Zaden van eigen teelt, 100% biologisch en GMO-vrij, snelle levering

Teelttips

Welkom op deze uitgebreide pagina boordevol gewasinformatie, teelttips, nieuwsberichten en recepten. Wij willen startende én ervaren tuinliefhebbers aanmoedigen en helpen om zelf kruiden en groenten te kweken; gezond, lekker en natuurlijk 100% biologisch! Daarom vind je hier allerlei praktische informatie, waarmee je direct aan de slag kunt in je eigen (moes)tuin. 

Wil je altijd op de hoogte blijven en iedere maand een handig overzicht ontvangen van de nieuwste artikelen en de gewassen die je kunt zaaien? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

> Moestuin beginnen
> Blad- en stengelgewassen
> Koolgewassen
> Peulvruchten
> Vruchtgewassen
> Wortel- en knolgewassen
> Kruiden
> Kiemgroenten
> Bloemen
> Groenbemesters
> Overige tuintips 


Bloemen voor bijen en vlinders

Bloemen voor bijen en vlinders

Wil je de bijen en vlinders een steuntje in de rug geven? Zaai dan bloemen in je tuin die deze insecten aantrekken, en voorzien van nectar.

> lees meer


Nachtvlinders voor biodiversiteit

Nachtvlinders voor biodiversiteit

Draag een steentje bij aan de biodiversiteit! Dat kan met bloemen voor nachtvlinders: een belangrijke schakel in ons ecosysteem. Lees hier meer.

> lees meer


Herfstbloemkool telen: onze tips

Herfstbloemkool telen: onze tips

Hoe zorg je voor een optimale bloemkool teelt in de herfst? Lees deze pagina met tips over het zaaien, planten, verzorgen en oogsten van herfstbloemkool.

> lees meer


Pompoen telen: onze tips

Pompoen telen: onze tips

Wil je zelf pompoen telen? Kies dan uit de verschillende rassen in onze webshop. Bestel de zaden online en lees al onze tips over de teelt van pompoen.

> lees meer


Romanesco telen: onze tips

Romanesco telen: onze tips

Romanesco is van oorsprong Italiaans, en ziet er schitterend uit in je tuin en op je bord. Lees hier tips over het zaaien, planten, verzorgen en oogsten.

> lees meer


Radicchio rosso telen: onze tips

Radicchio Rosso telen: onze tips

Radicchio rosso is een prachtige aanvulling voor in je moestuin. Lees deze pagina met tips over het zaaien, planten, verzorgen en oogsten van Radicchio.

> lees meer


Boerenkool telen: onze tips

Boerenkool telen: onze tips

Wil je in de winter van je eigen gekweekte boerenkool genieten? Lees dan eerst onze tips over een succesvolle boerenkoolteelt en bestel onze zaden online.

> lees meer


IJsheiligen

IJsheiligen

IJsheiligen, had jij daar al wel eens van gehoord? Deze datum in mei betekent veel voor moestuiniers: er breekt een warmere tijd aan. Weg met die nachtvorst!

> lees meer


Calendula zalf maken van goudsbloem

Calendula zalf maken van goudsbloem

Wist je dat goudsbloem een geneeskrachtige werking heeft op kleine wondjes op je huid? Maak je eigen calendula zalf en ontdek het zelf.

> lees meer


Biologische Nieuw-Zeelandse spinazie

Nieuw-Zeelandse spinazie telen: onze tips

Wil je weten hoe de teelt van Nieuw-Zeelandse spinazie in zijn werk gaat? Lees hier allerlei tips over de teelt en weetjes over dit bijzondere gewas.

> lees meer


Bieten telen: onze tips

Bieten telen: onze tips

Hoe zorg je voor een succesvolle bietenteelt? Lees deze pagina met allerlei tips over het zaaien, planten, bemesten, verzorgen en oogsten van biet.

> lees meer


Pastinaak telen: onze tips

Pastinaak telen: onze tips

Heb jij weleens zelf pastinaak in je eigen moestuin gekweekt? Eigen geteelde pastinaak smaakt altijd goed! Lees hier al onze tips over de teelt van pastinaak.

