BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,3/10 op basis van 11643 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Teelttips

Welkom op deze uitgebreide pagina boordevol gewasinformatie, teelttips, nieuwsberichten en recepten. Wij willen startende én ervaren tuinliefhebbers aanmoedigen en helpen om zelf kruiden en groenten te kweken; gezond, lekker en natuurlijk 100% biologisch! Daarom vind je hier allerlei praktische informatie, waarmee je direct aan de slag kunt in je eigen (moes)tuin. 

Wil je altijd op de hoogte blijven en iedere maand een handig overzicht ontvangen van de nieuwste artikelen en de gewassen die je kunt zaaien? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

> Moestuin beginnen
> Blad- en stengelgewassen
> Koolgewassen
> Peulvruchten
> Vruchtgewassen
> Wortel- en knolgewassen
> Kruiden
> Kiemgroenten
> Bloemen
> Groenbemesters
> Overige tuintips 


Onze tips voor pepers

Onze tips voor pepers: drogen en sambal maken

De kans is groot dat je deze maand nog pepers hebt of gaat oogsten. Heb je veel pepers die tegelijk rijp zijn? Je kunt ze dan drogen of maak er bouillonpoeder of sambal oelek van. Lees hiervoor onze uitleg hoe je dat kan doen.

> lees meer


Ontdek onze nieuwe koolgewassen

Ontdek onze nieuwe koolgewassen

In ons assortiment vind je vijf nieuwe koolgewassen: rode kool, savooiekool, witte kool en twee soorten boerenkool. Hiermee bieden wij jou een ruime keuze uit diverse rassen aan. Bekijk ons aanbod en bestel jouw favoriet.

> lees meer


Kiemgroenten telen

Kiemgroenten kweken: onze tips

Kiemgroenten zijn eenvoudige te telen en een lekkere toevoeging aan diverse gerechten. Ze geven smaak en nét dat beetje extra. Ook leuk voor kinderen! Lees onze tips voor een succesvolle teelt met kiemgroenten.

> lees meer


prei oogsten

Het oogsten van prei

Het is nu tijd om de prei uit je moestuin te oogsten. Wij geven onze tips voor een succesvolle oogst, vertellen hoe je prei het beste voor korte of langere tijd kunt bewaren en geven inspiratie voor gerechten.

> lees meer


Moestuinieren zonder tuin

Moestuinieren zonder tuin

Hoe kun je moestuinieren zonder tuin? Dit kan simpelweg in potten op je balkon of zelfs in je vensterbank. Bekijk welke groenten hiervoor geschikt zijn of bestel ons handige zadenpakket.

> lees meer


Pompoen oogsten

Tijd om pompoen te oogsten

September is de maand om pompoen te oogsten. Pompoenen kun je lang bewaren, dus je kunt er wel even mee vooruit. Hoe je dit het beste kunt doen en meer tips over de oogst lees je hier.

> lees meer


Duurzaam verpakkingsmateriaal

Duurzaam verpakkingsmateriaal

Dankzij het opvulmateriaal wordt jouw bestelling altijd zorgvuldig verzonden. Passend bij onze biologische zaden gebruiken we daar 100% biologisch afbreekbaar opvulmateriaal voor.

> lees meer


Easy-sprout kiemgroenten kweekset

Kiemgroenten kweken in de winter

Met onze Easy-sprout kun je ondanks het mindere zonlicht in de winter perfect je eigen kiemgroenten kweken. Bekijk de voordelen van dit unieke systeem en kweek binnen een paar dagen kiemen uit onze BIO-zaden!

> lees meer


Herfstbloemen

De bloei van herfstbloemen

Bloemen zaaien in de herfst? Dat kan met de bolderik, gewone klaproos, goudsbloem en het driekleurig viooltje. Lees hier meer over onze herfstbloemzaden en handige tips voor het zaaien van bloemen.

> lees meer


oogst drogen

Je moestuin oogst drogen

Ook in de winter kun je bezig met de kruiden en een aantal gewassen uit je moestuin: je kunt deze gaan drogen. Lees hier welke kruiden en gewassen daar geschikt voor zijn en hoe je dit het beste kunt doen.

> lees meer


zaden bewaren

Tips voor het bewaren van zaden

Hoe lang en hoe kun je onze biologische zaden het beste bewaren? Lees hier al onze tips over het bewaren van zaden, zodat je een optimale teelt kunt realiseren.

> lees meer


groentechips

Het maken van groentechips

Er zijn allerlei soorten gewassen die geschikt zijn om groentechips van te maken. Denk bijvoorbeeld aan wortel, knolselderij, pastinaak en rode biet. Bestel jouw favorieten en maak je eigen groentechips.

> lees meer


winterharde kruiden

Het telen van winterharde kruiden

Het voordeel van winterharde kruiden is natuurlijk dat je deze het hele jaar door kunt oogsten. In ons aanbod vind je onder andere lepelblad, winterkers en Chinese bieslook. Benieuwd naar deze teelt?

