NU: 10% korting op zakjes én een kleurrijk cadeau!
10 dagen  |  12 uur
Sluiten

BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16981 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Bieslook zaden

Bieslook (allium schoenoprasum) is een van de eenvoudigste kruiden om te telen. Het is een vaste plant, die zijn oorsprong kent in Europa en Zuid-Azië. In Nederland kun je nog steeds wilde bieslook aantreffen. Bieslook is een bolgewas, dat behoort tot de lookfamilie. Het kruid is dus onder andere verwant aan de ui en de prei. Dat proef je ook, want bieslook heeft een milde uiensmaak. De plant heeft dunne, groene stengels, waardoor deze ook wel eens pijpgras genoemd wordt. Bieslook krijgt paarse of witte bloemen, die niet alleen bijen aantrekken, maar ook gebruikt kunnen worden als smaakvolle garnering in verschillende recepten. Maar let op: als je bieslook eenmaal bloeit, is de smaak van de stengels minder lekker. Naast de culinaire toepassing van bieslook, zou dit kruid ook de eetlust bevorderen en vochtafdrijvend zijn.

> Lees meer

Bieslook Fijn
Fijne bieslook Allium schoenoprasum 3040
Fijne bieslook heeft kou nodig om te kunnen kiemen. Het is een meerjarig kruid en groeit weer uit als er van wordt gesneden.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,79
Selecteer een eenheid
> meer info
Chinese bieslook
Chinese bieslook Allium tuberosum 3060
Chinese bieslook is een naar knoflook smakende bieslook. Dit ras vraagt meer warmte en groeit trager dan de gewone bieslook. De zaden hebben kou nodig om te kunnen ontkiemen.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,79
Selecteer een eenheid
> meer info

Bieslook kweken

Wanneer jij een kruidentuin hebt, kan bieslook daar eigenlijk niet in ontbreken. Het is een meerjarig kruid dat weinig aandacht vraagt. Ideaal dus voor de beginnende moestuinier. Na het zaaien en oogsten sterft de plant af, om het volgende seizoen weer de kop op te steken.

Bieslook als hulp in de moestuin

Bieslook is naast smakelijk, ook nog eens een plant die jou helpt in je moestuin. Omdat bieslook zich vlot vermeerdert, kun je rustig een aantal planten laten doorschieten. Dit is goed nieuws voor de bijen, die best een steuntje in de rug kunnen gebruiken. En zo heerlijk als bijen de bloemen van jouw bieslook vinden, zo vies vinden slakken de geur van deze plant. Dus wil jij graag bijen redden en slakken bestrijden? Zaai dan onze biologische bieslook zaden.

Chinese bieslook zaden: net even anders

Naast fijne bieslook, hebben wij ook Chinese bieslook zaden in ons assortiment. Deze naar knoflook smakende bieslook heeft net als fijne bieslook een lage temperatuur nodig om te ontkiemen. Om echter tot volle wasdom te komen, heeft deze variant meer warmte nodig. Daarnaast groeit Chinese bieslook langzamer dan onze fijne bieslook en is de plant minder winterhard. Chinese bieslook is ook als kiemgroente te kweken en leent zich dankzij zijn knoflooksmaak uitstekend als garnering voor diverse gerechten.

Bieslook zaaien

Bieslook kun je voorzaaien in maart, waarna je de kiemplanten een maand later in de volle grond kunt plaatsen. Chinese bieslook zet je weer wat later in de volle grond, lees dus de omschrijving van de verpakking van onze bieslook zaden altijd goed.

Plaats de zaailingen in rijen van 20x3 centimeter. Heb je je bieslook zaden in de volle grond gezaaid? Dan dun je de plantjes in die periode uit, zodat ze voldoende licht en voedingstoffen krijgen. Belangrijk is om te weten dat bieslook een koudekiemer is. Wat zijn koudekiemers en warmtekiemers, vraag je je af? Heel eenvoudig: waar sommige planten warmte nodig hebben om het signaal te krijgen dat ze kunnen ontkiemen, zaai je bieslook het beste bij een temperatuur van maximaal 15 graden.

Bieslook oogsten

Bieslook oogsten is net zo eenvoudig als het zaaien van dit kruid. Je oogst bieslook in juli en augustus, door delen van de plant af te knippen. Let er wel op dat de lengte van de stengels minimaal 15 centimeter is. Knip ze af op zo’n twee centimeter boven de grond. Hierna groeit de plant weer verder uit. Snijd of knip de planten af vlak voor je ze wilt gebruiken in je gerechten, want bieslook smaakt het lekkerst als het zo vers mogelijk is. Wanneer je bieslook wilt bewaren, kun je de stengels in een keukenpapiertje in de koelkast leggen. De bieslook is dan zo’n twee dagen houdbaar. Bieslook kan ook goed gedroogd worden, zodat je ook in de maanden dat er geen oogst is, kunt genieten van de typische looksmaak.

Bieslook zaden bestellen bij de Bolster

Ben je enthousiast geworden en wil jij graag een kruidentuin starten of een kruidenspiraal inrichten? Bieslook kan dan eigenlijk niet ontbreken. Bestel jouw biologische bieslook zaden vandaag nog, zodat je deze bij de hand hebt als het tijd is om ze te gaan zaaien. Wil je graag nog meer weten of het zaaien van bieslook of het gebruik ervan in je moestuin? Neem dan contact met ons op. We staan je graag te woord.

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16981 reviews
Kiyoh