BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16484 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Witte kool zaden

Witte kool is, net als spitskool, rode kool en savooiekool, een sluitkool. Deze koolsoort wordt in Nederland vaak verwerkt in stamppot, maar ook in soep, salade of roerbakgerechten. Je kunt de kool namelijk niet alleen koken, maar deze is ook prima te smoren of te stoven. Wil je liever zuurkool? Ook dan kun je witte kool zaden bestellen om ze zelf te gaan kweken! Zuurkool is namelijk dun gesneden of geraspte witte kool, die geconserveerd wordt door de inwerking van de melkzuurbacterie. Zelf witte kool kweken is over het algemeen niet moeilijk. Ga dus lekker aan de slag en bestel je zaden bij De Bolster!

> Lees meer

Witte kool Impala F1 – Brassica oleracea PRO
Witte kool 'Impala F1' Brassica oleracea 1541
Witte kool 'Impala F1' is een productief, gezond en uniform ras dat hoog op de stam staat. Deze goede bewaarkool heeft een sneeuwwitte binnenkant met een open groen omblad.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 4,99
Selecteer een eenheid
> meer info
Witte kool Filderkraut
Witte kool ‘Filderkraut’ is de meest smaakvolle onder de witte kolen. Deze kool is zacht en wat zoeter dan andere rassen. Een betrouwbaar ras met weinig teeltproblemen.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,79
Selecteer een eenheid
> meer info
Witte kool Langedijker Bewaar
Witte kool ‘Langedijker Bewaar’ is een middelgrote ronde sluitkool, zeer geschikt om te bewaren. Dit ras vraagt een goede bemesting en een vochthoudende grond.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,79
Selecteer een eenheid
> meer info
Witte kool Roem van Enkhuizen 2
Witte kool ‘Roem van Enkhuizen 2’ is een relatief snel-groeiende, zware sluitkool voor de productie van zuurkool in september. Dit ras is vrij barstgevoelig.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,79
Selecteer een eenheid
> meer info

Witte kool kweken

Als je witte kool gaat kweken, zoek dan een zonnig plekje uit. De grond moet goed bemest en voldoende bevochtigd zijn, maar verder stelt de witte kool geen overdreven eisen aan de grond. Bij De Bolster kies je uit verschillende soorten witte kool zaden, waarvan de één bijvoorbeeld beter geschikt is voor het maken van zuurkool dan de ander. Ook de zaai- en oogsttijden variëren. Bekijk dus alle specifieke informatie bij het betreffende product, zodat je goed voorbereid aan de slag kunt met het kweken. Voor de witte kolen geldt dat ze ongeveer 30 tot 50 centimeter hoog worden, afhankelijk van de omstandigheden. Wil je meer lezen over het kweken van dit soort gewassen? Bekijk dan ook onze teelttips voor koolgewassen.

Zaaien van witte kool

Bij witte kool zaai je buiten op een zaaibed, tot uiterlijk eind april. Na ongeveer zes weken kun je vervolgens gaan overplanten. Hierbij houd je een plantafstand aan van 70x60 cm. Bestel je bij De Bolster een kleinverpakking met zaden, dan kun je zo’n dertig tot veertig vierkante meter voorzien van witte kool zaden.

Witte kool zaden online bestellen bij De Bolster

Zelf witte kool of zuurkool maken? Bij De Bolster kun je natuurlijk terecht voor de zaden die je nodig hebt. Plaats je bestelling vandaag nog, dan kunnen wij er in de meeste gevallen voor zorgen dat je bestelling binnen 3 tot 4 werkdagen in huis is. Bestel je artikelen met een gezamenlijke waarde van meer dan € 30,-? Dan profiteer je van gratis bezorging! Als je vragen hebt, bijvoorbeeld over onze witte kool zaden of het kweken, dan mag je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16484 reviews
Kiyoh