BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 15135 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen
PRO
Akkerrandmengsel M1

Akkerrandmengsel 'M1'

Bloemenmengsels

6091

Akkerrandmengsel 'M1' trekt sluipwespen aan die parasiteren op de larven van de bonenvlieg. Het nectarrijke mengsel draagt daarom o.a. bij tot de bestrijding van die vlieg.

Lees volledige productbeschrijving

Aantal

Verpakking

Selecteer een eenheid
Geleverd binnen 3-4 werkdagen
Altijd deskundig advies
Gratis verzending vanaf €25,-
Productbeschrijving

Het eenjarige akkerrandmengsel 'M1' bevat zaad van zes verschillende gewassen. Daarmee is het positief voor de biodiversiteit van de akkerranden. Dit mengsel heeft echter nog een belangrijke functie: het is speciaal samengesteld om de bonenvlieg te bestrijden. Uit veldproeven en de literatuur is gebleken dat een bloeiende akkerrand met o.a. boekweit, de sluipwesp Trybliographa rapae kan aantrekken. Deze parasiteert op de larven van de bonenvlieg, waardoor deze sterven en er minder schade ontstaat aan kiemende bonen.

Boekweit is het belangrijkste bestanddeel van Akkerrandmengsel 'M1'. De aanvullende soorten (phacelia, komkommerkruid, goudsbloem, korenbloem en cosmea) volgen de boekweit op in bloei en trekken sluipwespen aan gedurende het hele groeiseizoen van de bonen. Vanzelfsprekend zijn deze planten ook een uitermate belangrijke voedselbron voor bestuivende insecten zoals bijen en hommels.

Zaaien: half april-eind mei, om rond het zaaimoment van de bonen een bloeiende strook boekweit in de akkerrand te hebben. Het zaaien van dit mengsel vóór half mei brengt het risico op nachtvorstschade met zich mee.

Grond: een bloemenmengsel kan niet door een reeds begroeide rand of een bestaande grasvegetatie worden gezaaid. Dat leidt tot een slechte opkomst, want gras en onkruiden zijn erg competitief.

Per hectare heb je 25kg nodig. 

Extra informatie
Gewicht zaad (indicatie)    :   -
Plantafstand    :   30x1 cm
Planthoogte    :   60-100 cm
Standplaats    :   zon
Een- of meerjarig     :   Eenjarige bloem
EAN-code    :   -
Inhoud zakje    :   -
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 15135 reviews
Kiyoh