> lees meer


groenbemesters

Je bodem in topconditie

Om je bodem in topconditie te brengen, kun je in het najaar groenbemesters zaaien. Dit is essentieel voor een gezonde en geslaagde teelt in je moestuin, dus bestel onze biologische groenbemesters eenvoudig online.

> lees meer


Spinazie telen

Zaai nu spinazie

Je kunt nu alvast spinazie zaaien voor een vroege oogst in de winter, zodat jij straks als eerste geniet van deze bladgroente. Wij helpen je op weg met de tips in dit artikel. Bestel de zaden vandaag nog!

> lees meer


paprika oogsten

Oogst nu (snack)paprika

Van snackpaprika’s en zoetpuntpaprika’s tot de ‘normale’ blokpaprika en een uniek ras dat donkerpaarse vruchten produceert: deze zaden vind je allemaal in onze webshop. Het is nu tijd om te oogsten!

> lees meer


Rucola telen

Snelgroeiende rucola oogsten

In de zomer kun je rucola al na drie weken oogsten, zodra het blad acht tot tien centimeter lang is. Benieuwd naar andere weetjes over de oogst? Lees het hier en bestel onze biologische zaden.

> lees meer


vakantie

Op vakantie, en je moestuin dan?

Ga je op vakantie en weet je niet wat je met je moestuin moet doen? Met onze tips laat je je moestuin met een gerust hart achter. Je wilt tenslotte dat alles er nog goed uitziet als je weer terugkomt.

> lees meer


pompoen verzorgen

Zo verzorg je jouw pompoen

Ga je aan de slag met onze biologische pompoenzaden en wil je weten hoe je deze zo goed mogelijk kunt verzorgen? In dit artikel geven we je adviezen waarmee je een succesvolle oogst kunt realiseren.

> lees meer


augurken inmaken

Het inmaken van augurken

Het is tijd om de augurken in je moestuin te oogsten. Wacht totdat je ongeveer vijf vruchten hebt verzameld, zodat je deze kunt inmaken in zuur en kruiden. Lees in dit artikel hoe je dit precies kunt doen.

> lees meer


teeltips kruiden

Het oogsten van kruiden 

De oogst van onze kruiden vindt op verschillende momenten plaats. Lees hier wanneer je onze kruiden het beste kunt oogsten en onze andere handige tips voor de oogst.

> lees meer


tomaten oogsten

Tips voor het oogsten van tomaten

In de maanden augustus en september kun je volop tomaten oogsten. We geven je graag enkele tips over het oogsten en bewaren van tomaat en inspireren je met een paar lekkere biologische recepten. 

> lees meer


mais oogsten en bewaren

Het oogsten en bewaren van mais

Mais oogst je op precies het juiste moment, wanneer de pluimpjes aan de bovenkant zijn ingedroogd. Vlak na oogst is de mais het lekkerst om te eten. Lees hier meer over het oogsten en bewaren van mais. 

> lees meer


Sla telen: onze tips

Sla telen: onze tips

Van ijsbergsla tot gewone kropsla: in Nederland houden we er wel van! We hebben dan ook een uitgebreid aanbod van sla zaden in onze webshop. Bekijk onze tips om een eigen slateelt op te zetten.

> lees meer


Tips voor oogsten

Onze tips voor oogsten

Je kunt nu volop oogsten in je moestuin! Ben je nog op zoek naar een aantal tips voor een succesvolle oogst? Lees ze hier en geniet binnenkort van heerlijke verse groenten op je bord.

> lees meer


Tomaten verzorgen

Zo verzorg je jouw tomaten

Ben je van plan onze tomaten te telen en wil je voor een zo optimaal mogelijke teelt gaan? Dan is het uiteraard belangrijk om je tomaten zo goed mogelijk te verzorgen. Lees hier onze adviezen. 

> lees meer


wat te doen bij meeldauw

Wat te doen bij meeldauw

Hebben je planten meeldauw opgelopen? Lees in dit artikel hoe je deze schimmelaantasting herkent, wat de oorzaak is, en nog belangrijker: wat je er tegen kunt doen.

> lees meer


bonen oogsten

Tips voor het oogsten van bonen 

Weet jij hoe en wanneer je biologische slabonen, pronkbonen en snijbonen oogst? In dit artikel leggen we de verschillen aan je uit. Laat je inspireren en lees al onze tips voor een succesvolle oogst.

> lees meer


Babyleaf telen

Het telen van babyleaf

Zowel midden in de zomer als erna is het ideaal om babyleaf te telen. Na zes weken heb je al prachtige biologische blaadjes sla! Eenvoudig te telen en perfect om salades en smoothies mee te maken. 

> lees meer


Chinese kool telen

Biologische Chinese kool telen

In tegenstelling tot Azië wordt Chinese kool in de Hollandse keuken nog niet vaak gebruikt. En dat is jammer, want je kunt er alle kanten mee op. Bekijk ons aanbod en lees diverse tips over de teelt.

> lees meer


Water geven

Water geven

In de droge zomerperiode is het van belang om je planten en de bodem voldoende water te geven. Lees hier hoe vaak en wanneer je dit het beste kunt doen, zodat je planten sterker in de grond staan.