> lees meer


BIO Chinese kool telen: onze tips

Chinese kool telen: onze tips

Zelf biologisch Chinese kool telen in jouw moestuin? Lees dan eerst deze pagina met allerlei tips over het zaaien, planten, verzorgen en oogsten van Chinese kool. 

> lees meer


Komkommer telen: onze tips

Komkommer telen: onze tips

Wil je graag zelf gezonde komkommers uit eigen moestuin eten? Dan is dit artikel perfect voor jou: je leest alles over het zaaien, oogsten, de verzorging en meer!

> lees meer


Wortel telen

Wortel telen: onze tips

Wortels zijn niet alleen goed voor je ogen, het is ook een heerlijke groente die je rauw kunt eten. En dat is best bijzonder, want de meeste wortelgroenten moeten eerst gekookt of gebakken worden. Kinderen zijn er dol op!

> lees meer


Biologische bouillonpoeder maken

Zelf bouillonpoeder maken

In slechts drie stappen maak je zelf bouillonpoeder. Een stuk lekkerder en gezonder dan uit een pakje. Lees hier hoe je dit zelf maakt met onze kruiden. 

> lees meer


Citroenmelisse: dit kun je ermee doen

Citroenmelisse: dit kun je ermee doen

Citroenmelisse is heerlijk in limonade en gerechten, maar heeft ook een geneeskrachtige werking. Lees hier alles over het gebruik van dit kruid.

> lees meer


Vruchtgewassen in de kas

Vruchtgewassen in de kas

Vruchtgewassen kunnen uitstekend geteeld worden in een kas. Je oogstopbrengst zal zelfs een stuk groter zijn dan wanneer je in de vollegrond teelt. Lees hier onze tips.

> lees meer


Biologische bos- en stengelui

Biologische bos- en stengelui telen

Een voordeel van bosui is dat het gewas doorgroeit, en je ze voor een langere periode kunt oogsten. Bovendien kun je zowel de ui als het stevige blad eten. Lees meer over deze ui!

> lees meer


Spitskool telen

Spitskool telen

Spitskool is qua smaak en structuur de zachtste variant van alle sluitkolen. Bovendien is de teeltduur een stuk korter dan bij witte kool. Dit zijn al twee redenen om onze spitskool zaden te bestellen.

> lees meer


Palmkool telen

Palmkool telen

Een Italiaanse boerenkool: klinkt bijzonder, nietwaar? De palmkool heeft een prachtige donkergroene kleur, waarvan de plant als een soort palm de lucht in groeit. Een keer wat anders om te telen!

> lees meer


Leer onze tuinmelde kennen

Leer onze tuinmelde kennen

Ben jij al bekend met tuinmelde? In dit artikel laten we je kennismaken met onze biologische lichtgroene- en rode tuinmelde! Goed nieuws: de teelt kost niet veel moeite.

> lees meer


Zelf BIO-prei telen

Zelf BIO-prei telen

In maart kun je starten met het zaaien van prei. Bestel de zaden en lees dit artikel over de teelt van prei, zodat je uitstekend voorbereid bent!

> lees meer


Moestuin beginnen

Moestuin beginnen: onze tips

Ga je een eigen moestuin beginnen? Wij helpen je op weg om een succesvolle tuinier te worden! Met dit handige stappenplan lees je alle aspecten die van belang zijn bij de aanleg van een moestuin. 

> lees meer


Teelt vervroegen

Teelt vervroegen

Kun je niet wachten om de eerste biologische groenten te oogsten? Het voorjaar komt eraan, maar toch kan het nog best even duren. Lees hier wat je kan doen om de teelt te vervroegen.

> lees meer


Tuin klaar maken

Maak je tuin klaar met de juiste bemesting

Als de lente er weer aan komt is het tijd om je moestuin klaar te maken. Lees hier hoe je de grond van je tuin het beste kunt bemesten en meer andere tips!

> lees meer


Een zadenverpakking openmaken

Zadenverpakking slim openen

In dit artikel leggen we je uit hoe je het beste onze zadenverpakking kunt openmaken, zodat de zaden langer houdbaar blijven. Lees deze slimme methode hier stap voor stap.

