BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16486 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Bloemkool zaden

Bloemkool behoort tot de kruisbloemenfamilie. Je moet bloemkool eigenlijk zien als een eetbare bloemstengel waarvan de bloemknoppen nog niet ontwikkeld zijn. Erg geliefd in de Nederlandse keuken, maar bloemkool is ook een relatief dure groente als je het in de winkel moet kopen. Wil je zelf bloemkool kweken? Dan moet je je van tevoren goed inlezen, want het is zeker niet ‘zo gezegd, zo gedaan’... Terwijl het je wel een heerlijk resultaat oplevert als het lukt! De zaadjes voor jouw zelfgekweekte bloemkolen vind je natuurlijk bij De Bolster. Op deze pagina staan bloemkool zaden voor verschillende rassen.

> Lees meer

Bloemkool Bermeo F1 PRO
Bloemkool 'Bermeo F1' Brassica oleracea 1441
Bloemkool 'Bermeo F1' is geschikt voor de vroege zomerteelt. De kool is platrond van vorm, en heeft een goede hardheid. Redelijk zelfdekkend.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 4,99
Selecteer een eenheid
> meer info
Bloemkool Liria F1 PRO
Bloemkool 'Liria F1' Brassica oleracea 1442
Bloemkool 'Liria F1' is geschikt voor de vroege herfstteelt. Goede zelfdekbaarheid, waardoor de bloemkool mooi wit blijft. Sterk gewas.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 4,99
Selecteer een eenheid
> meer info
Bloemkool ‘Flora Blanca’
Bloemkool ‘Flora Blanca’ heeft een mooie witte kop. Geschikt voor de herfstteelt. Kan overwinteren, mits deze wordt afgeschermd met vliesdoek.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,79
Selecteer een eenheid
> meer info
Romanesco Veronica F1 PRO
Romanesco 'Veronica F1' is geschikt voor de late zomerteelt. Deze bijzondere en aantrekkelijke bloemkool bestaat uit diverse geelgroene 'torentjes'. Zeer uniform gewas.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 4,99
Selecteer een eenheid
> meer info

Bloemkool kweken

Bloemkool kent veel manieren van telen. De bloemkool is geschikt voor overwinteren, maar het is per ras verschillend hoe je dit precies moet aanpakken. Wat wél bekend is, is dat bloemkool over het algemeen 40 tot 60 centimeter hoog wordt en dat deze planten houden van een plekje in de zon. Bekijk bij iedere bloemkoolsoort op deze pagina de specifieke informatie over het kweken, zodat je een goede start maakt op het juiste moment. Wil je graag meer lezen over het kweken van dit soort gewassen? Bekijk dan ook onze teelttips voor koolgewassen.

Zaaien van bloemkool

Hoe en wanneer je de bloemkool zaden zaait, hangt eigenlijk vooral af van het ras dat je kiest. Bij De Bolster vind je onder andere de bloemkool Alpha. De vroege oogst vereist dat je eind september/begin oktober zaait, en vervolgens de plant onder glas laat overwinteren. Half maart kun je dan gaan uitplanten op 60 x 50 cm, zowel onder glas als buiten. Als je kiest voor deze bloemkoolsoort, heb je de minste kans op aantastingen van de koolvlieg of rupsen. Als je bovenstaande momenten aanhoudt met het zaaien en uitplanten, kun je in juni oogsten. Je kunt ook zaaien in januari/februari onder glas, half april buiten uitplanten op 70 x 50 cm en dan vervolgens in eind juni/juli oogsten. Nogmaals, bekijk goed per soort hoe je met het kweken te werk moet gaan en lees vooral onze teelttips!

Bloemkool zaden bestellen bij De Bolster

Zaden om zelf bloemkool te kweken, vind je op deze pagina. Bij ieder product staat precies de hoeveelheid vermeld en hoeveel je hier ongeveer mee kunt kweken. Wanneer je bestelt, gaan wij aan de slag om je zaden zo snel mogelijk aan je te leveren. Meestal lukt dit binnen 3 tot 4 werkdagen al! Plaats je een bestelling ter waarde van meer dan € 30,-, dan nemen wij de verzendkosten voor onze rekening. Heb je vragen over het bestellen? Neem dan gerust eens contact met ons op.

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16486 reviews
Kiyoh