NU: 10% korting op zakjes
18 dagen  |  0 uur
Sluiten

BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,3/10 op basis van 13760 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Paksoi zaden

Paksoi, ook wel pak-choi, is een langwerpige, open kool met groene bladeren en witte bladstelen. Paksoi is oorspronkelijk van Aziatische origine, maar is ook het hele jaar verkrijgbaar uit Nederlandse glasteelt. Je kunt de hele paksoi struik gebruiken, bijvoorbeeld in salades, stamppotten of roerbakgerechten. Wil je zelf paksoi kweken, om aan lekkere en gezonde gerechten toe te voegen? Bestel dan paksoi zaden bij De Bolster! Je vindt het huidige aanbod op deze pagina.

> Lees meer

Paksoi 'Taisai' – Brassica rapa
Paksoi 'Taisai' Brassica rapa 1570
Paksoi ‘Taisai’ is een snelgroeiend bladgewas. Vanwege snel doorschieten is het niet verstandig om al vroeg in het voorjaar te zaaien. Tijdig oogsten komt de smaak ten goede. Geschikt voor een babyleaf teelt.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,79
Selecteer een eenheid
> meer info
Tatsoi – Brassica rapa
Tatsoi Brassica rapa 1572
Tatsoi is een variant op de beter bekende Paksoi. De donkere ronde, dikke blaadjes zijn lekker knapperig en zowel rauw of als spinazie te bereiden. Groeit snel. Geschikt voor een teelt als babyleaf.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,79
Selecteer een eenheid
> meer info

Paksoi kweken

Paksoi houdt van een zonnig plekje in je tuin, hoewel een beetje schaduw in de zomer ook welkom is. Paksoi zaden zijn over het algemeen best lastig om te kweken: wanneer de omstandigheden niet optimaal zijn (te koud, te nat/droog, te weinig voeding etc.) zorgt dat er voor dat de plant vroegtijdig in bloei komt. Het grote probleem bij de teelt is dan ook het doorschieten. De bloemstengel wordt dan gevormd vóórdat er een krop van voldoende grootte is gegroeid. Zorg dus voor een voedzame en vochthoudende grond, waar je bijvoorbeeld compost aan toevoegt. Paksoi wordt gemiddeld zo’n 20-30 cm hoog, hoewel dit afhangt van de specifieke omstandigheden. Voor meer informatie over het zaaien van paksoi en soortgelijke gewassen kun je onze teelttips voor blad- en stengelgewassen eens lezen.

Zaaien van paksoi

Paksoi kan in principe vanaf maart/april onder verwarmd glas gezaaid worden. Als je niet wil dat de plant doorschiet, moet je zorgen voor minimumtemperaturen van 20°C overdag en 16°C 's nachts. Wil je buiten zaaien, dan kan dit echt pas vanaf eind juni/begin juli. Dit hangt overigens nog af van het ras paksoi zaden dat je kiest. Je plant de zaadjes voor paksoi in principe op een rijafstand van 30 cm, en later dun je dit uit op 25 cm. Meer weten over het zaaien van paksoi? Bekijk het specifieke product voor gedetailleerde informatie, of neem even contact met ons op.

Paksoi zaden bestellen bij De Bolster

Bestel hier je favoriete paksoi zaden voor een aantrekkelijke prijs. We zorgen altijd voor een zo snel mogelijke levering, die vaak binnen 3 tot 4 werkdagen plaatsvindt. Plaats je een bestelling ter waarde van meer dan 25 euro? Dan nemen wij de verzendkosten voor onze rekening. Mocht je nog vragen hebben over de zaden of over het bestellen, neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Veilig betalen
9,3
Bekijk alle 13760 reviews
Kiyoh