> lees meer


Bleekselderij telen

Bleekselderij telen

Nieuw in ons assortiment is het bleekselderij ras ‘Tango F1’; een ras waar je het hele teeltseizoen goed mee uit de voeten kan. Hier kun je meer lezen over de uitdagende teelt.

> lees meer


Kapucijner telen

Kapucijners telen

Met dank aan de mooie paarse kleuren zien kapucijners er erg fraai uit in de moestuin. Vers zijn ze bijna niet te krijgen, dus ideaal om zelf te gaan kweken.

> lees meer


Pepers telen: onze tips

Pepers telen: onze tips

Zelf pepers telen? Het is geen gemakkelijke teelt en natuurlijk hangt veel af van het ras dat je kiest, maar toch zijn er veel algemene tips te geven. Lees hier verder!

> lees meer


Peulen telen

Peulen telen

Peulen kun je nu al in februari binnen voorzaaien om ze volgende maand uit te planten. In dit artikel geven we jou enkele tips voor een succesvolle teelt van biologische peultjes en sugar snaps!

> lees meer


Spruitkool telen

Spruitkool telen

Wist je dat je zowel de spruitjes van de kool als de bladeren op kunt eten? Meer interessante weetjes en tips over het telen van spruitkool vind je in dit uitgebreide artikel.

> lees meer


Bloemkool telen

Bloemkool telen: vroege teelt

Een andere nieuwkomer in ons assortiment is bloemkool ‘Bermeo F1’, een ras dat uitermate geschikt is voor de vroege zomerteelt. Zin om aan de slag te gaan met bloemkool?

> lees meer


3 perfecte groenten voor beginners

Drie perfecte BIO-groenten voor beginners

Wil je beginnen met moestuinieren, maar heb heb je geen enkel idee hoe dat precies in zijn werk gaat? Dan adviseren wij om te starten met de eenvoudigste groenten, waarbij het (bijna) niet mis kan gaan.

> lees meer


De nieuwe tuingids

De nieuwe tuingids

Heb je zin om inspiratie op te doen voor het seizoen van 2019? Lees dan onze uitgebreide tuingids, boordevol praktische tips voor een succesvolle teelt.

> lees meer


Nieuwe gewassen in assortiment deel 2

Nieuwe gewassen in assortiment, deel 2

Benieuwd naar de nieuwste gewassen in ons assortiment? In dit artikel vertellen we je er alles over. Bekijk ze online en bestel vandaag nog jouw favoriet!

> lees meer


Tuinbonen telen

Tuinbonen telen: onze tips

Tuinbonen zijn heel erg makkelijk te telen en met voorzaaien kun je al in januari beginnen. Wij geven een paar tips om succesvol tuinbonen te telen.

> lees meer


Boerenkool oogsten

Boerenkool oogsten

De typische Hollandse wintergroente boerenkool is te oogsten in de maanden september tot januari. Boerenkool is het lekkerst als er vorst overheen is geweest; het blad wordt dan wat zoeter van smaak.

> lees meer


Boerenkool chips maken

Boerenkoolchips maken

Gezonde chips die ook nog eens lekker smaakt: met dit eenvoudige recept maak je zelf boerenkool chips. We beloven dat de smaak van deze knapperige chips je zal verbazen!

> lees meer


Spruitkool oogsten

Spruitkool oogsten

December is de maand waarin je spruitkool kunt oogsten, dus wij geven je tips over het plukken van de spruiten. Laat je ook zeker inspireren door onze recepten, zodat je spruitjes nog lekkerder smaken.

> lees meer


Diverse spinazieteelten

Diverse spinazieteelten

Spinazie heeft diverse teelwijzen, ken jij ze allemaal? In dit artikel leggen we uit welke spinazierassen geschikt zijn voor welke teelt.

> lees meer


Goede voornemens in de moestuin

Goede voornemens in de moestuin

Je kent het vast wel, je neemt je voor om niet meer teveel te zaaien uit enthousiasme, of om de planten niet te vroeg buiten te zetten. Het is lastig om je aan deze voornemens te houden. Wij helpen je met een paar tips!

> lees meer


Moestuinontwerp en teeltplan

Moestuinontwerp en teeltplan

Succesvol biologisch tuinieren begint met een goede voorbereiding. De winter is hét moment om je moestuin te plannen. Daarom delen we een aantal praktische tips voor het opzetten van jouw teeltplan.

