BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16486 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Aubergine zaden

Aubergine is een heerlijke, vrij neutrale groente, die in heel veel gerechten verwerkt kan worden. Bovendien ziet de aubergine er prachtig uit, waardoor deze ook een decoratieve functie heeft. De aubergine is een subtropische tot tropische plant, wat betekent dat je moet zorgen voor optimale omstandigheden. Er zijn over het algemeen twee soorten aubergines. Allereerst is er de Solanum melongena, dit is de smakelijke soort. Daarnaast is er de Solanum aethiopicum. Deze is net zo goed eetbaar (soms iets bitter), maar staat vooral bekend als de soort die er heel goed uitziet. Wil je zelf aubergine kweken in je moestuin? Bestel dan bij De Bolster de aubergine zaden die je nodig hebt!

> Lees meer

Aubergine Violetta Lunga 3
Aubergine ‘Violetta Lunga 3’ is een tamelijk vroeg ras dat vrij slanke, donkerpaarse vruchten met een groene steel vormt.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,99
Selecteer een eenheid
> meer info

Aubergine kweken

In het assortiment van De Bolster vind je bijvoorbeeld de aubergine ’Violetta Lunga 3’. Dit is een tamelijk vroeg ras, dat slanke donkerpaarse vruchten vormt met een groene steel. Deze aubergine zaden kun je het best telen in de kas, zodat je de juiste omstandigheden creëert. Houd er rekening mee dat de plant zo’n 100-150 cm hoog wordt, afhankelijk van de omstandigheden. Wil je meer lezen over aubergine kweken of de teelt van dit soort gewassen? Bekijk dan ook onze teelttips voor vruchtgewassen!

Zaaien van aubergine

Stel, je gaat de eerder genoemde ‘Violetta Lunga 3’ aubergine kweken. Dan zaai je in maart-april binnen, bij 20 tot 25 graden. Uitplanten doe je vervolgens in mei-juni (na ijsheiligen), waarbij je een plantafstand aanhoudt van 75x50 cm. 1 zakje met aubergine zaden is voldoende voor ongeveer 10 vierkante meter grond. Extra tip: laat de zaadjes eerst kiemen op vochtig keukenpapier bij ongeveer 20 graden. Het papier moet vochtig genoeg blijven. Als je de kiempjes ziet, kunnen ze de grond in. Dek de zaden af met aarde, maar druk de laag niet verder aan.

Bestel aubergine zaden online

Wil je aubergine zaden bestellen? Dan ben je bij De Bolster aan het juiste adres. We doen ons best om de zaden die je nodig hebt binnen 3 tot 4 werkdagen bij je thuis te bezorgen. Verzending is geheel gratis wanneer je een bestelling plaatst met een totale waarde van meer dan € 30,-. Heb je vragen over het bestellen, ons assortiment of over aubergine kweken? Neem dan gerust contact met ons op.

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16486 reviews
Kiyoh