Zaden van eigen teelt, 100% biologisch en GMO-vrij, snelle levering

Paprika

In Nederland staat de paprika erg vaak op tafel: zowel koud in salades als gewokt in pasta’s smaken de verschillende paprika’s erg goed. In ons aanbod vind je naast de welbekende blokpaprika, ook nog andere soorten. Dit zijn de rode en oranje snackpaprika, en de zoetpuntpaprika in drie kleuren: rood, geel en oranje. Wist je trouwens dat groene paprika's eigenlijk vroeg geoogste paprika's zijn, die nog niet hun uiteindelijke kleur en smaak hebben bereikt? Ben je al bekend met de blokpaprika ‘Lilo F1’? Deze liggen normaal gesproken niet in de supermarkt, maar bij De Bolster kun je deze zaden wel bestellen. Dit is namelijk een uniek paprika ras, dat prachtige donkerpaarse vruchten produceert. Deze rijpen donkerrood af. Erg bijzonder!

> Lees meer

Blokpaprika Olly F1
Blokpaprika Elsa F1
Blokpaprika Ilyn F1   Capsicum annuum
Blokpaprika Lilo F1
Blokpaprika Waldo F1 nieuw
Blokpaprika Jubilandska
Snackpaprika Arwen   Capsicum annuum
Snackpaprika Radja   Capsicum annuum
Snackpaprika Flynn Capsicum annuum
Zoetpuntpaprika rood Xaro
Zoetpuntpaprika geel  Zazu
Zoetpunt paprika oranje Kyra

Paprika kweken

Paprika’s hebben veel warmte nodig, en daarom kun je ze het beste onder glas of folie telen. Hoe warmer het is, hoe sneller de kieming gaat. Wil je meer warmte creëren? Plaats dan een plastic zakje over de potjes tijdens de kieming. Om te voorkomen dat de planten omvallen, kun je bamboestokken gebruiken. Vervolgens is het in september en oktober tijd om te oogsten. Wanneer het nodig is om de vruchtzetting te bevorderen, dan kun je af en toe tegen de bamboestok of het touw aan tikken. Dit zorgt er namelijk voor dat de bloemen hun stuifmeel loslaten. Heb je meer informatie nodig over het kweken van dit soort gewassen? Lees dan onze teelttips voor vruchtgewassen.

Zaaien van paprika

Wanneer je vroeg begint met zaaien, in februari, dan heb je in mei al erg grote planten. Na de kieming dien je de zaailingen op een lichte en warme plaats te zetten. Verspeen vervolgens in potjes bij het verschijnen van het tweede paar blaadjes. Na half mei kun je ze uitplanten, met een plantafstand van 50x50 cm.

Paprika zaden online bestellen bij De Bolster

Bestel je paprika zaden bij De Bolster, zodat je nagenoeg direct kunt beginnen met de teelt! We streven ernaar om je bestelling binnen 1 tot 2 werkdagen bij je thuis te bezorgen. Het bestelproces dat daaraan voorafgaat, werkt erg eenvoudig. Wanneer je bij ons een bestelling plaatst met een totale waarde van meer dan 20 euro, dan is de verzending gratis! Heb je nog vragen over het kweken van paprika, of wil je meer weten over ons aanbod? Neem dan gerust eens contact met ons op.