BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16484 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Andijvie zaden

Onze andijvie zaden zijn ideaal om een lekkere andijvie stamppot van te maken. We bieden je de keuze uit twee verschillende soorten andijvie: krulandijvie en andijvie 'Nummer vijf2'. De krulandijvie staat bekend om het fijne, ingesneden en gekrulde blad. De 'Nummer vijf2' is breedbladig en heeft een zachte smaak. Naast de mogelijkheid om er een stamppot van te maken, kun je de andijvie natuurlijk ook rauw verwerken in een frisse salade. Lees meer over het kweken en zaaien van andijvie op deze pagina.

> Lees meer

Andijvie Nummer vijf2
Andijvie 'Nummer Vijf2' is verreweg het meest geteelde type andijvie. Breedbladig met een goed gevuld hart en een zachte smaak. Uitstekend geschikt voor een teelt als babyleaf.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,79
Selecteer een eenheid
> meer info
Krulandijvie ‘Wallone’
Krulandijvie ‘Wallonne’ heeft fijne, ingesneden en sterk gekrulde bladeren. Dit ras is uitstekend te gebruiken als rauwkost en stampotten. Uitstekend geschikt voor een teelt als babyleaf.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,79
Selecteer een eenheid
> meer info

Andijvie kweken

Bij het kweken van andijvie zaden kan er maar weinig misgaan. Het belangrijkste waar je voor moet zorgen is dat ze in de zon staan. Waar je verder nog rekening mee dient te houden is dat je in het voorjaar het risico loopt dat de planten vroegtijdig bloeien. Daarnaast is een voedzame bodem van essentieel belang. Dit creëer je door bijvoorbeeld compost door de grond te mengen. Wanneer je deze tips toepast, kun je tot diep in de herfst genieten van de andijvie. Lees voor meer informatie over het telen van andijvie onze teelttips voor andijvie.

Zaaien van andijvie

Kijk uit dat je de andijvie zaden niet te dicht bij elkaar zaait. Wij raden dan ook een plantafstand aan van ongeveer 30 x 35 centimeter. Wanneer je ze nauwer plant zorgt dat niet voor meer opbrengst en bovendien is het risico van smet dan groter. Mei en juni zijn de beste maanden om andijvie te zaaien, en als je de beschikking hebt over een kas of broeibak kun je al in maart zaaien.

Andijvie zaden kopen bij De Bolster

Het bestellen van andijvie zaden is zo gedaan! Selecteer op deze pagina hoeveel je wilt bestellen, en plaats het product in je winkelwagentje. Bij bestellingen boven de € 30,- betalen wij de verzendkosten voor je. We leveren uit eigen voorraad, wat betekent dat je de zaden al binnen 3 tot 4 werkdagen thuis ontvangt. Mocht je nog vragen hebben over andijvie zaden kopen bij de Bolster, neem dan gerust eens contact met ons op.

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16484 reviews
Kiyoh