BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16564 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Ui zaden

Uien kennen we natuurlijk allemaal: de rode en de witte ui, maar ook de stengelui en de bosui. Al deze soorten zijn erg lekker om een salade net wat pittiger te maken. Fruit een uitje met wat knoflook erbij en je hebt de basis van een heerlijke pastasaus. Kortom: een ui kan eigenlijk overal wel bij worden gegeten! Als je zelf aan de slag wil gaan met onze ui zaden, dan heb je de keuze uit verschillende rassen. Op deze pagina vind je ons totale aanbod, dus kijk gerust eens rond. Lees meer over de diverse uien zaden en plaats vandaag nog een bestelling.

> Lees meer

Ui Hylander F1 PRO
Ui 'Hylander F1' is een middenvroeg ras, met hoge resistentie (HR) tegen valse meeldauw. Mooie ronde, uniforme uien. Goede huid- en bewaarkwaliteit. Hoge opbrengst.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 4,99
Selecteer een eenheid
> meer info
Ui Albion F1 – Allium cepa PRO
Ui 'Albion F1' is een mooi wit, zeer uniform en productief ras geschikt voor de versmarkt en voor korte bewaring. Hij is pittig en tegelijk wat zoetig van smaak.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 4,99
Selecteer een eenheid
> meer info
Ui Redlander F1 – Allium cepa PRO
Ui 'Redlander F1' is een vroeg ras rode ui met hoge resistentie tegen valse meeldauw. Heeft een uitstekende bewaarbaarheid en uniforme hoge opbrengst.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 4,99
Selecteer een eenheid
> meer info
Ui Red Baron – Allium cepa
Ui ‘Red Baron’ is een iets afgeplatte ui met een mooie, rode kleur en een pittige smaak. Deze ui heeft een relatief hoge opbrengst en is goed bewaarbaar. Daarnaast is ‘Red Baron’ ook geschikt om te bossen; een veelzijdige ui dus.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,99
Selecteer een eenheid
> meer info
Ui Red long of Florence
Ui Red long of florence is een flesvormige ui met een mooie rode kleur. De smaak is mild en zoet. Geschikt om als sla-uitje te gebruiken.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,99
Selecteer een eenheid
> meer info
Ui Rijnsburger 4
Ui ‘Rijnsburger 4’ geeft mooie ronde, strogele uien, die uitstekend te bewaren zijn. Zodra het loof gaat afsterven, moeten de uien opgetrokken worden.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,99
Selecteer een eenheid
> meer info
Ui Stuttgarter
Ui ‘Stuttgarter’ wordt ook wel ‘Stuttgarter Riesen’ genoemd. Stuttgarter is een goed bewaarbare, gele, platronde ui die ook prima geschikt is voor de teelt van bosuitjes.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,99
Selecteer een eenheid
> meer info
Bosui White Lisbon
Bosui ‘White Lisbon’ ontwikkelt een lange, witte schacht. Het loof is frisgroen en staat rechtop. Dicht bij elkaar zaaien zorgt voor fijne bosuitjes.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,99
Selecteer een eenheid
> meer info
Stengelui Ishikura Long White PRO
Stengelui ‘Ishikura Long White’ produceert lange, witteschachten, zonder bol. Het loof is frisgroen en staat rechtop.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,99
Selecteer een eenheid
> meer info

Ui kweken

Uien hebben een lange groeiperiode. Dat geldt voor alle ui zaden die je in ons assortiment vindt, zoals de ui ‘Noordhollandse Bloedrode’ en ‘Rijnsburger 4’. Wil je de uienvlieg in je moestuin vermijden? Zorg er dan voor dat je sterk geurende planten dicht bij de uien plaatst, zoals kamille, bonenkruid en wortelen. In september begint het loof met afsterven, en dien je de uien uit de grond te halen. De bollen moeten dan namelijk goed kunnen opdrogen. Tot in het voorjaar zijn de uien goed te bewaren, mits je ze koel en droog houdt. Tip: houd zogenaamde dikhalzen apart en eet deze als eerste op. Bekijk voor meer informatie over het kweken van ui en soortgelijke gewassen ook onze teelttips voor wortel- en knolgewassen.

Zaaien van ui

Uien zaai je al vroeg in het jaar, van maart tot uiterlijk half april. Wanneer je dit later doet, is de kans groter dat je uien met verdikte stengels krijgt. Houd tijdens het zaaien een rijafstand aan van 25 cm, en dun uit op 5 à 10 cm. 

Bosui kweken en zaaien

Eén van de voordelen van bosuien, is dat het gewas kan doorgroeien. Je kunt ze dus gedurende langere tijd blijven zaaien en oogsten. Zaaien kan in maart tot en met mei. De oogstperiode valt in de maanden juli tot en met september. Je oogst de bosui als ze een doorsnede hebben van 2 à drie centimeter. Mocht je nu iets te dicht op elkaar hebben gezaaid, dan kun je de jonge bosuitjes oogsten en eten, en de rest laten doorgroeien.

Stengelui kweken en zaaien

Bij De Bolster vind je de stengelui 'Ishikura Long White'. Dit ras geeft een lange, witte, dikke schacht die geen bol vormt. Het loof van de stengelui is frisgroen en staat mooi rechtop. Het gewas is goed bestand tegen tripsschade en kan bovendien goed tegen winterse omstandigheden. De stengelui 'Ishikura Long White' vereist een standplaats in de zon/halfschaduw, en wordt zo’n 40 tot 50 cm hoog. Als je stengelui gaat zaaien, doe je dat vanaf maart tot en met mei. Zaai dicht op elkaar, in rijen van 25 x 2,5 cm. Zo blijven de uitjes namelijk fijn. De stengelui kun je oogsten in de maanden augustus-december wanneer ze een doorsnede hebben van zo’n 2 à 3 cm.

Ui zaden bestellen bij De Bolster

Ui zaden bestellen kan bij De Bolster heel eenvoudig online. Bovendien profiteer je bij ons altijd van een snelle verzending. We streven ernaar om de biologische zaden binnen 3 tot 4 werkdagen bij je thuis te bezorgen. Plaats je een bestelling ter waarde van € 30,- of meer? Dan betaal je bij ons geen verzendkosten. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt over ui zaden of over het kweken van uien. We helpen je graag verder.

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16564 reviews
Kiyoh