> lees meer


Biologisch afbreekbare vlokken

Duurzaam verpakkingsmateriaal

Dankzij het opvulmateriaal wordt jouw bestelling altijd zorgvuldig verzonden. Passend bij onze biologische zaden gebruiken we daar 100% biologisch afbreekbaar opvulmateriaal voor.

> lees meer


Nieuwe gewassen in assortiment

Nieuwe gewassen in assortiment

Sinds kort hebben we weer verschillende nieuwe gewassen in ons assortiment. Benieuwd? We lichten onze 11 nieuwkomers graag verder toe.

> lees meer


Winterpostelein oogsten

Winterpostelein oogsten

Winterpostelein kun je vanaf oktober tot en met maart oogsten. Bovendien zijn de blaadjes, steeltjes én bloemetjes eetbaar. In dit artikel lees je er alles over.

> lees meer


Kiemgroenten telen

Kiemgroenten kweken: onze tips

Kiemgroenten zijn makkelijk te kweken en een heerlijke toevoeging aan diverse gerechten. Vooral voor kinderen is het leuk en heel leerzaam om het groeiproces van dichtbij te volgen. Zaai ze nu!

> lees meer


Verschil zomer-, herfst- en winterprei

Verschil zomer-, herfst- en winterprei

Prei is bijna het hele jaar vers verkrijgbaar, wat best bijzonder is! Lees meer over de verschillende soorten prei in dit artikel, inclusief handige tabel met zaai- en oogstmomenten.

> lees meer


Terugblik moestuinseizoen

Terugblik moestuinseizoen

Voor jezelf is het altijd fijn om aan het einde van het jaar eens terug te kijken op het moestuinseizoen. Zijn er bepaalde zaken niet goed gegaan en wat zou je eraan kunnen doen? Wij geven een paar tips!

> lees meer


Inkuilen

Inkuilen

Wil je je eigen groenten op een traditionele en duurzame manier bewaren, maar weet je niet hoe? Inkuilen is het antwoord! Lees hier hoe dit precies werkt.

> lees meer


Moestuin winterklaar maken

Moestuin winterklaar maken

We gaan helaas alweer richting het einde van het moestuinseizoen. De dagen worden korter, de kou komt eraan, en de kans op regen wordt steeds groter. Tijd dus om je moestuin winterklaar te maken!

> lees meer


Rammenas oogsten

Rammenas oogsten

De rammenas kan wel tot 45 centimeter hoog worden en heeft een scherpe, pittige smaak. Krijg je al trek? Ontdek hier meer over de rammenas.

> lees meer


Rode kool oogsten

Rode kool oogsten

Rode kool kun je oogsten wanneer jij hem groot genoeg vindt om klaar te maken. Let wel goed op dat de kool nog niet is opengebarsten. Ben je er klaar voor?

> lees meer


Schorseneren oogsten

Schorseneren oogsten

Schorseneren zijn winterhard, en kun je zelfs oogsten totdat de grond bevroren is. Bij een goede oogst kun je ze gerust tot 12 maanden in de vriezer bewaren, ideaal!

> lees meer


Wortelpeterselie oogsten

Wortelpeterselie oogsten

De ‘vergeten groente’ wortelpeterselie blijft eetbaar zolang deze onder de grond blijft. Zowel van het blad als de penwortel kun je genieten. Tijd om te oogsten!

> lees meer


Hete bliksem met pompoen

Hete bliksem met pompoen 

Hete bliksem met pompoen is echt comfort food voor de herfstmaanden. Ontdek hier het heerlijke recept en geniet er deze herfst zelf van!

> lees meer


Trots op onze klantbeoordelingen

Trots op onze klantbeoordelingen 

De Bolster krijgt van klanten gemiddeld een 9,3 betreft klanttevredenheid. Wij blijven vernieuwen en verbeteren om jou zo goed mogelijk van dienst te zijn!

> lees meer


Groenbemesters telen in het najaar

Groenbemesters telen in het najaar

Zijn de groenbemesters al onderdeel van jouw teeltplan? In dit artikel lees je meer over de voordelen van groenbemesters, zoals winterrogge.