> lees meer


Moederdag cadeau-tips

Unieke cadeaus voor Vaderdag

Heeft jouw vader een goed cadeau verdiend? Met een cadeaubon kun je alle kanten uit! Wat is er leuker dan samen met je vader in de moestuin aan de slag te gaan? Lees hier meer over hoe een cadeaubon werkt.

lees meer


Moederdag cadeau-tips

Mesclun telen

Zelf aan de slag met de teelt van mesclun? In dit artikel vertellen we alles over o.a. het zaaien en oogsten. Bestel onze mesclun zaden online.

> lees meer


Biologische bieten oogsten

Biologische bieten oogsten

Vanaf juni kun je de bieten in jouw moestuin oogsten, dus lees snel ons uitgebreide artikel met tips over de oogst en het bewaren van bieten. Vergeet ook zeker niet de recepten uit te proberen!

> lees meer


Moederdag cadeau-tips

Groenten telen zonder grote tuin

Heb je weinig ruimte, maar wil je toch je eigen biologische groenten telen? Dat kan met de producten uit dit handige zadenpakket! Lees er hier meer over.

> lees meer


Moederdag cadeau-tips

Tuinkers telen

Tuinkers telen is heel eenvoudig en kan het hele jaar door in een bakje op de vensterbank of vanaf maart in je moestuin. Lees meer over de teelt. 

> lees meer


Pepers oogsten

Pepers uitplanten

Na het toenemen van de temperatuur is het tijd om de pepers uit te planten. Bekijk vooral hiervoor onze tips om de kans te vergroten op een succesvolle teelt. 

> lees meer


Zedenpakket kiemgroenten

Kweek zelf kiemgroenten met dit zadenpakket

Met dit handige zadenpakket inclusief kiemschaaltje kweek je jouw eigen kiemgroenten. Eenvoudig om thuis te doen, lekker en gezond!

> lees meer


Zedenpakket kiemgroenten

Watermeloen telen

Les je dorst in de zomer met een heerlijke watermeloen. Lees onze tips voor het succesvol telen van watermeloen 'Sugar baby'. Een uitdaging in het Nederlandse klimaat, maar zeker niet onmogelijk!

> lees meer


Groenselderij telen

Groenselderij telen

Zelf aan de slag met de teelt van groenselderij? In dit artikel vertellen we alles over o.a. het zaaien en oogsten van deze smakelijke groente. 

> lees meer


Verschillende soorten grond

De eigenschappen van verschillende soorten grond

Welke grond heb jij in je moestuin? In dit artikel lichten we de eigenschappen van de diverse soorten grond uit. Lees de voor- en nadelen. 

> lees meer


Eetbare bloemen

Eetbare bloemen in de moestuin

Eetbare bloemen zijn erg populair. Steeds vaker wordt een viooltje in de salade verwerkt. Daarnaast zijn er nog meer bloemen die je kunt eten. In dit artikel vertellen we er meer over, laat je verrassen!

> lees meer


IJsheiligen

IJsheiligen: aan de slag!

We zitten middenin een belangrijke periode voor moestuiniers. Na 11 tot 15 mei treedt er geen nachtvorst meer op. Alle planten kunnen nu dus massaal naar buiten. Lees hier onze tips.

> lees meer


Courgette telen

Courgette telen: onze tips

Courgettes zijn eenvoudig om zelf te telen, en het levert veel op: één courgetteplant kan wel tot 25-30 courgettes opleveren. Bekijk onze diverse rassen, kies jouw favoriet en bestel de za-den eenvoudig online.

> lees meer


Paprika telen

Paprika telen

In dit artikel lees je hoe de teelt van onze diverse paprikazaden werkt: van het zaaien en planten tot de oogst. Op naar een succesvolle teelt!

> lees meer


Snijbloemen kweken

Biologische snijbloemen kweken

Naast zaden voor bloemen in je tuin, kun je bij ons ook terecht voor snijbloemen. Deze zijn ideaal om thuis in een mooie vaas te zetten. We vertellen je in dit artikel meer over het zaaien en oogsten van onze snijbloemen.

> lees meer


Knolselderij telen

Zaai nu knolselderij

Bij het telen van knolselderij is de knol datgene wat je op kunt eten. De smaak van de kleine knollen is veel sterker dan die van knolselderij uit de supermarkt. In dit artikel vertellen we alles over o.a. het zaaien en oogsten.

> lees meer


Bloemen voor bijen en vlinders

Bloemen voor bijen en vlinders

Wil je de bijen en vlinders een steuntje in de rug geven? Zaai dan bloemen in je tuin die deze insecten aantrekken. Win-win: jij hebt prachtige bloemen in jouw tuin, en je helpt mee aan een hoge biodiversiteit.

> lees meer


Teelttips voor bloemen

Teelttips voor bloemen

Hier vind je al onze tips voor het zaaien van bloemen. Van algemene zaaitips tot specifieke adviezen voor eenjarige en meerjarige bloemen. Lees hier alle informatie!

