BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16404 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Radicchio zaden

Deze van oorsprong Italiaanse groente is nauw verwant aan groenlof en witlof. De bittere smaak van Radicchio Rosso heeft ook zeker wat weg van witlof. In het Nederlands wordt dit gewas ook wel roodlof genoemd. In ons assortiment vind je het ras Radicchio Rosso ‘Leonardo F1’: dit ras heeft een rood met wit blad en produceert stevige ronde kroppen. Dankzij de mooie kleuren is dit gewas ideaal om te verwerken in kleurrijke salades. Wanneer je de smaak wat zoeter en minder bitter wilt maken, kun je het blad even stoven en bakken. Op deze pagina lees je meer over het kweken en zaaien van Radicchio Rosso.

> Lees meer

Radicchio Rosso Leonardo F1 PRO
Radicchio Rosso ‘Leonardo F1’ is geschikt voor de late zomer- en herfstteelt. Dit ras (rood met wit blad) is zeer schottolerant, en produceert stevige ronde kroppen.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 4,99
Selecteer een eenheid
> meer info

Radicchio Rosso kweken

Radicchio Rosso ‘Leonardo F1' is geschikt voor een teelt in de late zomer en herfst. Dit betekent dat de oogst in september, oktober of november plaatsvindt. Dit ras is minder geschikt voor een teelt waarbij de oogst plaatsvindt in de zomer. Het ras ‘Leonardo F1’ is geproduceerd voor de professionele teelt; het ras is zeer uniform. Je oogst Radicchio Rosso als de krop zeer stevig aanvoelt, je kan de krop dan bijna niet meer indrukken. Je oogst radicchio rosso door de plant net boven de grond af te snijden met een scherp mes. Verwijder  het losse buitenblad. Radicchio Rosso stelt weinig eisen aan de bodem; het gewas groeit op bijna alle grondsoorten; een matige bemesting volstaat.

Zaaien van Radicchio Rosso

Het voorzaaien van Radicchio Rosso gebeurt in mei en juni, waarna je in juni en juli kunt gaan planten. We raden een plantafstand aan van 30 x 40 cm. Je kunt dit gewas het beste planten in een bodem die goed gedraineerd is, en een hoog humus- en vochtgehalte heeft.

Bestel Radicchio Rosso zaden online bij De Bolster

Radicchio Rosso zaden bestel je snel en eenvoudig online bij De Bolster. Op deze pagina selecteer je hoeveel je wilt bestellen. Vervolgens plaats je het product in je winkelwagen. Plaats je een bestelling boven de € 30,-? Dan betalen wij de verzendkosten voor je. Je hebt onze biologische zaden meestal al binnen 3 tot 4 werkdagen in huis, omdat wij uit eigen voorraad leveren. Heb je nog vragen over ons aanbod? Neem dan gerust eens contact met ons op.

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16404 reviews
Kiyoh