden hier.

> Lees meer

Wortel telen: onze tips

Wortel telen: onze tips

Wortelen zijn niet alleen goed voor je ogen, het is ook een heerlijke groente die je rauw kunt eten. En dat is best bijzonder, want de meeste wortelgroenten moeten eerst gekookt of gebakken worden. Kinderen zijn er dol op!

> Lees meer

Tijd voor bemesting

Tips voor bodem en bemesting

Heb je jouw moestuin al voorbereid op het voorjaar? Een goede bodem is dé basis voor een succesvolle oogst, dus daar start je mee. Lees in dit artikel waar je nog meer op moet letten.

> Lees meer

Ideale groenten voor beginners

Ideale groenten voor beginners

Wil je beginnen met moestuinieren, maar heb je geen enkel idee hoe dat precies in zijn werk gaat? Dan adviseren wij om te starten met de eenvoudigste groenten, waarbij het (bijna) niet mis kan gaan.

> Lees meer

Bleekselderij telen: onze tips

De teelt van bleekselderij

Met het bleekselderij ras ‘Tango F1’ kun je het hele teeltseizoen goed mee uit de voeten. Wij geven je tips voor een succesvolle teelt van dit nieuwe ras. Bestel onze biologische zaden vandaag nog.

> Lees meer

Kapucijners telen: onze tips

Kapucijners telen: onze tips

Met dank aan de mooie paarse kleuren zien kapucijners er fraai uit in de moestuin. Verse kapucijners zijn bijna niet te verkrijgen in de supermarkt. Daarom is het de ideale peulvrucht om zelf te kweken!

> Lees meer

Bloemkool vroege teelt

Bloemkool telen – vroege teelt

Onze rassen ‘Alpha 7’ en ‘Bermeo F1’ zijn beide uitermate geschikt voor de vroege zomerteelt van bloemkool. Zin om aan de slag te gaan met bloemkool? Lees meer over de teelt en bestel onze zaden.

> Lees meer

Moestuin beginnen

Teelttips moestuin beginnen

Ga je een eigen moestuin beginnen? Wij helpen je op weg om een succesvolle tuinier te worden! Met dit handige stappenplan lees je alle aspecten die van belang zijn bij de aanleg van een moestuin.

> Lees meer

Handige teeltplanner

Onze handige teeltplanner

Onze teeltplanner geeft overzichtelijk weer welke gewassen je in welke maand kunt telen. Welke zaden moet je voorzaaien, welke zaai je in de vollegrond en wanneer is de oogst? Lees het in onze handige planner.

> Lees meer

Klimaatneutrale verzending via DPD

Klimaatneutrale verzending

Onze biologische zaden worden bij jou thuis geleverd door DPD Pakketservice. Zij zetten zich in voor een CO2-neutrale verzending, wat milieubesparend werkt. Lees meer over alle voordelen die dit voor jou biedt.

> Lees meer

Moestuin ontwerp en teeltplan

Moestuinontwerp en teeltplan

Succesvol biologisch tuinieren begint met een goede voorbereiding. De winter is hét moment om je moestuin te plannen. Daarom geven we een aantal praktische tips voor het opzetten van jouw teeltplan.

> Lees meer

Tuingids 2020

Onze nieuwe tuingids van 2020

We hebben hard gewerkt om jou ook dit jaar weer een mooie uitgebreide gids vol inspiratie aan te bieden. Ben je benieuwd? Bekijk onze nieuwe tuingids online, boordevol praktische tips voor een succesvolle teelt.

> Lees meer

Kiemgroenten op tafel

Feestelijk voorgerecht met kiemgroenten

Wel eens kiemgroenten gegeten? Met dit eenvoudige recept kun je zelf een gezond en feestelijk voorgerecht op tafel plaatsen! Lees hier verder hoe je aan de slag gaat.

> Lees meer

Terugblik moestuinseizoen

Terugblik op moestuinseizoen

Voor jezelf is het altijd fijn om aan het einde van het jaar eens terug te kijken op het moestuinseizoen. Zijn er bepaalde zaken niet goed gegaan en wat zou je eraan kunnen doen? Wij geven enkele tips.

> Lees meer

Spinazie oogsten

Spinazie oogsten

Het juiste moment om spinazie te oogsten is uiteraard afhankelijk van het ras en zaaimoment. In dit artikel lees je onze tips over de oogst en recepten ter inspiratie.

> Lees meer

Veldsla oogsten

Oogst nu biologische veldsla

Veldsla is een bijzondere groente, omdat je de hele winter verse slablaadjes kunt oogsten. Het is in die periode het enige groene gewas in je moestuin. In dit artikel lees je onze adviezen over de oogst.

> Lees meer

Stengelui oogsten

Smaakvolle stengelui oogsten

Stengelui is met zijn lange witte schachten en bladeren van 50 centimeter lang een opvallende toevoeging aan je moestuin. In dit artikel lees je praktische tips over de oogst van stengelui.

> Lees meer

Rode kool en witte kool oogsten

Rode en witte kool oogsten

Rode en witte kool kun je oogsten wanneer jij deze groot genoeg vindt om klaar te maken. Let er wel goed op dat de kool nog niet is opengebarsten. Ben je er klaar voor? Lees onze teelttips.

> Lees meer

Andijvie oogsten

Andijvie oogsten

Andijvie staat bekend om zijn stevige blad en bittere, licht boterachtige smaak. Perfect voor een stamppot in de herfst! Wij geven je tips hoe en wanneer je andijvie het beste kunt oogsten.

> Lees meer

Zomerpostelein oogsten

Hoe oogst je groenlof?

Groenlof is familie van twee andere soorten groenten: andijvie en witlof. Zelf groenlof oogsten in jouw moestuin? Lees hoe dit in zijn werk gaat en bestel onze biologische zaden online.

> Lees meer

Kardoen oogsten

Bio-kardoen bleken en oogsten

Kardoen is een meerjarige groente uit het Middellandse Zeegebied die in Nederland nog niet erg bekend is. Ga jij ermee aan de slag in je moestuin? Bestel de biologische zaden en lees alle over de oogst.

> Lees meer

Radicchio Rosso oogsten

De oogst van Radicchio Rosso

Voelt de krop van de Radicchio Rosso goed stevig aan? Dan is het tijd om deze groente te oogsten. We vertellen hoe je dit het beste kunt testen en inspireren je met een paar heerlijke recepten.

> Lees meer

Tatsoi oogsten

Tatsoi oogsten

Tatsoi heeft een sappige bladsteel en een zachte smaak. Qua bereiding hoef je niet veel te doen, want de jonge bladeren zijn al erg lekker van zichzelf om rauw te eten. Lees onze tips voor een succesvolle oogst.

> Lees meer

Groenbemesters telen najaar

Groenbemesters telen in het najaar

Zijn de groenbemesters al onderdeel van jouw teeltplan? In dit artikel lees je meer over de voordelen van groenbemesters, zoals winterrogge.

> Lees meer

Zomerpostelein oogsten

Zomerpostelein oogsten

Deze snelgroeiende zomergroente oogst je al drie tot zes weken na het zaaien. Dankzij de friszure smaak is dit gewas geschikt voor allerlei bereidingen. Ook ideaal als babyleaf.

> Lees meer

Tatsoi telen

Tatsoi zaaien

Ken jij de platte variant van paksoi al? Maak kennis met tatsoi: een snelgroeiend gewas dat je zes tot acht weken na het zaaien al kunt oogsten. Bestel de zaden vandaag nog en geniet van de heerlijke jonge bladeren.

> Lees meer

 


Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 14851 reviews
Kiyoh