Vanwege hoogseizoensdrukte: dagelijkse telefonische bereikbaarheid tot 15.00 uur. Voor vragen, mail ons: info@bolster.nl  Bedankt!

BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16241 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Sojaboon zaden

De sojaboon hoort bij de familie van peulvruchten en wordt al duizenden jaren gegeten. Met name in vleesvervangers wordt veel soja gebruikt, omdat deze veel voedingsstoffen bevat als eiwitten, vitamines en onverzadigd vet. Sojabonen worden ook veel gebruikt als eenvoudige, maar gezonde en smakelijke snack of als bijgerecht. Soja is uiterst geschikt voor in de biologische moestuin, omdat deze, zoals alle vlinderbloemigen, stikstof uit de lucht bindt voor zijn eigen groei. Van origine komt deze boon uit het Verre Oosten, maar tegenwoordig wordt deze peulvrucht ook in Europa geteeld. Er zijn enkele sojarassen geschikt voor het Nederlandse klimaat, waaronder de sojaboon zaden van De Bolster.

> Lees meer

Sojaboon Edamame Chiba Green NIEUW !
Sojaboon Edamame 'Chiba Green' levert grote peulen met heerlijk smakende bonen. Het ras is productief, vroeg en compact.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 4,39
Selecteer een eenheid
> meer info

Sojabonen kweken

Soja is een eenjarige plant die van origine uit een warm klimaat komt. Daar zul je dus rekening mee moeten houden als je sojabonen wilt kweken. De sojaboon zaden hebben immers warmte nodig om te kunnen ontkiemen. Na het kiemen hebben de planten temperaturen van minimaal twintig graden nodig om goed te kunnen groeien. De planten houden niet van natte voeten, maar hou de grond waarin ze staan wel licht vochtig. Daarom is het zeker tijdens de warme, droge zomermaanden van belang om de planten regelmatig te bewateren. Vooral omdat de planten wel graag in de volle zon staan, is het belangrijk hierop te letten. Oogst de sojabonen als de peulen nog groen zijn en de bonen nog niet zijn verhard. In het Japans kennen we deze manier van telen als ‘edamame’, wat ‘boontjes aan een tak’ betekent. Je kunt deze jonge peulen stomen of koken in zout water, waarna de bonen geschikt zijn voor consumptie. Wanneer je de bonen laat verharden, kun je ze na het drogen gebruiken om bijvoorbeeld tofu of sojamelk van te maken.

Sojabonen zaaien

Soja houdt van warmte en kan niet tegen vorst. Wacht daarom met sojabonen zaaien tot de kans op nachtvorst nihil is. De ideale kiemtemperatuur voor sojaboon zaden om te ontkiemen is rond de 18 graden celcius. Je kunt ze rechtstreeks zaaien in de maanden mei en juni, waarna je de jonge bonen kunt oogsten in augustus en september. De sojaboon zaden zet je uit in rijden, met zo’n tien centimeter tsusen elke gezaaide boon. Tussen de rijen moet er een afstand bestaan van rond de dertig centimeter. Hierdoor kun je makkelijk tussen de planten schoffelen en hebben de planten ook voldoende ruimte om zonder problemen te kunnen groeien. Ook kun je sojabonen goed onder glas voorzaaien, zodat je meerdere momenten per jaar hebt waarop je de jonge bonen kunt oogsten.

Sojaboon zaden online bestellen bij De Bolster

Bestel je biologische sojaboon zaden bij de Bolster. Vanzelfsprekend zijn al onze zaden GMO-vrij en 100% biologisch. Daarnaast profiteer je van onze snelle levering: De meeste producten hebben wij op voorraad, zodat jij meestal binnen 3-4 werkdagen je bestelling in huis hebt. We verzenden je bestelde producten tegen aantrekkelijke verzendkosten, maar bestel je voor meer dan € 30,-? Dan nemen wij de verzendkosten voor onze rekening. Wil je graag meer weten over onze sojaboon zaden of hoe je deze het beste kunt kweken? Neem dan gerust contact met ons op.

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16241 reviews
Kiyoh