BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16564 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Spinazie zaden

De groentesoort spinazie is een echte moestuin klassieker, zowel in de Nederlandse keuken als in de buitenlandse keuken. Of je spinazie nu verwerkt in een stamppot, salade of smoothie: alles wordt een stuk lekkerder! Op deze pagina vind je zaden voor verschillende soorten spinazie, waaronder de 'Winterreuzen', ‘Vroeg Reuzenblad’ en de 'Nieuw-Zeelandse' spinazie. Nieuw-Zeelandse spinazie behoort, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, meer tot de familie van Posteleinachtigen. Dit soort ziet er niet alleen anders uit dan de gewone spinazie, maar heeft bijvoorbeeld ook veel meer groeikracht dan de standaard spinazie. De zaden van Nieuw-Zeelandse spinazie kiemen langzaam, en alleen bij hoge temperaturen. Bekijk snel ons bijzondere assortiment!

> Lees meer

Spinazie Renegade F1 – Spinacia oleracea PRO
Spinazie 'Renegade F1' Spinacia oleracea 1921
Spinazie 'Renegade F1' is met name geschikt om te telen in het voorjaar. Het gladde blad is van uitstekende kwaliteit en vol aroma. Ook geschikt voor de teelt van babyleaf.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 4,69
Selecteer een eenheid
> meer info
Spinazie ‘Vroeg Reuzenblad’
Spinazie ‘Vroeg Reuzenblad’ is een scherpzadig ras en een snelle groeier. Vroeg Reuzenblad is speciaal geschikt voor een vroege teelt. Spinazie is weinig vorstgevoelig. Ook geschikt als babyleaf teelt.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,99
Selecteer een eenheid
> meer info
Spinazie ‘Winterreuzen’
Spinazie ‘Winterreuzen’ is het klassieke winterteelt ras van spinazie. Dit ras geeft groot, donkergroen blad en is zeer bestand tegen de vorst. In de zomer gaat deze snel schieten. Geschikt voor een teelt als babyleaf.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,99
Selecteer een eenheid
> meer info
1610 Nieuw-Zeelandse spinazie PRO
Nieuw-Zeelandse spinazie Tetragonia tetragonioides 1610
Nieuw-Zeelandse spinazie heeft veel meer groeikracht dan de standaard spinazie, vooral in de breedte. De zaden kiemen traag en alleen bij hogere temperaturen.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,99
Selecteer een eenheid
> meer info

Spinazie kweken

Het telen van spinazie kan pittig zijn. Daarom is het verstandig om je van tevoren goed in te lezen. Over het algemeen is spinazie een snelgroeiend gewas, dat het vooral in het voor- en najaar goed doet. De 'Winterreuzen' kun je voor de vroege teelt al vanaf januari of februari gebruiken. Deze plantjes worden ongeveer 20 cm hoog (afhankelijk van de omstandigheden) en groeien het best als ze op een plekje staan waar ze zowel zon als een beetje schaduw krijgen. Omdat we verschillende soorten spinazie zaden verkopen, adviseren we je bij ieder product de teeltspecificaties te lezen. Lees voor meer informatie over telen van spinazie onze teelttips voor spinazie.

Spinazie zaaien

Spinazie is in principe eenjarig. Kies je echter voor de 'Winterreuzen' en zaai je in de late zomer en herfst, dan kan de plant overwinteren. Omdat de rassen 'Vroeg Reuzenblad' en 'Winterreuzen' een penwortel vormen en snel groeien, kun je deze niet voorzaaien en zul je ter plaatse in rijtjes moeten zaaien. Spinazie 'Vroeg Reuzenblad' zaai je in de maanden februari-april en/of augustus-oktober. Spinazie 'Winterreuzen' zaai je in de maanden januari-februari en/of augustus-oktober. Zaai je dicht op elkaar, dan krijg je malse, lichtgroene blaadjes. Wil je het blad juist wat stugger en donkerder, dan is uitdunnen of ruimer zaaien een optie. Pas overigens op voor muizen en vogels, zij zijn gek op spinazie zaden.

Spinazie zaden bestellen bij De Bolster

Heb je een mooi plekje over in je moestuin, en wil je graag heerlijke zelfgekweekte spinazie kunnen eten? Bestel dan snel en eenvoudig je spinazie zaden online bij De Bolster. We leveren alles uit eigen voorraad, waardoor we ervoor kunnen zorgen dat jij je zaden al binnen 3 tot 4 werkdagen in huis hebt. Plaats je een bestelling ter waarde van € 30,- of meer? Dan betaal je bij ons geen verzendkosten. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt over spinazie zaden of over het kweken van spinazie. We helpen je graag verder.

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16564 reviews
Kiyoh