BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16263 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Zuring zaden

Misschien kijk je wat verbaasd als je leest dat je zuring zaden kunt bestellen. Zuring is namelijk voor veel mensen onkruid. De plant valt dan ook onder de vergeten groenten. Je kunt zuring gebruiken als hoofdbestanddeel van een maaltijd, of toepassen als kruid. Het is een kruid dat een frisse, zure smaak geeft aan salades, quiches of aan soepen, maar je kunt het ook gebruiken om de smaak van pittige kazen te neutraliseren. Tot slot is zuring natuurlijk onmisbaar in het bekende gerecht Paling in ‘t Groen. Het is dus zeker de moeite waard om dit kruid een kans te geven in je moestuin.

> Lees meer

Bloedzuring Red Stripe NIEUW !
Bloedzuring ‘Red Stripe’ is een gezond en decoratief meerjarig kruid. Rauw of gekookt geeft het mooi gestreepte blad een fris zuurtje aan trendy salades en warme gerechten.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,79
Selecteer een eenheid
> meer info
Spinaziezuring
Spinaziezuring 'Green Blade' wordt ook wel Engelse of eeuwige spinazie genoemd. Het is een zuringsoort met forse bladeren en een zachtzure smaak.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,79
Selecteer een eenheid
> meer info
Tuinzuring
Tuinzuring Rumex ambiguus 3310
Tuinzuring is een meerjarig kruid waarvan de jonge blaadjes worden verwerkt in salades en soepen. Van dit gewas kan al vroeg in het voorjaar worden gesneden.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,79
Selecteer een eenheid
> meer info

De heilzame werking van zuring

Zuring behoort tot de duizendknoopfamilie en wordt al eeuwen teruggevonden in onze streken. Waarschijnlijk hebben de Romeinen zuring over heel Europa verspreid, maar dat is niet helemaal zeker. Wat wel zeker is dat de oude Grieken bekend waren met dit kruid en de geneeskrachtige werking ervan. Zuring barst namelijk van de vitamine C en wordt voor veel verschillende kwalen gebruikt. Vroeger was het een geliefd middel tegen scheurbuik, maar tegenwoordig zou je zuring kunnen inzetten bij bloedend tandvlees of om je immuunsysteem te ondersteunen.

Zuring kweken

Zuring laat zich makkelijk kweken en heeft weinig verzorging nodig. Zuring komt in het wild voor in vochtige gebieden, dus de plant heeft wel een voorkeur voor een vochtige, goed doorlatende bodem. Je kunt ervoor kiezen meerdere soorten zuring zaden op te kweken in hetzelfde bed, omdat de planten vergelijkbare omstandigheden nodig hebben om tot wasdom te komen. Let er bij het kweken van zuring wel op dat je de plant niet zomaar overal lustig door laat groeien. Het kruid wordt niet voor niets door sommige mensen als onkruid gezien: het neemt gemakkelijk delen van je tuin over.

Water geven

Zorg ervoor dat je zuring voldoende water krijgt. Als de bodem droog is, is het tijd je planten water te geven. Doe dit in de ochtend en sproei niet over de plant, omdat de blaadjes dan kunnen gaan schimmelen. Door de schimmel kan de plant gaan rotten, waarna hij uiteindelijk sterft.

Zuring zaaien

Zuring zaaien wordt met onze tips een eitje. Je kunt zuring zaden voorzaaien, maar dat is niet noodzakelijk. Doe je dit wel, dan kun je de zaailingen na de laatste vorst verspenen. Kies voor je zuring zaden of de zaailingen een bed in de zon of in de halfschaduw en zorg dat je grond vochtig en voedselrijk is. Verschillende grondsoorten en jouw moestuin kunnen best een uitdaging vormen wanneer je zuring wilt telen; wanneer je moestuin een grondsoort heeft die minder rijk is, kun je ervoor kiezen deze te mengen met compost. Zaai je zuring zaden in april, wanneer de grond voldoende opgewarmd is. Let bij het plannen van je moestuin erop dat je je zuring zaden niet in de buurt van hoge gewassen zaait. Zuring heeft namelijk veel zonlicht nodig.

Zaai regelmatig nieuwe zuring zaden

Zuring is een meerjarige plant, maar ons advies is om oude planten eens in de zoveel tijd te verwijderen en nieuwe zuring zaden te zaaien. De oudere planten worden namelijk in de loop der tijd minder smakelijk. Zuring zaden doen er soms wat lang over om te ontkiemen, maar je kunt flink oogsten als de plant eenmaal groeit.

Zuring oogsten

Zijn je zuring zaden tot wasdom gekomen? Je kunt starten met oogsten als het blad van de plant zo’n vijfentwintig centimeter lang is. Je oogst de buitenste bladeren en laat zeker tweederde van de plant staan, zodat deze nieuwe bladeren kan laten groeien. Let erop dat je de plant niet laat doorschieten, want dat zorgt ervoor dat de smakelijke bladeren beduidend minder lekker worden.Ze worden dan taai en smaken ronduit bitter. Je kunt zuring zaden ook als babyleaf telen in de nazomer. Zeker de bloedzuring is hier erg geschikt voor. Hou er wel rekening mee dat je dan regelmatig zuring zult moeten zaaien; je oogst voor babyleaf immers de gehele plant.

Zuring bewaren

Zuring is vers natuurlijk het allerlekkerst. Je kunt de bladeren echter wel een paar dagen goed houden in de koelkast, door ze in keukenpapier te bewaren. Voor drogen is dit kruid absoluut niet geschikt, omdat het blad erg veel vocht bevat. Wil je desondanks je zuring lang kunnen bewaren, dan kun je het blad in stukken snijden en in water invriezen. Op deze manier is je zuring ongeveer drie maanden houdbaar.

Zuring zaden bestellen bij De Bolster

Zuring is een bijzondere plant die zowel als groente alsook als kruid gebruikt kan worden. Door zijn unieke, zurige smaak en zijn vele toepassingen, kan zuring natuurlijk niet ontbreken in jouw moestuin. Bestel daarom jouw biologische zuring zaden vandaag nog. Als je vragen hebt over ons uitgebreide assortiment GMO-vrije zaden, dan mag je uiteraard altijd contact opnemen.

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16263 reviews
Kiyoh