BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16564 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Wortel zaden

Wortels worden vaak op twee manieren gegeten: rauw of gekookt. Rauw zijn ze erg lekker in salades, of gewoon als snack tussendoor. Gekookt smaken ze erg goed in combinatie met een stukje vlees en aardappels. Ook kun je ze toevoegen in soepen en roerbakgerechten. In ons aanbod vind je twee verschillende zomerwortel zaden: de ‘Amsterdamse Bak 2’ en de ‘Nantes 2’. Daarnaast hebben we de winterwortel ‘Flakkée 2’ in ons assortiment. Hieronder lees je meer specifieke informatie over al deze rassen.

> Lees meer

Zomerwortel Napoli F1 NIEUW !
Zomerwortel ‘Napoli F1’ is bij uitstek geschikt voor de vroegste teelt. Licht conische wortel met goede kleur. Productief ras met sterk loof. Nantes type.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 4,99
Selecteer een eenheid
> meer info
2059 Zomerwortel Negovia F1 PRO
Zomerwortel 'Negovia F1' is geschikt voor de late zomer- en herfstteelt. Nantes type. Zeer uniform ras met een goede smaak.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 4,99
Selecteer een eenheid
> meer info
Zomerwortel Amsterdamse Bak 2
Zomerwortel ‘Amsterdamse Bak 2’ is een mooie, dunne, cilindrische bospeen met een lekkere smaak.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,99
Selecteer een eenheid
> meer info
2060 Zomerwortel Nantes 2
Zomerwortel 'Nantes 2' Daucus carota sativus 2060
Zomerwortel ‘Nantes 2’ is zoet van smaak en heeft een mooie cilindrische wortelvorm. Bij een ruimere plantafstand worden de wortels wat dikker.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,99
Selecteer een eenheid
> meer info
Winterwortel Flakkeese 2
Winterwortel 'Flakkée 2' Daucus carota sativus 2070
Winterwortel 'Flakkée 2' zijn grote oranje wortelen en vormt een groot gewas. De wortelen zijn lekker zoet en kan uitstekend bewaard worden na oogst.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,99
Selecteer een eenheid
> meer info
Zomerwortel Yellowstone F1 PRO
Zomerwortel 'Yellowstone' is een veelzijdig wortelras met een mooie gele kleur. Geschikt voor zowel late bospeen teelt als voor winterpeen teelt.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 4,99
Selecteer een eenheid
> meer info

Wortel kweken

De zomerwortelen oogst je in de periode van juli tot oktober, en de winterwortelen oogst je vanaf oktober. Tijdens het kweken van de wortel zaden is het belangrijk dat je geen bemesting gebruikt, want dit beïnvloedt de smaak van de wortel. Problemen met de wortelvlieg los je het beste op door gebruik te maken van insectengaas. Hiermee dek je de planten vrij snel na opkomst af. Een eenvoudig framewerk of kooitje dat verplaatsbaar is werkt erg goed om de wortelvlieg te weren. Lees voor meer informatie over het telen van wortel onze teelttips voor wortel.

Zaaien van wortel

Onze zomerwortelen kun je al in februari onder glas zaaien. In de volle grond kunnen de wortel zaden van begin maart tot juli worden gezaaid. Het voordeel van vroeg zaaien is dat dit minder problemen met de wortelvlieg oplevert. Hanteer een plantafstand van 20x3 cm. Zorg dat de grond mooi los gemaakt is, zodat de wortel recht en lang kan groeien. Wanneer je een ruime plantafstand aanhoudt, hebben de wortels meer ruimte om uit te groeien tot dikkere wortelen. Bij een kleinere plantafstand is dit uiteraard andersom: dit zorgt voor dunnere wortelen. Wil je winterwortelen hebben om te bewaren? Zaai dan in mei op een plantafstand van 20x5 cm.

Wortel zaden bestellen bij De Bolster

Wil je zelf wortel gaan kweken? Dan ben je bij De Bolster aan het juiste adres voor biologische wortel zaden. Bij ieder product staat vermeld hoeveel zaadjes je per zakje krijgt en hoeveel vierkante meter je hiermee van zaadjes kunt voorzien. We zorgen er altijd voor dat je bestelling zo snel mogelijk bij je wordt bezorgd, meestal is dit binnen 3 tot 4 werkdagen. Heb je vragen over het verzenden, of over de producten zelf? Neem gerust even contact met ons op.

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16564 reviews
Kiyoh