Zaden van eigen teelt, 100% biologisch en GMO-vrij, snelle levering

Peul

Peultjes behoren tot de oudere groentesoorten, en komen oorspronkelijk uit Azië en het Middellandse Zeegebied. Tegenwoordig worden ze echter overal in de wereld geteeld. Ons assortiment peultjes is onderverdeeld in drie categorieën: de rijspeul (lang type), stampeul (kort met een lengte tot ongeveer 70 cm) en de sugar snap. Daaronder vallen dan weer verschillende rassen, die je allemaal hieronder vindt. Peultjes zijn knapperige groenten die in de winkel erg prijzig zijn. Dit is dus het perfecte moment om ze zelf te gaan kweken! Deze groente smaakt erg goed in combinatie met aardappels en wortelen.

> Lees meer

Rijspeul Grijze Roodbloeiende
Rijspeul Hendriks
Rijspeul Heraut
Rijspeul Sweet Horizon
Stampeul Norli
Sugar Snap Lusaka
Nairobi

Peultjes kweken

Peultjes zijn erg eenvoudig om te kweken. Het enige wat je nodig hebt is een stuk grond en een stukje gaas, zodat de peultjes kunnen klimmen. Wanneer je de peultjes jong gaat oogsten, dan smaken ze het lekkerst: ze zijn dan namelijk nog knapperig en mals. Let er tijdens het oogsten op dat je met je ene hand de plant vasthoudt, zodat je met je andere hand kan plukken. Hiermee voorkom je dat de peul en de plant worden beschadigd. Wil je meer lezen over het telen van de verschillende peulvruchten? Bekijk dan onze teelttips voor peulvruchten.

Zaaien van peultjes

Voor alle peulen levert een vroege uitzaai in maart of april de beste resultaten op. Mocht je nog in mei willen zaaien, dan geeft dat niet genoeg peulzetting en kunnen er problemen met meeldauw ontstaan. De rijstypen dien je sowieso langs gaas te telen. Er kan aan beide kanten van het gaas een rij gezaaid worden. Voor de stamtypen houden wij een gebruikelijke rijafstand aan van 50 centimeter, en in de rij zaaien op 3 à 5 cm. Zorg er wel voor dat je de peul zaden diep zaait, ongeveer 3 à 4 cm, in verband met muizen en vogels.

Peul zaden online bestellen bij De Bolster

Wil je zelf peultjes kweken voor in je gerechten? Wanneer je peul zaden bij De Bolster koopt, kun je direct beginnen met het zaaien. Bij elk specifiek product vermelden wij belangrijke informatie over het kweken en zaaien. In onze teelttips vind je daarnaast nog aanvullende informatie per soort gewas. Als je bij ons een bestelling plaatst ter waarde van meer dan 20 euro, dan nemen wij de verzendkosten voor onze rekening. Bovendien is je bestelling al binnen 1 tot 2 werkdagen in huis. Heb je vragen over de producten zelf of over ons bestelproces? Neem gerust even contact met ons op.