> lees meer


20 makkelijke gewassen om te telen

20 makkelijke gewassen om te telen

Voor beginnende moestuiniers hebben we de 20 makkelijkste gewassen om te telen op een rijtje gezet. Bekijk hier de 20 eenvoudigste groenten en kruiden.

> lees meer


Citroenmelisse: dit kun je ermee doen

Citroenmelisse: dit kun je ermee doen

Citroenmelisse is heerlijk in limonade en gerechten, maar heeft ook een geneeskrachtige werking. Lees hier alles over het gebruik van dit kruid.

> lees meer


Aubergine telen

Zaai nu aubergine

Wil je zelf aan de slag met de teelt van aubergine? In maart en april kun je aubergine al in aarde voorzaaien. In dit artikel vertellen we alles over o.a. het zaaien en oogsten. 

> lees meer


Hoe werkt een kiemschaaltje?

Hoe werkt een kiemschaaltje?

Wij leggen hier uit hoe je een kiemschaaltje kunt gebruiken. Lees deze gebruiksaanwijzing, bestel het schaaltje en ga aan de slag met je kiemgroenten!

> lees meer


Witte kool telen

Witte kool telen

In ons aanbod vind je diverse witte kool rassen die je in je eigen moestuin kunt telen. Lees hier onze tips en bestel onze biologische zaden online.

> lees meer


Bosui en stengelui telen

Bosui en stengelui telen

Bosui geeft je gerecht meer pit en smaak! Ga nu zelf aan de slag met bosui en stengelui en lees hier alles over de teelt.

> lees meer


Tips voor bemesting

Bloemen zaaien

Hier lees je al onze tips over bloemen zaaien. Van algemene zaaitips tot specifieke tips voor eenjarige en meerjarige bloemen. Lees hier alle informatie!

> lees meer


Tips voor bemesting

Tijd voor bemesting: onze tips

De kwaliteit van je bodem is een belangrijke factor voor een gezonde en gelaagde teelt. Het is daarom belangrijk om goed voor je bodem te zorgen. Lees hier hoe je dat het beste kunt doen.

> lees meer


Zo begin je jouw eigen moestuin

Zo begin je jouw eigen moestuin

Ga je een eigen moestuin beginnen? Met deze tips ben je goed voorbereid. Start vandaag nog met je eigen moestuin!

> lees meer


Eenvoudig kiemen met de Easy-sprout: bekijk de handleiding

Handig kiemen met de Easy-sprout: bekijk het stappenplan

In dit stappenplan leggen we je exact uit hoe je met de Easy-sprout eenvoudig kunt kiemen. Bekijk nu deze visuele handleiding en het kan niet mis gaan!

> lees meer


Creatief met lampionplant

Creatief met lampionplant (Physalis)

De lampionplant (Physalis) is de ideale plant om als decoratie voor kerst te gebruiken. We vertellen hoe je deze plant met prachtige oranje besjes in een mooi droogboeket kunt verwerken.

> lees meer


Zaai nu biologische spinazie

Zaai nu biologische spinazie

Je kunt nu alvast spinazie zaaien voor een vroege oogst in de winter, zodat jij straks als eerste geniet van deze bladgroente. Wij helpen je op weg met de tips in dit artikel. Bestel de zaden vandaag nog!

> lees meer


Tijd om meirapen te oogsten

Tijd om meirapen te oogsten

Meirapen kun je ook als herfstteelt inzetten, wat betekent dat je ze nu kunt oogsten. Meirapen worden dan herfstrapen! We hebben in dit artikel tips voor je op een rijtje gezet voor een succesvolle oogst.

> lees meer


Diverse soorten bonen oogsten

Diverse soorten bonen oogsten

Weet jij hoe en wanneer je biologische slabonen, pronkbonen en snijbonen oogst? In dit artikel leggen we de verschillen aan je uit. Laat je inspireren en lees al onze tips voor een succesvolle oogst.

> lees meer


Romanesco oogsten

Romanesco oogsten

Dit speciale bloemkoolras is opgebouwd uit groene torentjes, vandaar de bijnaam ‘Torentjesbloemkool’. Dankzij de geelgroene kleur is het een plaatje in je moestuin. Probeer het eens, lees onze tips voor de oogst.

> lees meer


Palmkool oogsten

Palmkool oogsten

De donkergroene kleur van palmkool is een ware eyecatcher in je moestuin. Het is bijna zonde om deze te oogsten, maar toch is het zover. Lees over de twee methodes die je hiervoor kunt gebruiken.

> lees meer


BIO schorseneren oogsten

BIO schorseneren oogsten

Schorseneren zijn winterhard, en kun je zelfs oogsten totdat de grond bevroren is. Bij een goede oogst kun je gekookte en geschilde schorseneren gerust tot 12 maanden in de vriezer bewaren, ideaal!

> lees meer


Chinese kool oogsten

Chinese kool oogsten

Heb je ongeveer acht weken geleden Chinese kool zaden geplant? Dan kun je nu oogsten, want oktober en november zijn de ideale maanden. Hoe je Chinese kool het beste kunt oogsten en bewaren lees je hier.

