BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16409 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Kardoen zaden

Kardoen is een prachtig gewas om te telen, dankzij de mooie, artisjokachtige bloemen. Het is een oude, meerjarige groente die uit het Middellandse Zeegebied komt. Het is heerlijk om in een gerecht te verwerken: de gebleekte bladribben kun je namelijk koken en vervolgens opeten. Op deze pagina vind je meer informatie over het kweken en zaaien van kardoen.

> Lees meer

Kardoen
Kardoen Cynara cardunculus 1380
Kardoen is een artisjok-achtige plant met forse, grijsgroene bladeren. De bladstelen zijn eetbaar, mits deze tijdens de teelt ‘gebleekt’ worden om de vezeligheid te drukken.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,79
Selecteer een eenheid
> meer info

Kardoen kweken

Wanneer je de kardoen zaden op tijd zaait, dan is het mogelijk dat ze al in het eerste jaar bloeien, meestal in augustus en september. Voldoende licht is van essentieel bij het kweken van kardoen: kies daarom voor een zonnige en droge plek. De verwachtte hoogte van deze plant is maar liefst 80 tot 150 centimeter, dus houd daar rekening mee bij het zaaien. Wil je meer informatie over het zaaien van kardoen en andere soortgelijke gewassen? Lees dan onze teelttips voor blad- en stengelgewassen.

Zaaien van kardoen

Vanaf april kun je de kardoen al in de koude kas zaaien, en vanaf mei in de volle grond. Er dient een grote afstand tussen de kardoenplanten te zitten bij het uitplanten. De zaden moeten dan ook een plantafstand hebben van 80 x 60 centimeter, omdat deze planten erg groot kunnen worden. Hoe beter de grond is, hoe groter de planten worden. Dat betekent dus dat ze meer afstand nodig hebben. De grond die je dan over hebt kun je gebruiken om lage gewassen te telen, zoals andijvie en sla. Over het algemeen kan dit gewas vrij veel vorst verdragen, dus we raden aan om ze alleen af te dekken bij strenge vorst.

Bestel kardoen zaden online bij De Bolster

Hieronder vind je onze kardoen zaden, dus lees daar direct meer specifieke informatie over het telen. Bestel de zaden online, en je kunt binnen 3 tot 4 werkdagen al aan de slag in je (moes)tuin! Wanneer je een bestelling van meer dan € 30,- plaatst, betalen wij zelfs de verzendkosten voor je. Heb je vragen over het kweken van kardoen zaden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16409 reviews
Kiyoh