> lees meer


Spinazie telen

Spinazie telen: onze tips

Spinazie telen kan een uitdaging zijn als je niet weet hoe je het precies moet aanpakken. Wij helpen je graag met deze handige tips! Lees gauw verder.

> lees meer


Kievitsbonen oogsten

Kievitsbonen oogsten 

Kievitsbonen worden geoogst wanneer de peul helemaal uitgedroogd is en deze een leerachtige look krijgt. De Bolster legt je meer uit over het oogsten en bewaren van Kievitsbonen.

> lees meer


Knolselderij oogsten

Knolselderij oogsten

Knolselderij oogsten vraagt om de juiste timing en aanpak. Wij hebben een aantal handige tips en lekkere recepten voor jou.

> lees meer


Koolraap oogsten

Koolraap oogsten

Heb je in maart de biologische zaden voor koolraap gezaaid en kun je wel wat tips gebruiken wat betreft de oogst? We vertellen je alles in dit blogartikel. 

> lees meer


Palmkool oogsten

Palmkool oogsten

Palmkool kun je op twee verschillende manieren oogsten. Ben jij benieuwd naar beide manieren? Wij gaan je hier alles over vertellen!

> lees meer


Kruidcake 'Amoro'

Kruidcake van de ‘Amoro’ pompoen

Zin in een herfstige cake? Dan is deze kruidcake van de ‘Amoro’ pompoen eenvoudig om thuis zelf te bereiden. Succes en geniet ervan!

> lees meer


Winterpostelein telen: onze tips

Winterpostelein telen: onze tips

Winterpostelein telen levert je een smakelijke groente op die je in allerlei gerechten kunt verwerken. Direct beginnen? Lees hier de tips van De Bolster.

> lees meer


Groenbemesters

Groenbemesters telen: onze tips

De kwaliteit van je grond is zeer bepalend voor een gezonde en geslaagde teelt in de moestuin. Zaai in het najaar groenbemesters om je grond in topconditie te brengen voor het volgende seizoen.

> lees meer


Sperziebonen oogsten

Sperziebonen oogsten

Sperziebonen oogsten: hoe doe je dat precies? Wanneer pluk je ze, en hoe lang kun je ze vervolgens bewaren? De Bolster legt het graag aan je uit.

> lees meer


Suikermais oogsten

Suikermais oogsten

Suikermais oogsten moet precies op het juiste moment, omdat je anders korrels krijgt die meer zetmeel bevatten en minder zoet zijn. Lees meer!

> lees meer


Pompoen oogsten

Pompoen oogsten

Pompoenen kun je oogsten vanaf augustus. Knip met een snoeischaar de vrucht voorzichtig van de plant zodra de steel kurk-achtig is geworden. Op een koele plek blijven pompoenen een paar maanden goed.

> lees meer


Pompoensoep 'Amoro'

Recept: Pompoensoep 'Amoro'

Pompoen 'Amoro' hoef je niet te schillen en is soepel door te snijden. Met dit makkelijke recept zet je in een handomdraai een heerlijke soep op tafel. Smullen maar!

> lees meer


Babyleaf verlengt het seizoen

Babyleaf telen in de (na)zomer

Babyleaf, wat is dat eigenlijk? En hoe kun je de verschillende babyleaf soorten gebruiken? Lees ons artikel voor meer informatie!

> lees meer


Radijs telen: onze tips

Radijs telen: onze tips

Radijs telen levert vaak snel resultaat: wel moet je oppassen voor hongerige insecten en droogte! Wil je meer handige tips? Lees dan ook dit blogartikel.

> lees meer


Snijbiet telen

Snijbiet telen: onze tips

Snijbiet is heerlijk en makkelijk te telen. Toch kennen nog maar weinig mensen deze gezonde groente, omdat niet veel winkels snijbiet verkopen. Kweek daarom snijbiet lekker in je eigen tuin. Zaaien: maart - augustus.

> lees meer


Water geven

Water geven

Geef je planten in een droge periode om de twee dagen een ruime hoeveelheid water. Zo zakt het water verder in de grond en zullen de wortels beter en dieper ontwikkelen waardoor de plant stevig staat.