> lees meer


Groenbemesters telen in het najaar

Groenbemesters telen in het najaar

Zijn de groenbemesters al onderdeel van jouw teeltplan? Houd je bodem in topconditie met groenbemesters, zoals winterrogge.

> lees meer


Babyleaf telen

Babyleaf telen in de nazomer

Na de zomervakantie loopt het moestuinseizoen vaak een beetje ten einde. Toch kun je dan nog prima een succesvolle BIO-teelt starten. Dankzij de korte groeiduur is babyleaf ideaal voor in het najaar.

> lees meer


Winterpostelein telen

Winterpostelein telen

Postelein heb je in een zomer- en een wintervariant. In dit artikel vertellen we hoe je winterpostelein teelt in je eigen moestuin en waar je allemaal rekening mee moet houden.

> lees meer


Koolrabi oogsten

Koolrabi oogsten

Koolrabi heeft een fijne smaak die een beetje op bloemkool lijkt. We hebben uitgebreide tips voor je op een rijtje gezet over de oogst en het bewaren van koolrabi. Bekijk onze tips voor een succesvolle oogst.

> lees meer


Wortel oogsten

Wortel oogsten

Wortelen oogsten is een peulenschil, en bovendien smaken verse wortelen supergoed. De moeite waard om eens te proberen dus! Lees hier meer over de oogst.

> lees meer


Herfstbloemkool oogsten

Herfstbloemkool oogsten

De teelt van herfstbloemkool is eenvoudiger dan een teelt in de zomer, dus je kunt hier gemakkelijk zelf mee aan de slag gaan. Bekijk ons aanbod met diverse bloemkool zaden voor het najaar.

> lees meer


Groenbemesters telen

Goede teelt met groenbemesters

Om je bodem in topconditie te brengen, zaai je groenbemesters. Dit is essentieel voor een gezonde en geslaagde teelt in je moestuin, dus bestel onze groenbemesters.

> lees meer


Zomerpostelein telen

Zomerpostelein telen

Het is volop zomer, wat betekent dat het tijd is om zomerpostelein te telen. Bestel de zaden nu, begin met zaaien en je kunt bij hoge temperaturen al na vier weken oogsten!

> lees meer


Snijbiet telen

Snijbiet telen: onze tips

Snijbiet is een groente die niet veel mensen kennen. Dit gewas is een echte topper in de moestuin en is bijna jaarrond te telen; een ideaal gewas voor de beginnende moestuinier!

> lees meer


Veldsla telen

BIO-veldsla zaaien

De jonge blaadjes veldsla zijn ontzettend lekker en hebben een intense smaak. Goed nieuws: dit is het moment om te zaaien. Lees meer over deze bijzondere groente en bestel onze biologische zaden nu online.

> lees meer


Radijs telen

Radijs telen: onze tips

Zelf radijs telen levert je radijsjes op met veel meer smaak. De meeste mensen kennen alleen de bekende ronde rode radijs, maar er zijn ook andere varianten. Wil je zelf radijs telen, lees dan onze handige tips.

> lees meer


Peterselie oogsten

Peterselie oogsten

Peterselie is eigenlijk een groente, maar hoort in Nederland bij de kruiden. Het is nu tijd om deze smaakmaker te oogsten in je moestuin. Hoe je dat het beste kunt doen lees in je in dit artikel.

> lees meer


Rammenas telen

Rammenas telen

Rammenas is familie van de rode radijs, ken jij deze groente al? Vanaf half juli kun je rammenas ter plaatse zaaien en daarom vertellen we nu alvast alles over de teelt van deze vergeten groente.

> lees meer


Raapstelen oogsten

Raapstelen oogsten

Raapsteel zie je niet vaak terug in de Nederlandse keuken. Erg zonde, want het is een lekkere groente met malse bladeren. Een voordeel is de korte groeiduur. Waar wacht je nog op? Lees alvast hoe de oogst werkt.

> lees meer


Paprika oogsten

Paprika uit je eigen moestuin

Van snackpaprika’s en zoetpuntpaprika’s tot de ‘normale’ blokpaprika en een uniek ras dat donkerpaarse vruchten produceert: deze zaden vind je allemaal in onze webshop. Het is nu tijd om te oogsten!

> lees meer


Water geven

Teelttip: water geven

Geef je planten in een droge periode om de twee dagen een ruime hoeveelheid water. Zo zakt het water verder in de grond en zullen de wortels beter en dieper ontwikkelen waardoor de plant stevig staat.

> lees meer


Vaderdag

Cadeautip voor Vaderdag

Houdt je vader ervan om lekker in de tuin bezig te zijn? Onze cadeaubon is het ideale cadeau wanneer je niet weet wat je een tuinliefhebber moet geven. Laat hem er zelf wat leuks van uitkiezen.

> lees meer


Sperziebonen telen

Sperziebonen telen: onze tips

Sperziebonen houden van warmte. Daarom is juni de perfecte maand om deze bonen in de vollegrond te zaaien. Bestel onze biologische zaden en lees meer tips over het succesvol telen van sperziebonen.

