Vanwege hoogseizoensdrukte: dagelijkse telefonische bereikbaarheid tot 15.00 uur. Voor vragen, mail ons: info@bolster.nl  Bedankt!

BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16241 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Savooiekool zaden

Savooiekool is niet de meest bekende soort sluitkool, maar wel één van de meest winterharde. Was jij nog niet bekend met savooiekool? Jammer, want zeker uit eigen teelt is dit een heerlijke kool. Er zijn groene en gele rassen, waarbij de gele over het algemeen wat groter en zwaarder worden dan de groene rassen. Het is in principe niet heel moeilijk om zelf savooiekool te kweken: het voornaamste dat je nodig hebt is een goed bemest stuk grond. Wil je zelf aan de slag gaan om savooiekool te kweken? Bestel dan alle zaden die je nodig hebt bij De Bolster! Op deze pagina vind je ons huidige aanbod savooiekool zaden.

> Lees meer

Savooiekool Cantasa F1 – Brassica oleracea PRO
Savooiekool 'Cantasa F1' is een gezonde groeier en geschikt voor de herfst- en vroege winterteelt. Een lekkere, goed presterende kool voor de versmarkt en bewaring.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 4,99
Selecteer een eenheid
> meer info
1530 Savooiekool Bloemendaalse Gele
Savooiekool ‘Bloemendaalse Gele’ is van de savooie-kolen de meest winterharde. De groengele, later goudgele, licht gekroesde kool heeft een heerlijke en zachte smaak.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,79
Selecteer een eenheid
> meer info

Savooiekool kweken

Bij het kweken van savooiekool is het verstandig dat je een zonnige standplaats zoekt. Mochten de temperaturen buiten hoog oplopen, geef de plant dan zeker wat water. Savooiekool kan over het algemeen best goed tegen een beetje droogte, maar houdt het in de gaten. De meeste savooiekool varianten zijn te zaaien van maart tot en met mei, en te oogsten tussen augustus en december. Savooiekool is een eenjarige plant, wat inhoudt dat je de kool oogst in het jaar dat je deze zaait. Lees voor meer specifieke informatie verder bij ieder product, of bekijk onze teelttips voor koolgewassen.

Zaaien van savooiekool

Bij het zaaien van savooiekool zaden is het slim om een tussenruimte aan te houden van zo’n 50 centimeter. Je zaait ze onder glas of in de vollegrond op een zaaibed, waarbij je ze later uitplant. Zorg ervoor dat je de stekken goed uitplant in een goed bewerkte en bemeste grond. Jonge plantjes moeten bovendien beschermd worden tegen de koolvlieg, bijvoorbeeld door gaas te gebruiken. Meer informatie over het zaaien vind je bij het specifieke product, maar ook bij de teelttips voor koolgewassen. Natuurlijk mag je ook altijd even bellen of mailen als je vragen hebt.

Savooiekool zaden bestellen bij De Bolster

Heb je zin om die roerbakschotel met savooiekool op de agenda te zetten, maar dan wel met kool uit eigen tuin? Bestel dan je savooiekool zaden bij De Bolster! We doen ons best om de producten zo snel mogelijk bij je thuis te bezorgen, meestal lukt dit binnen 3 tot 4 werkdagen. Bestel je artikelen met een gezamenlijke waarde van meer dan € 30,-? Dan nemen wij de verzendkosten voor onze rekening! Vraag gerust om meer informatie over ons assortiment, door telefonisch of per mail contact met ons op te nemen.

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16241 reviews
Kiyoh