BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16564 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Courgette zaden

Courgettes zijn vrij makkelijk om zelf te kweken, en je kunt ze in de meest uiteenlopende gerechten verwerken. In de supermarkt zijn normaal gesproken alleen de bekende groene courgettes te vinden, maar de gele courgette 'Ola Gabriella F1' moeten we ook niet vergeten. Deze is namelijk van topkwaliteit en heeft een zeer goede smaak. Ook de 'Black Beauty' courgette is net even wat anders dan de bekende courgette 'Zucchini', deze heeft namelijk een donkergroene kleur. Bekijk hieronder al onze courgetterassen en kies welke courgette jij het lekkerst vindt.

> Lees meer

1355 Courgette Ola Gabriella F1 PRO
Courgette ‘Ola Gabriella F1’ is een gele courgette met een heerlijke, mildzoete smaak. Deze sterke plant produceert het hele seizoen nieuwe vruchten. Oogst de vruchten bij een lengte van ca. 20-25 cm.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,99
Selecteer een eenheid
> meer info
Klimcourgette ‘Ola Escaladora’ PRO
Klimcourgette ‘Ola Escaladora’ groeit gemakkelijk omhoog langs gaas of hekwerk. Zo bespaar je ruimte in de tuin. Zeer goede opbrengst, mits de vruchten regelmatig geoogst worden.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,99
Selecteer een eenheid
> meer info
Courgette Zucchini
Courgette ‘Zucchini’ is een lichtgroene courgette die groeit op iedere goed bemeste grond. Jonge vruchten regelmatig plukken wanneer ze ca. 15-20 cm lang zijn.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,79
Selecteer een eenheid
> meer info
 Courgette Black Beauty
Courgette 'Black Beauty' groeit op iedere goed bemeste grond. De jonge donkergroene vruchten regelmatig plukken wanneer ze ca. 15-20 cm lang zijn.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,79
Selecteer een eenheid
> meer info
Bolcourgette Ola Redonda – Cucurbita pepo PRO
Bolcourgette 'Ola Redonda' heeft lichtgroene, ronde vruchten met witte spikkels. Het is een zeer vruchtbaar ras om dagelijks van te plukken.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,99
Selecteer een eenheid
> meer info

Courgette kweken

Courgetteplanten zijn erg productief. Het is dan ook verstandig om vanaf eind juni de jonge vruchten van de courgettes regelmatig te plukken. Het beste moment om courgette te oogsten is wanneer ze ongeveer 15 centimeter lang zijn. Tot in de herfst worden er dan steeds nieuwe vruchten gevormd. Wist je dat naast de vruchten, de bloemen van courgetteplanten ook eetbaar zijn? Dus ook die bloemen kun je gerust in een gerecht verwerken. Bovendien is het handig om te weten dat de courgettes niet bestand zijn tegen nachtvorst. Wil je meer informatie over het kweken van dit soort gewassen? Bekijk dan ook onze teelttips voor vruchtgewassen.

Zaaien van courgette

Ga je de courgette 'Ola Gabriella F1' kweken? Courgette zaailingen kun je eind mei buiten uitplanten, 1 plant per vierkante meter. Ook kan je courgette telen in een kas, dan zaai je tweede helft april voor en plant je in tweede helft van mei de courgetteplantjes uit. Houd een plantafstand aan van 140x60 cm, zodat je het meeste uit je oogst haalt. 1 zakje met zaden is voldoende voor ongeveer 6 vierkante meter grond.

Courgette zaden online bestellen bij De Bolster

Het bestellen van je courgette zaden doe je altijd eenvoudig en voordelig bij De Bolster. Je hebt bij ons te maken met aantrekkelijke verzendkosten, en als je een bestelling plaatst met een waarde van meer dan € 30,-, dan betalen wij de verzendkosten voor je. Binnen 3 tot 4 werkdagen heb je de zaden al in huis. Heb je vragen over ons assortiment of over het kweken van de courgette? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16564 reviews
Kiyoh