Zaden van eigen teelt, 100% biologisch en GMO-vrij, snelle levering

Sla

Van ijsbergsla tot gewone kropsla: in Nederland houden we er wel van! Sla is een lekker fris gerecht voor naast een stukje vlees of vis, en kan eigenlijk overal bij worden geserveerd. We hebben dan ook een uitgebreid aanbod van sla zaden in onze webshop. Bekijk hieronder direct ons brede assortiment aan diverse slasoorten.

> Lees meer

Bindsla little Leprechaun  Lactuca sativa
Rucola sla red salad bowl
Eikenbladsla Salad bowl
IJsbergsla Batavia Blonde de Paris
IJsbergsla Grazer Krauthauptel
IJsbergsla Saladin  Lactuca sativa
Kropsla Cosima
kropsla suzan
Kropsla Twellose Gele  Lactuca sativa
Kropsla Wonder der Vierjaargetijden
Kropsla zwart duits
Krulsla Lollo Bionda

Sla kweken

Sla is over het algemeen een makkelijk was om te telen, en dit geldt eigenlijk voor alle slarassen. De groeiduur is kort en duurt slechts 6 tot 8 weken, waardoor het belangrijk is om de planten al in een jong stadium te verspenen. De sla smaakt het lekkerst wanneer u niet te veel bemest. Het verschilt per soort welke specifieke omstandigheden er nodig zijn om goed te kunnen groeien. Lees daarom bij elk product alle informatie die je nodig hebt voor het kweken van de slasoort. Mocht je vervolgens nog meer willen lezen, bekijk dan ook eens onze teelttips voor blad- en stengelgewassen.

Zaaien van sla

Wil je elke week verse sla op tafel uit je eigen (moes)tuin? Dan dien je wel regelmatig te zaaien. Rond half maart tot begin augustus kan de eerste zaai in de grond plaatsvinden, en onder glas kan dit al in februari. Wanneer je aan de slag gaat met zaaien, dien je een plantafstand van 30 x 30 centimeter aan te houden. Door wat vroeger te oogsten en de sla iets dichter bij elkaar te zetten, heb je genoeg aan 1 zaaisel per 3 à 4 weken.

Sla zaden bestellen bij De Bolster

Op deze pagina vind je al onze verschillende soorten sla zaden. Klik op jouw favoriete soort, lees de gedetailleerde informatie en bestel de zaden vandaag nog! Je ontvangt je bestelling dan al binnen 1 tot 2 werkdagen in huis. Wanneer je een grote bestelling ter waarde van meer dan 20 euro plaatst, dan betaal je geen verzendkosten. Het loont dus om meerdere soorten met elkaar te combineren. Voor vragen over het gehele bestelproces, of voor meer informatie over de zaden kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.