Zaden van eigen teelt, 100% biologisch en GMO-vrij, snelle levering

Spinazie

De groentesoort spinazie is een echte klassieker, zowel in de Nederlandse keuken als in buitenlandse gerechten. Of je spinazie nu verwerkt in een stamppot, salade of smoothie: alles wordt spontaan een stuk lekkerder! Op deze pagina vind je zaden voor verschillende soorten spinazie, waaronder de 'Winterreuzen' en de 'Nieuw-Zeelandse' spinazie. Bekijk snel dit bijzondere assortiment!

> Lees meer

Spinazie ‘Vroeg Reuzenblad’
Spinazie ‘Winterreuzen’
Spinazie ‘Nieuw-Zeelandse’

Spinazie kweken

Het telen van spinazie kan pittig zijn. Daarom is het verstandig om je van tevoren goed in te lezen, en goed op de hoogte te zijn van hoe jouw gekozen soort het beste gedijt. Over het algemeen is spinazie een snelgroeiend gewas, dat het vooral in het voor- en najaar goed lijkt te doen. De Winterreuzen kun je voor de vroege teelt al vanaf januari of februari gebruiken. Deze plantjes worden ongeveer 20 cm hoog (afhankelijk van de omstandigheden) en groeien het best als ze op een plekje staan waar ze zowel zon als een beetje schaduw krijgen. Omdat we verschillende soorten spinazie zaden verkopen, adviseren we je bij ieder product de specificaties te lezen. Lees voor meer informatie over telen van spinazie onze teelttips voor spinazie.

Zaaien van spinazie

Spinazie is in principe eenjarig. Kies je echter voor de 'Winterreuzen' en zaai je in de late zomer en herfst, dan kan de plant overwinteren. Omdat spinazie een penwortel heeft en snel groeit, kun je niet voorzaaien en zul je ter plekke de zaadjes in nette rijtjes moeten zaaien. Zaai dicht op elkaar, dan krijg je straks malse, lichtgroene blaadjes. Wil je het blad juist wat stugger en donkerder, dan is uitdunnen of ruimer zaaien een optie. Pas overigens op voor muizen en vogels, zij zijn gek op spinazie zaden!

Spinazie zaden bestellen bij De Bolster

Heb je een mooi plekje over in je moestuin, en wil je graag heerlijke zelfgekweekte spinazie kunnen eten? Bestel dan snel en eenvoudig je spinazie zaden online bij De Bolster. We leveren alles uit eigen voorraad, waardoor we ervoor kunnen zorgen dat jij je zaden al binnen 1 tot 2 werkdagen in huis hebt. Plaats je een bestelling ter waarde van 20 euro of meer? Dan nemen wij de verzendkosten voor onze rekening. Wanneer je nog vragen hebt, over onze werkwijze of de producten, neem dan gerust eens contact met ons op.