> lees meer


Komkommer oogsten

Komkommer oogsten

Hoe oogst je komkommer en wanneer doe je dat? De Bolster geeft je handige informatie over het oogsten en bewaren, maar zet ook een aantal recepten voor je op een rij.

> lees meer


Aubergine oogsten

Aubergine oogsten

Aubergine oogst je onrijp. Als je voor het eerst aubergine gaat oogsten, kan dit wat verwarrend zijn. Lees dit artikel voor tips over het oogsten en bewaren. Ook vind je hier recepten.

> lees meer


Spitskool oogsten

Spitskool oogsten

Spitskool oogsten doe je wanneer de plant een stevige, puntige krop heeft gevormd. Hoe dat werkt en hoe je de kool vervolgens bewaart, lees je in dit artikel.

> lees meer


Oogsten en bewaren van vruchtgewassen

Oogsten en bewaren van vruchtgewassen in de kas

In eerdere nieuwsbrieven bespraken we al het telen en verzorgen van vruchtgewassen in de kas. Maar hoe bewaar je deze na het oogsten? Dat vertellen we je graag in dit artikel.

> lees meer


Snijbonen en spekbonen telen: onze tips

Snijbonen en spekbonen telen: onze tips

Snijbonen en spekbonen telen in eigen moestuin doe je met de tips van De Bolster. Lees meer over hoe je de teelt van deze bonen aanpakt.

> lees meer


Sla telen

Sla telen: onze tips

Sla is een gezonde bladgroente waarmee je eindeloos kunt variëren in kleuren, smaken en vormen. Lees meer over de teelt van de verschillende soorten sla.

> lees meer


Eetbare bloemen in de moestuin

Eetbare bloemen in de moestuin

Eetbare bloemen staan niet alleen mooi in je moestuin, je kunt er diverse gerechten mee bereiden en verfraaien. Wij lichten enkele soorten voor je uit!

> lees meer


Verzorging van vruchtgewassen in de kas

Verzorging van vruchtgewassen in de kas

Als je planten in de kas inmiddels goed aangeslagen zijn en de planten zijn goed gegroeid, is het tijd voor de verzorging. In dit artikel een aantal tips.

> lees meer


Bieten oogsten en recepten

Bieten oogsten en recepten

Bieten zijn te oogsten van juli tot oktober. Hoe kleiner de biet, hoe zoeter deze smaakt. Heerlijk in combinatie met vis en dille, maar ook met geitenkaas en munt. Wist je dat ook het blad van bieten gegeten kan worden?

> lees meer


Courgette telen: onze tips

Courgette telen: onze tips

In dit artikel geven we je een aantal tips voor het telen van courgette. Dit is over het algemeen heel makkelijk, maar het is handig om goed voorbereid te zijn.

> lees meer


Suikermais telen: onze tips

Suikermais telen: onze tips

Suikermais komt oorspronkelijk uit Mexico, maar is ook in Nederland erg populair. Wil je weten hoe je zelf suikermais kweekt? Bekijk hier dan ons blogartikel met belangrijke tips.

> lees meer


Vruchtgewassen planten in de kas

Vruchtgewassen planten in de kas

In de vorige nieuwsbrief gaven we tips voor het voorzaaien van vruchtgewassen voor in de kas. Zijn je plantjes intussen groot genoeg om te kunnen planten? Lees dan hier onze tips.

> lees meer


Sperziebonen telen: onze tips

Sperziebonen telen: onze tips

Sperziebonen houden van warmte. Wacht daarom met zaaien tot je zeker weet dat er geen nachtvorst meer komt. Meer van deze tips vind je in ons artikel over sperziebonen telen.

> lees meer


Doperwten en kapucijners oogsten en bereiden

Doperwten en kapucijners oogsten en bereiden

Het oogsten van doperwten en kapucijners moet je op precies het juiste moment doen: alleen dan haal je het meeste uit je productie. Kijk hier voor informatie en smakelijke recepten!

> lees meer


Peulvruchten beschermen

Peulvruchten beschermen

Hoe bescherm je je peulvruchten, zodat ze ongestoord kunnen groeien en jij straks een volledige oogst hebt? Daar vertelt De Bolster je graag over. Lees meer in dit artikel.

