Zaden van eigen teelt, 100% biologisch en GMO-vrij, snelle levering

Rucola

Rucola kennen we natuurlijk allemaal. Heerlijk om een salade mee te maken in de zomer, een stamppot in de winter, of een pasta het hele jaar door! Wij leveren twee verschillende soorten rucola zaden: Rucola Esmée en Selvatica. De Rucola coltivata Esmée is ons eigen gekweekte ras, dat is voorzien van een mooi fijn en ingesneden blad. Zoals rucola bekend staat is de smaak pittig nootachtig, maar niet bitter. Bekijk de rucola zaden op deze pagina.

> Lees meer

Rucola Coltivata Esmee  Eruca sativa
Rucola Selvatica wilde rucola

Rucola kweken

Hoe je bij rucola te werk gaat met zaaien, hangt af van de soort die je kiest. De wilde rucola kiemt wat trager dan de coltivata Esmée, en daarom raden wij bij wilde rucola een bodemtemperatuur van ongeveer 20 graden aan. Bij onze eigen soort kun je de jonge bladen het beste boven de grond afsnijden, of optrekken inclusief de wortel. De bladeren van de selvatica kunnen worden geoogst vanaf ongeveer 8 weken na het zaaien. Wil je meer weten over de verschillen tussen deze twee rucola soorten? Lees dan de gedetailleerde informatie bij de specifieke producten. Beide planten houden van een zonnige standplaats en worden zo’n 15 centimeter hoog. Mocht je interesse hebben in meer informatie over rucola, bekijk dan onze teelttips voor blad- en stengelgewassen.

Zaaien van rucola

Rucola zaaien doe je op rijtjes met een afstand van 10 tot 15 centimeter, in de periode vanaf begin mei tot ver in de herfst. We raden vroeg uitzaaien rond maart en april af in verband met vroegtijdig schieten. Wanneer je ervoor kiest om onder glas te zaaien, dan kun je je eigen rucola nog voor een lange periode in de winter eten. Voor een goede oogstspreiding kun je het beste één keer per 3 tot 4 weken in kleine porties uitzaaien. Voor de wilde rucola is het van belang dat je een homogeen zaaibed aanlegt.

Rucola zaden bestellen bij De Bolster

Wanneer je een bestelling bij De Bolster plaatst, krijg je altijd te maken met een snelle verzending tegen een interessant tarief. Het loont om naast de rucola zaden meerdere producten te bestellen, omdat je bij bestellingen vanaf 20 euro geen verzendkosten hoeft te betalen. Heb je vragen over onze artikelen, of over het kweken van rucola? Neem dan gerust even contact met ons op.