BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16409 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Mesclun zaden

In ons assortiment vind je twee verschillende soort mesclun zaden: Aziatisch en Puur sla. De eerste is een mengsel van jong te oogsten Aziatische bladgewassen, zoals paksoi en bladmosterd. Deze hebben een pittige smaak. Puur sla is een slamengsel dat bestaat uit een aantal slasoorten, zoals red salad bowl en little leprechaun. Door de zachte smaak wordt deze variant ook wel babyleaf genoemd. Deze twee mesclun gewassen worden vaak door elkaar heen gezaaid. Bekijk de twee soorten zaden hieronder, en lees meer over het kweken en zaaien.

> Lees meer

Mesclun ‘Aziatisch’
Mesclun 'Aziatisch' Mengsel van soorten 1825
Mesclun 'Aziatisch' is een lekker pittig mengsel van bladgewassen die als 'babyleaf' te telen zijn, o.a. paksoi, tatsoi, raapsteel en diverse bladmosterdrassen. Uitstekend geschikt voor babyleaf-teelt.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 4,69
Selecteer een eenheid
> meer info
Mesclun Puur Sla
Mesclun 'Puur Sla' Lactuca sativa 1827
Mesclun 'Puur Sla' is een kleurig slamengsel van de rassen 'Red Salad Bowl', 'Suzan', Kropsla 'Wonder der Vier Jaargetijden' en 'Little Leprechaun'. Deze mix kan vanaf het voorjaar tot diep in de nazomer geteeld worden als babyleaf.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 4,69
Selecteer een eenheid
> meer info

Mesclun kweken

Beide mesclun zaden worden na een groeitijd van ongeveer 3 tot 4 weken tegelijkertijd gesneden. De blaadjes zijn dan meestal zo’n 10 centimeter lang. Er is zelfs een tweede en derde oogst mogelijk wanneer je ze net boven het groeipunt afsnijdt. Hoe weet je waar dat groeipunt precies is? Dit punt vind je in het hart van de plant, waar de blaadjes het kleinst zijn. De half(schaduw) is de meest geschikte standplaats voor beide soorten sla. Voor meer informatie over het zaaien van mesclun kun je onze teelttips voor blad- en stengelgewassen lezen.

Zaaien van mesclun

Onze mesclun zaden zijn geschikt om in de lente te zaaien, en Puur Sla kan ook nog in de zomer worden gezaaid. Onze beide mesclun zaden kun je gerust door elkaar zaaien. Je kunt dan het beste 15 centimeter tussen de rijen aanhouden. Zaai ze op 1 centimeter in de rij, en dun ze later uit op 2 tot 3 centimeter. Dit resulteert in een mooi gewas, dat je eenvoudig in bundeltjes kunt snijden. Mocht je ze liever op rijtjes willen zaaien, dan raden we aan om de zaden met zand of suiker te mengen en een iets ruimere afstand aan te houden.

Mesclun zaden bestellen

Via De Bolster bestel je heel eenvoudig jouw favoriete mesclun zaden. Daarbij profiteer je van onze aantrekkelijke prijzen en en snelle verzending. Plaats vandaag nog je bestelling, en ontvang de zaden al binnen 3 tot 4 werkdagen. Bij bestellingen vanaf € 30,- hoef je geen verzendkosten te betalen. Voor vragen over onze artikelen kun je gerust contact met ons opnemen.

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16409 reviews
Kiyoh