> lees meer


Aziatische bladgewassen telen: onze tips

Aziatische bladgewassen telen: onze tips

Het is helemaal niet moeilijk om Aziatische bladgewassen zoals: paksoi, tatsoi en bladmosterd in je eigen moestuin te kweken, en je krijgt er mooie en bijzondere groenten voor terug. Meer weten? Lees onze tips!

> lees meer


Dille en koriander telen

Dille en koriander telen: onze tips

Kruiden zijn eigenlijk onmisbaar, welke gerechten je ook op de planning hebt staan. Wil je heerlijke kruiden, zoals dille en koriander, in je eigen moestuin telen? Bekijk dan hier onze adviezen!

> lees meer


Broccoli telen: onze tips

Broccoli telen: onze tips

Broccoli telen vereist veel zorgvuldigheid en timing. Wil je aan de slag met de zomer- of herfstteelt van broccoli? Lees dan op deze pagina onze tips!

> lees meer


Koolrabi telen: onze tips

Koolrabi telen: onze tips

Koolrabi telen is gelukkig heel eenvoudig. Met de juiste tips en goede voorbereiding geniet jij binnenkort al van je zelfgekweekte groente. Lees meer!

> lees meer


Raapstelen telen: onze tips

Raapstelen telen: onze tips

Raapstelen telen om zelf salade of stamppot te gaan maken? Goed plan! Op deze pagina vind je een aantal belangrijke feiten en tips die je gaan helpen.

> lees meer


Peulscheuten telen: onze tips

Peulscheuten telen: onze tips

Kun je niet wachten op het eerste verse groen? Lees dan snel meer over onze smakelijke noodoplossing: de scheuten van tuinbonen, kapucijners en doperwten.

> lees meer


Sugar Snaps telen

Sugar snaps telen: onze tips

Sugar snaps behoren tot de peulvruchten en ze worden veel gebruikt in de Aziatische keuken. Laat je inspireren door onze verrassende recepten.

> lees meer


Doperwten telen

Doperwten telen: onze tips

Doperwten staan bekend om de heerlijke smaak wanneer je ze vers uit eigen tuin plukt. Wij hebben een paar heerlijke gerechten voor je klaar staan.

> lees meer


Tijd voor bemesting

Tijd voor bemesting: onze tips

De kwaliteit van je bodem is een belangrijke factor voor een gezonde en gelaagde teelt. Het is daarom belangrijk om goed voor je bodem te zorgen. Wij geven je tips om je (moes)tuin teeltsucces te vergroten.

> lees meer


Winterpeen oogsten

Winterpeen oogsten en bereiden

De winterwortels zijn te oogsten in oktober en november. Je kunt testen of ze de juiste grootte hebben door aan de bovenkant van de peen de grond wat weg te halen.

> lees meer


Chinese kool oogsten

Chinese kool oogsten en bereiden

De Chinese kool komt, zoals de naam al verklapt, uit China. In de Nederlandse keuken wordt deze koolsoort niet veel gebruikt, in tegenstelling tot in Aziatische landen: daar staat deze groente zeer regelmatig op tafel.

> lees meer


Pastinaak oogsten

Pastinaak oogsten en bereiden

Pastinaken zijn vanaf november te oogsten. Test altijd eerst de dikte van zeker twee pastinaken, voordat je zomaar alles uit de grond haalt. Lees meer over het oogsten en bereiden van pastinaak.

> lees meer


Bloemkool oogsten

Bloemkool oogsten, bewaren en bereiden

Bloemkool is een veelgebruikte groente in Nederland. Wij vertellen over het oogsten van onze bloemkoolrassen en hoe je bloemkool het beste kunt bewaren. Lees ook een aantal verrassende recepten.

> lees meer


Biologische compost maken

Biologische compost maken

Biologische compost kan je eenvoudig zelf maken. Wil je weten hoe dit in zijn werk gaat? Lees dan verder.

> lees meer


Prei oogsten

Prei oogsten, bewaren en bereiden

Prei oogsten kan in de herfstmaanden. Wij geven onze tips, vertellen hoe je prei het beste kunt bewaren en geven inspiratie voor gerechten. Lees er hier meer over!

