BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 15120 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Rucola zaden

Rucola kennen we natuurlijk allemaal. Heerlijk om een salade mee te maken in de zomer, een stamppot in de winter, of een pasta het hele jaar door! Wij leveren twee verschillende soorten rucola zaden: Rucola Esmée en Selvatica. De Rucola 'Esmée' is ons eigen veredelde ras, dat is voorzien van een mooi fijn en ingesneden blad. Zoals je misschien weet bij rucola is de smaak pittig nootachtig, maar niet bitter. Wilde rucola is over het algemeen pittiger en scherper. Het grote voordeel van wilde rucola is dat je niet ieder jaar hoeft te zaaien, omdat de plant blijft groeien. Nadeel is wel dat je er minder van kunt snijden dan bij de 'Esmée'. Bekijk de rucola zaden op deze pagina en bestel direct online!

> Lees meer

Rucola ‘Esmée’ PRO
Rucola 'Esmée' Eruca sativa 1760
Rucola 'Esmée' is een ras uit de eigen veredeling van De Bolster. Esmee heeft mooi fijn en ingesneden blad. De smaak is pittig nootachtig, maar niet bitter. Uitstekend geschikt voor een teelt als babyleaf.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,99
Selecteer een eenheid
> meer info
Rucola ‘Selvatica’
Rucola 'Selvatica' Diplotaxis tenuifolia 1765
Rucola ‘Selvatica’ kiemt wat trager dan normale rucola; een bodemtemperatuur van circa 20 graden is wen-selijk. Leg een homogeen zaaibed aan, zonder grote kluiten. In de nazomer kun je dit ras als babyleaf telen.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,69
Selecteer een eenheid
> meer info

Rucola kweken

Hoe je bij rucola te werk gaat met zaaien, hangt af van de soort die je kiest. De wilde rucola kiemt wat trager dan de 'Esmée', en daarom raden wij bij wilde rucola zaden een bodemtemperatuur van ongeveer 20 graden aan. Bij onze eigen soort kun je de jonge bladen het beste boven de grond afsnijden, of optrekken inclusief de wortel. De bladeren van de selvatica kunnen worden geoogst vanaf ongeveer 8 weken na het zaaien. Wil je meer weten over de verschillen tussen deze twee rucola soorten? Lees dan de informatie bij de producten. Beide planten houden van een zonnige standplaats en worden zo’n 15 centimeter hoog.

Mocht je interesse hebben in meer informatie over rucola zaden, bekijk dan onze teelttips voor rucola.

Zaaien van rucola

Rucola zaaien doe je in de periode vanaf begin mei tot ver in de herfst op rijtjes met een rijafstand van 10 tot 15 centimeter. We raden vroeg uitzaaien rond maart en april af in verband met vroegtijdig schieten. Wanneer je ervoor kiest om onder glas te zaaien, dan kun je je eigen rucola nog voor een lange periode in de winter eten. Voor een goede oogstspreiding kun je het beste één keer per drie tot vier weken in kleine porties uitzaaien. Voor de wilde rucola is het van belang dat je een homogeen zaaibed aanlegt.

Rucola zaden bestellen bij De Bolster

Wanneer je een bestelling bij De Bolster plaatst, krijg je altijd te maken met een snelle verzending tegen een interessant tarief. Het loont om naast de rucola zaden meerdere producten te bestellen, omdat je bij bestellingen vanaf 25 euro geen verzendkosten hoeft te betalen. Heb je vragen over rucola zaden of over het kweken van rucola? Neem dan gerust contact met ons op.

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 15120 reviews
Kiyoh