Zaden van eigen teelt, 100% biologisch en GMO-vrij, snelle levering

Palmkool

Palmkool is een koolsoort die in Nederland nog niet zo bekend is. In Italië daarentegen wel, omdat dit een typische Toscaanse kool is. Het blad heeft een geweldige blauwgroene kleur, en de plant groeit als een soort palm de lucht in: vandaar deze naam! Het voordeel daarvan is dat hij minder ruimte in beslag neemt in vergelijking met bijvoorbeeld boerenkool. Net zoals bloemkool, broccoli en andere koolsoorten is ook de palmkool erg gezond. Het is de perfecte groente om in een stamppot te verwerken, maar ook in een roerbakgerecht smaakt het erg goed.

> Lees meer

Palmkool Nero di Toscana

Palmkool kweken

Dit gewas kun je op dezelfde manier telen als boerenkool. Een goede bemesting is van essentieel belang, evenals rotatie omdat er anders kans is op knolvoet. Je kunt eventueel vliesdoek gebruiken om de palmkool te beschermen tegen de witte vlieg en rupsen. De oogst vindt over het algemeen van augustus tot in de vroege winter plaats. Aangezien palmkool uit Italië komt, is het gewas gewend aan de Toscaanse winters, maar niet aan de koude winters van Nederland. Houd daar dus rekening mee. Wil je meer lezen over het kweken van dit soort gewassen? Bekijk dan ook onze teelttips voor koolgewassen.

Zaaien van palmkool

De beste periode om palmkool te zaaien vindt plaats in mei en juni op een zaaibed. Daarna kun je ze na ongeveer zes weken overplanten op 65x50 centimeter. Voor een optimale vlotte kieming raden we aan om de palmkool zaden net zo diep te zaden als ze groot zijn.

Palmkool zaden bestellen bij De Bolster

Op deze pagina vind je onze palmkool zaden om zelf palmkool te kweken. Bij het product staat precies vermeld om hoeveel gram het gaat, en hoeveel je hier ongeveer mee kunt kweken. Binnen 1 tot 2 werkdagen leveren we de zaden al bij je thuis! Plaats je een bestelling ter waarde van meer dan 20 euro? Dan nemen wij de verzendkosten voor onze rekening. Mocht je nog vragen hebben over het bestelproces, neem dan gerust contact met ons op.