> lees meer


Snijbonen

Snijbonen en spekbonen telen

Snijbonen en spekbonen worden vaak door elkaar gehaald, wij vertellen je het verschil. Lees in dit artikel hoe je de teelt van deze bonensoorten aanpakt en bestel onze BIO-zaden online.

> lees meer


Peterselie kweken

Peterselie als geneeskruid

Wist je dat het kruid peterselie diverse mogelijkheden in de keuken en als geneeskruid biedt? Het zit bomvol vitamines en mineralen en helpt afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen. Benieuwd?

> lees meer


Anijs telen

Alles over het kruid anijs

Anijs is een veelzijdig, gezond kruid met meerdere geneeskrachtige werkingen. In dit artikel geven we je een recept om zelf anijslikeur te maken en we geven je uiteraard tips om succesvol anijs te telen.

> lees meer


Peulen en sugar snaps

Peulen en sugar snaps oogsten

Wat weet jij van de drie verschillende type peultjes? Dit zijn de rijspeul, stampeul en de sugar snap. Wij leggen het verschil aan je uit en vertellen hoe je deze peultjes het beste kunt oogsten.

> lees meer


Goed nieuws voor onze sector

Goed nieuws voor onze sector

Het Europees Octrooi Bureau heeft bekendgemaakt dat het patenteren van planten en dieren via klassieke veredeling definitief is verboden. Lees de reactie van onze collega Bart, die wij danken voor zijn inzet.

> lees meer


Bloemenmengsels

Het nut van bloemenmengsels

Bloemenmengsels staan mooi in je tuin, en zijn bovendien belangrijk voor de landbouw. Lees hier alles over het nut van bloemenmengsels en ons aanbod.

> lees meer


Creatief met pompoen

Creatief bezig met pompoen

In mei kun je pompoen in potjes voorzaaien, om vervolgens, wanneer de bodem goed is opge-warmd, in juni uit te planten. Bestel vandaag nog onze BIO-zaden online! Lees alvast onze tips voor een succesvolle teelt.

> lees meer


Biologische klaprozen en papavers

Biologische klaprozen en papavers in je tuin

De klaproos is een prachtige lentebloem die ook in de zomer nog volop in bloei staat. In dit artikel vertellen we je meer over onze diverse soorten papavers en geven we praktische tips over het zaaien.

> lees meer


Romanesco telen

Biologische romanesco telen

Romanesco is een prachtige toevoeging aan je moestuin en ziet er fantastisch uit op je bord. Je kunt nu beginnen met zaaien! Lees meer over de teelt en bestel onze zaden online.

> lees meer


Boerenkool telen

Boerenkool telen: onze tips

Mei en juni zijn de maanden waarin je boerenkool het beste kunt zaaien. Dit is hét moment om onze biologische boerenkool zaden te bestellen. Bestel onze zaden en lees onze adviezen voor een optimale oogst.

> lees meer


Griekse traybake

Recept: Griekse traybake met pompoen

Niets is zo makkelijk als een traybake. Snij de groenten, meng ze met smakelijke kruiden en specerijen en laat de oven het werk doen! In dit gerecht is de oranje pompoen echt de ster van de show.

> Ontdek het recept


Augurken telen

Augurken telen: onze tips

Vanaf eind april kun je augurken voorzaaien in potten of in een bak. Heb jij de zaden al in huis? Bestel ze nu online, lees onze teelttips en ga ermee aan de slag in je moestuin!

> lees meer


Basilicum telen

BIO-basilicum telen

In ons assortiment heb je de keuze uit maar liefst vier verschillende soorten biologische basilicum, zoals ‘Genovese’ waar je zelf pesto van kunt maken Lees alles over de teelt en bestel jouw favoriete zaden.

> lees meer


Tomaten telen

Biologische tomaten telen

Tomaten zijn een lekkere toevoeging aan veel gerechten, vooral als je ze uit je eigen moestuin hebt gekweekt! Bekijk onze diverse tomatenzaden en lees de tips voor een succesvolle teelt.

> lees meer


Bloemen voor bijen en vlinders

Bloemen voor bijen en vlinders

Bijen en vlinders worden bedreigd met uitsterven. Daarom kun je meehelpen met de volgende deal: prachtige bloemen in jouw tuin, en een steuntje in de rug voor de bijen en vlinders. Doe je mee?

> lees meer


Thee maken van kruiden

Thee maken van biologische kruidenzaden

In onze webshop vind je allerlei biologische kruidenzaden waar je zelf thee van kunt maken. In dit artikel lees je meer over de (medicinale) werking van deze kruiden en andere handige tips.

> lees meer


Recepten met kiemgroenten

Recepten met kiemgroenten

Heb je zin om thuis aan de slag te gaan met onze kiemgroenten en de handige kweekset? We inspireren je graag met een aantal recepten, zodat je eigen gekweekte kiemgroenten goed tot zijn recht komen.

