Zaden van eigen teelt, 100% biologisch en GMO-vrij, snelle levering

Courgette

Courgettes zijn vrij makkelijk om zelf te kweken, en je kunt ze in de meest uiteenlopende gerechten verwerken. In de supermarkt zijn normaal gesproken alleen de bekende groene courgettes te vinden, maar de courgette ‘Yellow’, oftewel de gele courgette, moeten we ook niet vergeten. Deze is namelijk van topkwaliteit en heeft een zeer goede smaak. Ook de courgette ‘Black Beauty’ is net even wat anders dan de meest bekende courgette ‘Zucchini’, deze heeft namelijk een donkergroene kleur. Bekijk hieronder ons actuele aanbod en kies welke courgette jij het lekkerst vindt.

> Lees meer

Klimcourgette ‘Ola Escaladora’ nieuw
Courgette Ola Gabriella F1   Cucurbita pepo nieuw
courgette yellow
Courgette Zucchini
Courgette Yellow

Courgette kweken

Courgetteplanten zijn erg productief. Het is dan ook verstandig om vanaf eind juni de jonge vruchten regelmatig te plukken. Het beste moment om courgette te oogsten is wanneer ze ongeveer 15 centimeter lang zijn. Tot in de herfst worden er dan steeds nieuwe vruchten gevormd. Wist je dat naast de vruchten, de bloemen van courgetteplanten ook eetbaar zijn? Dus ook die bloemen kun je gerust in een gerecht verwerken. Bovendien is het handig om te weten dat de courgettes niet bestand zijn tegen nachtvorst. Wil je meer informatie over het kweken van dit soort gewassen? Bekijk dan ook onze teelttips voor vruchtgewassen.

Zaaien van courgette

Ga je de courgette ‘Ola Gabriella F1’ kweken? Eind mei kun je de zaailingen met 3 blaadjes buiten uitplanten, 1 plant per vierkante meter. Houd een plantafstand aan van 140x60 cm, zodat je het meeste uit je oogst haalt. 1 zakje met zaden is voldoende voor ongeveer 6 vierkante meter grond.

Courgette zaden online bestellen bij De Bolster

Het bestellen van je courgette zaden doe je altijd eenvoudig en voordelig bij De Bolster. Je hebt bij ons te maken met aantrekkelijke verzendkosten, en als je een bestelling plaatst met een waarde van meer dan 20 euro, dan betalen wij de verzendkosten voor je. Binnen 1 tot 2 werkdagen heb je de zaden al in huis. Heb je vragen over ons assortiment of over het kweken van de courgette? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.