NU: 10% korting op zakjes
14 dagen  |  10 uur
Sluiten

BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,3/10 op basis van 13784 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Bosui zaden

Bosui is een vroeg uitje, dat je jong en vers eet. De bosui smaakt heerlijk in frisse, zomerse salades, waarbij je ook het blad prima kunt eten. De bosui ontwikkelt een mooie lange schacht en vormt een klein bolletje. Ook het blad van de bosui is heel smakelijk. Het knolgewas is gemakkelijk te kweken en zal aan veel gerechten een heerlijke smaak toevoegen. Wil je zelf biologische bosuien kweken? Bestel dan je zaden bij De Bolster, zodat je binnen de kortste keren verder kunt in je moestuin. Je ziet het huidige assortiment op deze pagina.

> Lees meer

Bosui White Lisbon
Bosui ‘White Lisbon’ ontwikkelt een lange, witte schacht. Het loof is frisgroen en staat rechtop. Dicht bij elkaar zaaien zorgt voor fijne bosuitjes.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,99
Selecteer een eenheid
> meer info
Stengelui Ishikura Long White PRO
Stengelui ‘Ishikura Long White’ produceert lange, witteschachten, zonder bol. Het loof is frisgroen en staat rechtop.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,99
Selecteer een eenheid
> meer info

Bosui kweken

Eén van de voordelen van bosuien, is dat het gewas kan doorgroeien. Je kunt ze dus gedurende langere tijd blijven zaaien en oogsten. Bij de eerste zaaitijd is de oogst van half maart tot half juni, en bij de tweede zaaitijd is de oogst rond september/oktober. Je oogst de bosui als ze een doorsnede hebben van 2 à drie centimeter. Wil je meer informatie over het kweken van dit soort gewassen? Bekijk dan ook onze teelttips voor wortel- en knolgewassen

Zaaien van bosui

Bij De Bolster koop je onder andere zaden voor de bosui 'White Lisbon'. Dit ras zaai je van half februari tot half april, en vanaf begin juli. Dicht bij elkaar zaaien op rijen van 25x2,5 cm, zodat de uitjes fijn blijven. Het is mogelijk om de bosui voor te zaaien, maar je kunt ze ook prima ter plaatse in rijen zaaien. Mocht je nu iets te dicht op elkaar hebt gezaaid, dan kun je de jonge bosuitjes oogsten en eten, en de rest laten doorgroeien.

Bosui zaden online bestellen bij De Bolster

Wil je aan de slag gaan met het kweken van biologische bosui, in je eigen moestuin? Dan helpen we je graag. Je bestelling is in de meeste gevallen binnen 3 tot 4 werkdagen al in huis. Plaats je een bestelling bij ons met een totale waarde van meer dan 25 euro? Dan nemen wij de verzendkosten voor onze rekening. Als je nog vragen hebt, bijvoorbeeld over de teelt van bosui of over ons assortiment: neem dan gerust contact met ons op!

Veilig betalen
9,3
Bekijk alle 13784 reviews
Kiyoh