> lees meer


Tijm kweken: onze tips

Tijm kweken en het gebruik in de keuken

We hebben een prachtig kruid aan ons assortiment toegevoegd: zomertijm. Maak kennis met dit heerlijk geurende kruid, bestel onze zomertijm zaden en ontdek de diverse mogelijkheden in de keuken.

> lees meer


Sluitkool telen: onze tips

De teelt van sluitkool

Rode kool, witte kool, spitskool en savooiekool: deze vier kolen behoren tot de sluitkolen. In maart kun je deze sluitkolen voorzaaien, met een mooie oogst in de zomer als resultaat. Bestel onze BIO-zaden hier.

> lees meer


Vruchtgewassen in de kas

Vruchtgewassen in de kas

Vruchtgewassen zoals komkommer, tomaat en paprika kunnen uitstekend geteeld worden in een kas. Je oogstopbrengst zal zelfs een stuk groter zijn dan wanneer je in de vollegrond teelt. Lees hier onze tips.

> lees meer


Wortel telen: onze tips

Wortel telen: onze tips

Wortelen zijn niet alleen goed voor je ogen, het is ook een heerlijke groente die je rauw kunt eten. En dat is best bijzonder, want de meeste wortelgroenten moeten eerst gekookt of gebakken worden. Kinderen zijn er dol op!

> lees meer


Tijd voor bemesting

Tips voor bodem en bemesting

Heb je jouw moestuin al voorbereid op het voorjaar? Een goede bodem is dé basis voor een succesvolle oogst, dus daar start je mee. Lees in dit artikel waar je nog meer op moet letten.

> lees meer


Ideale groenten voor beginners

Ideale groenten voor beginners

Wil je beginnen met moestuinieren, maar heb je geen enkel idee hoe dat precies in zijn werk gaat? Dan adviseren wij om te starten met de eenvoudigste groenten, waarbij het (bijna) niet mis kan gaan.

> lees meer


Bleekselderij telen: onze tips

De teelt van bleekselderij

Met het bleekselderij ras ‘Tango F1’ kun je het hele teeltseizoen goed mee uit de voeten. Wij geven je tips voor een succesvolle teelt van dit nieuwe ras. Bestel onze biologische zaden vandaag nog.

> lees meer


Kapucijners telen: onze tips

Kapucijners telen: onze tips

Met dank aan de mooie paarse kleuren zien kapucijners er fraai uit in de moestuin. Verse kapucijners zijn bijna niet te verkrijgen in de supermarkt. Daarom is het de ideale peulvrucht om zelf te kweken!

> lees meer


Bloemkool vroege teelt

Bloemkool telen – vroege teelt

Onze rassen ‘Alpha 7’ en ‘Bermeo F1’ zijn beide uitermate geschikt voor de vroege zomerteelt van bloemkool. Zin om aan de slag te gaan met bloemkool? Lees meer over de teelt en bestel onze zaden.

> lees meer


Moestuin beginnen

Teelttips moestuin beginnen

Ga je een eigen moestuin beginnen? Wij helpen je op weg om een succesvolle tuinier te worden! Met dit handige stappenplan lees je alle aspecten die van belang zijn bij de aanleg van een moestuin.

> lees meer


Teelt vervroegen

Teelt vervroegen

Kun je niet wachten om de eerste biologische groenten te oogsten? Het voorjaar komt eraan, maar toch kan het nog best even duren. Lees hier wat je kunt doen om de teelt te vervroegen.

> lees meer


Handige teeltplanner

Onze handige teeltplanner

Onze teeltplanner geeft overzichtelijk weer welke gewassen je in welke maand kunt telen. Welke zaden moet je voorzaaien, welke zaai je in de vollegrond en wanneer is de oogst? Lees het in onze handige planner.

> lees meer


Tuinbonen telen: onze tips

Tuinbonen telen: onze tips

Tuinbonen zijn heel erg makkelijk te telen en met voorzaaien kun je al in januari beginnen. Zowel binnen als buiten kun je tuinbonen zaaien. Het voorzaaien heeft een groot voordeel, want dan kun je eerder oogsten.

> lees meer


Klimaatneutrale verzending via DPD

Klimaatneutrale verzending

Onze biologische zaden worden bij jou thuis geleverd door DPD Pakketservice. Zij zetten zich in voor een CO2-neutrale verzending, wat milieubesparend werkt. Lees meer over alle voordelen die dit voor jou biedt.

> lees meer


Moestuin ontwerp en teeltplan

Moestuinontwerp en teeltplan

Succesvol biologisch tuinieren begint met een goede voorbereiding. De winter is hét moment om je moestuin te plannen. Daarom geven we een aantal praktische tips voor het opzetten van jouw teeltplan.

> lees meer


Tuingids 2020

Onze nieuwe tuingids van 2020

We hebben hard gewerkt om jou ook dit jaar weer een mooie uitgebreide gids vol inspiratie aan te bieden. Ben je benieuwd? Bekijk onze nieuwe tuingids online, boordevol praktische tips voor een succesvolle teelt.

