BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16564 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Raapsteel zaden

Raapsteel is geen groente die erg bekend is in Nederland, maar toch zijn ze in de lente vaak wel in de supermarkt te koop. Het zijn jonge bladeren en bladstelen van een koolsoort, die ook wel eens onder een andere naam bij de groenteboer liggen: als snijmoes en bladmoes. Het is een typische voorjaarsgroente, waarvan je het blad en de steeltjes perfect in een rauwe salade of stamppot kunt verwerken. Kun je niet wachten om de raapsteel in een gerecht toe te voegen? Begin dan zelf met het kweken van onze raapsteel zaden!

> Lees meer

Raapsteel Mizuna
Raapsteel ‘Mizuna’ is een fijne Japanse bladkool en heeft een losse krop met geveerde bladeren, lichtgroen met een lichte nerf. Heerlijk als stamppot of rauw in een salade. Ook geschikt als babyleaf.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,99
Selecteer een eenheid
> meer info
Raapsteel Namenia PRO
Raapsteel ‘Namenia’ is een smakelijk ras met grove, malse bladeren en een korte groeiduur. Het is een typische voor-jaarsgroente. Heerlijk als stamppot of rauw in een salade. Ook geschikt als babyleaf.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,99
Selecteer een eenheid
> meer info

Raapsteel kweken

In ons aanbod vind je twee verschillende soorten raapsteel zaden: Raapsteel Mizuna en Namenia. Mizuna is een fijne Japanse bladkool, die bestaat uit een losse krop met allerlei geveerde bladeren: lichtgroen met een lichte nerf. Deze soort kan enkele graden vorst verdragen. Namenia kan dat niet, en is wat grover met malse bladeren. Beide raapstelen kun je het beste in de zon kweken. Ze worden al jong geoogst, wanneer de planten zo’n zes weken oud zijn en ongeveer 10-15 centimeter hoog. Let op dat u voldoende bemest, want anders is de kans op geel blad groter. Dit betekent echter niet dat het ongeschikt is om op te eten. Het ziet er alleen wat minder mooi uit! Wil je meer informatie over het kweken van raapsteel? Lees dan onze teelttips voor blad- en stengelgewassen.

Zaaien van raapsteel

Vanaf eind januari kun je raapsteel al in de koude kas zaaien. In volle grond kan dit vanaf half maart tot half april, of van augustus tot begin september. Wat betreft de plantafstand kun je het beste 25 centimeter tussen de rijen hanteren. Wil je meer weten over het zaaien van raapsteel? Bekijk onze twee producten voor gedetailleerde informatie, of neem contact met ons op als je nog vragen hebt.

Raapsteel zaden online bestellen bij De Bolster

Bekijk ons huidige aanbod op deze pagina, en bestel direct de raapsteel zaden om zelf thuis te gaan kweken! Bij ons kun je altijd rekenen op een snelle verzending tegen een aantrekkelijk tarief. We hanteren zelfs een gratis verzending bij bestellingen ter waarde van meer dan € 30,-. Wanneer je vragen hebt over het bestelproces of over onze producten, kun je altijd contact met ons opnemen.

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16564 reviews
Kiyoh