> lees meer


Witlof telen

Witlof telen: tijd om te oogsten en forceren

Heb jij weleens gehoord van witlof forceren, ofwel het trekken van witlof? Dit is één van de twee stappen die van groot belang is bij het telen van witlof. Lees er hier meer over!

> lees meer


Rucola telen

Rucola telen: onze tips

Je kunt rucola buiten telen van mei t/m september. Een echte smaakmaker die op de meest uiteenlopende manieren in gerechten wordt verwerkt. Lees verder voor uitleg over de verschillende soorten en de teelt.

> lees meer


Groenten inmaken

Groenten inmaken

Heb je een overschot aan oogst? Groenten inmaken is dan de ideale oplossing. Gebruik dit handige stappenplan om je groente goed te conserveren. Zo kun je ook in de winter genieten van je moestuin.

> lees meer


Watermeloen telen: onze tips

Watermeloen telen: onze tips

Watermeloen telen in je eigen moestuin? Bij De Bolster kun je terecht voor zaden van watermeloen ‘Sugar Baby’, die je teelt met behulp van deze tips.

> lees meer


Tomaten oogsten

Tomaten oogsten

In de maanden augustus en september kun je volop tomaten oogsten. We geven je graag enkele tips over het oogsten en bewaren van tomaat en natuurlijk een paar lekkere recepten. 

> lees meer


Augurken oogsten en inmaken

Augurken oogsten en inmaken

Augurken zijn heerlijk door salades. Je kunt de vruchten oogsten van augustus tot september. Probeer ze zo snel mogelijk in te maken. Daarna moeten de augurken ongeveer drie maanden trekken.

> lees meer


Meiraap telen: ook in augustus!

Meiraap telen: ook in augustus!

Graag laten we je kennis maken met een vrij onbekende groente: Meiraap. Deze typisch Hollandse groente smaakt zowel pittig, fris als zoet. Meiraap kan nog in augustus gezaaid worden, voor oogst in oktober.

> lees meer


Andijvie telen

Andijvie telen

Andijvie is een klassieke bladgroente die meestal als stamppot gegeten wordt. Deze gezonde en makkelijke te kweken groente lijkt veel op sla, maar heeft echt zijn 'eigen' smaak. Zaaien: mei - augustus.

> lees meer


Courgette oogsten

Courgette oogsten

Wist je dat je courgettes moet blijven oogsten, zelfs als ze nog erg klein zijn? Zo maakt de plant namelijk meer vruchten aan. Een courgetteplant kan wel 30-40 vruchten geven in één seizoen.

> lees meer


Knolvenkel telen

Knolvenkel telen

Knolvenkel is een leuke zomergroente met een anijs-achtige smaak, heerlijk om in een salade, dressing of saus te verwerken. De knollen groeien bovengronds en kunnen na ongeveer drie maanden geoogst worden.

> lees meer


Bonen en peulen invriezen

Bonen en peulen invriezen

De komende periode kun je volop bonen en peulen oogsten. Maar wat doe je met zo'n rijke oogst aan groenten? We geven je praktische tips om het hele jaar door van je eigen biologische groenten te genieten.

> lees meer


Slakken effectief bestrijden

Slakken effectief bestrijden

Heb je zó je best gedaan in de moestuin, komen de slakken de boel opeten... Dat is natuurlijk niet de bedoeling! Lees verder voor een paar handige tips om slakken op afstand van je groenten te houden.

> lees meer


Oost-Indische kers

Oost-Indische kers

Heb je ooit al eens gehoord van de Oost-Indische kers? Deze plant is niet alleen mooi om te zien, maar ook heel smaakvol. Alle bovengrondse delen van de Oost-Indische kers zijn eetbaar, hoe gaaf is dat!

> lees meer


Kleine ananaskers

Kleine ananaskers

Ken je de Kleine ananaskers al? Een groeikrachtige struik vol kleine oranje-gele bessen met een exotische, ananas-achtige smaak. Heerlijk als zoete snack, mooi als garnering en een vrolijke versiering van je taart.

> lees meer


Tomaten telen

Tomaten telen

Tomaten zijn lekker en gezond! De Bolster biedt een uitgebreid assortiment zaden van biologische cherrytomaten, pruimtomaten en vleestomaten. En tips voor een geslaagde teelt!

> lees meer