BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16404 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Augurk zaden

Net zoals de komkommer, behoort ook de augurk tot de Cucumis sativus. Het grote verschil is dat je een komkommer direct kunt eten, en dat een augurk een specifieke bereiding nodig heeft. Augurken zijn voornamelijk geschikt om in te maken in zuur of zoetzuur. Dit is een erg leuk klusje. Als je de smaak van zelf gekweekte augurken vergelijkt met die uit de supermarkt, dan verschilt dit enorm. We raden dan ook zeker aan om het gewoon eens te proberen, en de heerlijke smaak zelf te ervaren. Augurken zijn lekker om te verwerken in een salade, of maak het oer-Hollandse hapje: augurk met boterhamworst eromheen gewikkeld. Altijd goed!

> Lees meer

Augurk Adam F1 – Cucumis sativus PRO
Augurk 'Adam F1' Cucumis sativus 1031
Augurk 'Adam F1' is dankzij de lekkere, stevige vruchten perfect om in te maken. Bestuiving is niet nodig, dus ideaal voor de teelt in kassen en tevens zeer geschikt als veldaugurk.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 4,99
Selecteer een eenheid
> meer info
Augurk Hokus
Augurk 'Hokus' Cucumis sativus 1030
Augurk ‘Hokus’ is een groen gekleurd augurkenras welke ook in de vollegrond geteeld kan worden zolang de plek beschut en ruim bemest is.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,79
Selecteer een eenheid
> meer info

Augurk kweken

De augurk ‘Hokus’ is geschikt voor teelt in de volle grond, op een beschutte maar zonnige plek. Dit ras dien je regelmatig door te plukken, en verwijder daarbij ook te dikke vruchten. Om de augurk een beetje in toom te houden, kun je de ranken terugleiden of snoeien. Deze augurk zaden kunnen prima liggend geteeld worden, maar let wel op: de planten zijn vorstgevoelig. Zorg voor een ruime bemesting en je kunt je augurken tussen half juli en half september oogsten. Wil je meer lezen over het kweken van dit soort gewassen? Bekijk dan ook onze teelttips voor vruchtgewassen.

Zaaien van augurk

Je kunt de augurken rond half mei (na ijsheiligen, als er geen nachtvorst meer is) uitplanten als het warm genoeg is. Houd daarbij een plantafstand aan van 150x40 cm. Dit gewas wordt vaak eind april voorgezaaid in potten of in een bak. Zowel geschikt voor kasteelt als teelt in vollegrond. Een zakje met augurk zaden is voldoende voor ongeveer 20 vierkante meter grond. Deze kleinverpakking bevat 2 gram, wat gelijk staat aan 80 zaden.

Augurk zaden online bestellen bij De Bolster

Op deze pagina proberen we je zoveel mogelijk te vertellen over het kweken van de augurk. Hierdoor kun je direct beginnen wanneer je jouw zaden thuis hebt ontvangen. Plaats je een bestelling bij ons, dan wordt deze vaak al binnen 3 tot 4 werkdagen bij je bezorgd. Wanneer je augurk zaden bestelt met een totale waarde van meer dan € 30,-, dan nemen wij de verzendkosten voor onze rekening. Mocht je nog vragen hebben over ons assortiment, neem dan gerust contact met ons op.

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16404 reviews
Kiyoh