BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16484 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Bloemenmengsels

Bloemenmengsels bevatten bloemen en planten die zowel qua kleur en grootte als qua zaai- en bloeitijd bij elkaar passen. Houd je van een goed gevulde tuin en laat je je graag verrassen? Dan zijn onze bloemenmengsels ideaal! Ze zijn geschikt voor in je tuin, maar ook voor braakliggende stukjes grond. We hebben deze zakjes met de grootste zorg voor jou samengesteld. Je kunt de zakjes in verschillende groottes aanschaffen: koop bijvoorbeeld een standaard zakje met zaadjes voor 10 of 20 vierkante meter, of kies ervoor om de zakjes per hoeveelheid gram te bestellen. Deze laatste optie is erg interessant wanneer je een grotere ruimte te vullen hebt, of als je de zaadjes wil bewaren of cadeau wil doen.

> Lees meer

Akkerbloemenmengsel
Akkerbloemenmengsel Bloemenmengsels 6090
Akkerbloemenmengsel bevat verschillende klassieke cultuurplanten met onder andere: boekweit, incarnaatklaver, phacelia, gele mosterd, blauwe lupine en goudsbloem. Eenjarig.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 4,69
Selecteer een eenheid
> meer info
Akkerrandmengsel M1 PRO
Akkerrandmengsel 'M1' trekt sluipwespen aan die parasiteren op de larven van de bonenvlieg. Het nectarrijke mengsel draagt daarom o.a. bij tot de bestrijding van die vlieg.
> Lees meer
Aantal
Verpakking
Selecteer een eenheid
> meer info
Akkerrandmengsel M2 PRO
Akkerrandmengsel 'M2' brengt het beeld terug van de cultuurhistorische graanakker. Het bestaat uit haver en gerst, boekweit, aangevuld met diverse eenjarige akkerbloemen.
> Lees meer
Aantal
Verpakking
Selecteer een eenheid
> meer info
Bloemenmengsel, hoog
Bloemenmengsel, hoog bevat overwegend sterke, eenjarige groeiers en bereikt een hoogte van circa 100 cm. Het eenjarig mengsel mag ruim gezaaid worden en bevat o.a.: amarant, zonnebloem, saffloer, groot kaasjeskruid en blauwmaanzaad.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 4,69
Selecteer een eenheid
> meer info
Bloemenmengsel, middelhoog
Bloemenmengsel, middelhoog bereikt een hoogte van ongeveer 60 cm. Het eenjarige mengsel is zowel qua kleur als plantsoorten zeer gevarieerd en bevat o.a.: turkse drakenkop, slaapmutsje, koekruid en kleine lupine.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 4,69
Selecteer een eenheid
> meer info
Bloemenmengsel, laag
Bloemenmengsel, laag bereikt een hoogte van ongeveer 30 cm. Het eenjarige mengsel is zeer gevarieerd en bevat o.a.: koekruid, kleine lupine, bonte salie en klaproos.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 4,69
Selecteer een eenheid
> meer info
Tübingermengsel - 6130 PRO
Tübingermengsel Bloemenmengsels 6130
Tübingermengsel is een beproefd bijen (en vlinder) mengsel, geschikt voor tuin of akkerrand. Het mengsel bestaat uit zaden van uitheemse planten en cultuurplanten: Phacelia, boekweit, gele mosterd, koriander, juffertje in het groen, goudsbloem, korenbloem, bladrammenas, malva, komkommerkruid, dille, serradella en zonnebloem. Eenjarig.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 4,39
Selecteer een eenheid
> meer info
Bloemenmengsel Elegance PRO
Bloemenmengsel ‘Elegance’ is een eenjarig bloemenmengsel met kleinere rassen bloemen en een fijne bladstructuur. De bloemen worden tussen de 80-100 cm hoog en zorgen voor een kleurige tuin en een rijk insectenleven.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 4,69
Selecteer een eenheid
> meer info

Bloemenmengsels kweken

Wij leveren diverse zakjes bloemenmengsels: eenjarige en meerjarige soorten, maar ook een combinatie van twee- en meerjarige soorten. Daarnaast kun je bij ons het eenjarige Tübingermengsel bestellen: een beproefd bijen- en vlindermengsel dat geschikt is voor de tuin of akkerrand. Van de eenjarige mengsels leveren we drie verschillende soorten van 30 cm, 60 cm en 100 cm hoog. Ben je op zoek naar een afwisselend mengsel? Kies dan voor het gevarieerde mengsel met sommige bloemen die al in het eerste jaar bloeien en anderen vanaf het tweede jaar. Op de specifieke productpagina’s kun je meer informatie lezen over de teelt van de verschillende mengsels. Wil je meer lezen over het zaaien van alle bloemen? Lees dan onze teelttips over bloemen zaaien.

Zaaien van bloemenmengsels

De eenjarige bloemenmengsels kun je het beste rechtstreeks dun zaaien in april en mei. Voor het meerjarige bloemenmengsel beschik je over een langere periode, dan is zaaien namelijk mogelijk van maart tot september. Wat betreft de plantafstand kun je ze het beste breedwerpig of op rechte rijen zaaien, omdat het dan makkelijker is om er eventueel nog wat in te schoffelen. Bovendien ziet een mengsel er erg mooi uit op een rijtje en krijgen alle planten zo genoeg licht. Bij alle mengsels is het van essentieel belang dat je de grond goed voorbereidt. Zorg er hierbij voor dat het terrein vlak, onkruidvrij en oppervlakkig bewerkt is. Druk na het zaaien de grond nog even aan, zodat de zaden goed contact maken met de aarde. Vervolgens geef je ze water en kan het bloeien beginnen.

Online bestellen bij De Bolster

Op deze pagina vind je ons totale assortiment biologische zaden voor bloemenmengsels. Bij De Bolster bestel je jouw favoriete zaden snel en eenvoudig. Je profiteert van een snelle levering uit eigen voorraad, wat betekent dat je de bestelling al binnen 3 tot 4 werkdagen in huis hebt. Bovendien betaal je bij een bestelling van meer dan € 30,- geen verzendkosten. Heb je nog vragen over ons aanbod, of wil je meer weten over onze verzendmethode? Neem dan gerust contact met ons op!

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16484 reviews
Kiyoh