Zaden van eigen teelt, 100% biologisch en GMO-vrij, snelle levering

Ui

Uien kennen we natuurlijk allemaal: zowel de rode als de witte ui. Beiden zijn erg lekker om een salade net wat pittiger te maken. Fruit een uitje met wat knoflook erbij en je hebt de basis van een heerlijke pastasaus. Kortom: een ui kan eigenlijk overal wel bij worden gegeten! Als je zelf ui wilt kweken, dan heb je bij De Bolster de keuze uit verschillende rassen. Op deze pagina vind je ons totale aanbod, dus kijk gerust eens rond. Lees meer over je favoriete uien zaden en plaats vandaag nog een bestelling.

> Lees meer

Ui Noordhollandse Bloedrode
Ui Red long of Florence
Ui Rijnsburger 4
Ui Stuttgarter
Bosui White Lisbon
Stengelui Ishikura Long White

Ui kweken

Uien hebben een lange groeiperiode. Dat geldt voor alle uien die je in ons assortiment vindt, zoals de ui ‘Noordhollandse Bloedrode’ en ‘Rijnsburger 4’. Wil je de uienvlieg in je moestuin vermijden? Zorg er dan voor dat je sterk geurende planten dicht bij de uien plaatst, zoals kamille, bonenkruid en wortelen. In september begint het loof met afsterven, en dien je de uien uit de grond te halen. De bollen moeten dan namelijk goed kunnen opdrogen. Tot in het voorjaar zijn de uien goed te bewaren, mits je ze koel en droog houdt. Tip: houd zogenaamde dikhalzen apart en eet deze als eerste op. Bekijk voor meer informatie over het kweken ui en soortgelijke gewassen ook onze teelttips voor wortel- en knolgewassen.

Zaaien van ui

Uien zaai je al vroeg in het jaar, van maart tot uiterlijk half april. Wanneer je dit later doet, is de kans groter dat je uien met verdikte stengels krijgt. Houd tijdens het zaaien een rijafstand aan van 25 cm, en dun uit op 5 à 10 cm. Voor al onze rassen geldt dat een kleinverpakking biologische uien zaden uit vier gram bestaat. Dit staat gelijk aan 275 zaden, waarmee je ongeveer vijftien vierkante meter grond mee kunt zaaien.

Ui zaden bestellen bij De Bolster

Uien zaden bestellen kan bij De Bolster heel eenvoudig online. Bovendien profiteer je bij ons altijd van een snelle verzending. We streven ernaar om de biologische zaden binnen 1 tot 2 werkdagen bij je thuis te bezorgen. Wanneer je een bestelling met een totale waarde van meer dan 20 euro plaatst, dan nemen wij de verzendkosten zelfs voor onze rekening! Mocht je nog vragen hebben over het kweken van uien, neem dan gerust contact met ons op.