> lees meer


Kiemgroenten op tafel

Feestelijk voorgerecht met kiemgroenten

Wel eens kiemgroenten gegeten? Met dit eenvoudige recept kun je zelf een gezond en feestelijk voorgerecht op tafel plaatsen! Lees hier verder hoe je aan de slag gaat.

> lees meer


Terugblik moestuinseizoen

Terugblik op moestuinseizoen

Voor jezelf is het altijd fijn om aan het einde van het jaar eens terug te kijken op het moestuinseizoen. Zijn er bepaalde zaken niet goed gegaan en wat zou je eraan kunnen doen? Wij geven enkele tips.

> lees meer


Spinazie oogsten

Spinazie oogsten

Het juiste moment om spinazie te oogsten is uiteraard afhankelijk van het ras en zaaimoment. In dit artikel lees je onze tips over de oogst en recepten ter inspiratie.

> lees meer


Veldsla oogsten

Oogst nu biologische veldsla

Veldsla is een bijzondere groente, omdat je de hele winter verse slablaadjes kunt oogsten. Het is in die periode het enige groene gewas in je moestuin. In dit artikel lees je onze adviezen over de oogst.

> lees meer


Stengelui oogsten

Smaakvolle stengelui oogsten

Stengelui is met zijn lange witte schachten en bladeren van 50 centimeter lang een opvallende toevoeging aan je moestuin. In dit artikel lees je praktische tips over de oogst van stengelui.

> lees meer


Savooiekool oogsten

Savooiekool oogsten: onze tips

Savooiekool oogst je tussen augustus en december. Het voordeel is dat dit gewas redelijk wat vorst kan verdragen, afhankelijk van welk ras je teelt. Benieuwd naar onze adviezen voor een succesvolle oogst?

> lees meer


Inkuilen

Inkuilen: zo ga je te werk

Wil je je eigen groenten op een traditionele en duurzame manier bewaren om de winter door te komen, maar weet je niet hoe? Inkuilen is een goede methode! Wij leggen je uit hoe dit werkt.

> lees meer


Moestuin winterklaar maken

Moestuin winterklaar maken

November is de maand om de laatste oogst binnen te halen, want het huidige seizoen loopt ten einde. Tijd dus om je moestuin winterklaar te maken. We geven je hiervoor graag een aantal tips.

> lees meer


Rode kool en witte kool oogsten

Rode en witte kool oogsten

Rode en witte kool kun je oogsten wanneer jij deze groot genoeg vindt om klaar te maken. Let er wel goed op dat de kool nog niet is opengebarsten. Ben je er klaar voor? Lees onze teelttips.

> lees meer


Andijvie oogsten

Andijvie oogsten

Andijvie staat bekend om zijn stevige blad en bittere, licht boterachtige smaak. Perfect voor een stamppot in de herfst! Wij geven je tips hoe en wanneer je andijvie het beste kunt oogsten.

> lees meer


Zomerpostelein oogsten

Hoe oogst je groenlof?

Groenlof is familie van twee andere soorten groenten: andijvie en witlof. Zelf groenlof oogsten in jouw moestuin? Lees hoe dit in zijn werk gaat en bestel onze biologische zaden online.

> lees meer


Kardoen oogsten

Bio-kardoen bleken en oogsten

Kardoen is een meerjarige groente uit het Middellandse Zeegebied die in Nederland nog niet erg bekend is. Ga jij ermee aan de slag in je moestuin? Bestel de biologische zaden en lees alle over de oogst.

> lees meer


Radicchio Rosso oogsten

De oogst van Radicchio Rosso

Voelt de krop van de Radicchio Rosso goed stevig aan? Dan is het tijd om deze groente te oogsten. We vertellen hoe je dit het beste kunt testen en inspireren je met een paar heerlijke recepten.

> lees meer


Tatsoi oogsten

Tatsoi oogsten

Tatsoi heeft een sappige bladsteel en een zachte smaak. Qua bereiding hoef je niet veel te doen, want de jonge bladeren zijn al erg lekker van zichzelf om rauw te eten. Lees onze tips voor een succesvolle oogst.

> lees meer


Groenbemesters telen najaar

Groenbemesters telen in het najaar

Zijn de groenbemesters al onderdeel van jouw teeltplan? In dit artikel lees je meer over de voordelen van groenbemesters, zoals winterrogge.

> lees meer


Zomerpostelein oogsten

Zomerpostelein oogsten

Deze snelgroeiende zomergroente oogst je al drie tot zes weken na het zaaien. Dankzij de friszure smaak is dit gewas geschikt voor allerlei bereidingen. Ook ideaal als babyleaf.

> lees meer


Tatsoi telen

Tatsoi zaaien

Ken jij de platte variant van paksoi al? Maak kennis met tatsoi: een snelgroeiend gewas dat je zes tot acht weken na het zaaien al kunt oogsten. Bestel de zaden vandaag nog en geniet van de heerlijke jonge bladeren.

 


 


Veilig betalen
9,3
Bekijk alle 11643 reviews
Kiyoh