BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16499 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Romanesco zaden

Romanesco behoort tot de kruisbloemenfamilie en is een speciaal bloemkoolras. Dit type bloemkool wordt vooral in Noord-Italië veel geteeld. Dankzij zijn vele spiraalvormige puntjes wordt romanesco ook wel ‘torentjesbloemkool’ genoemd. Dit gewas heeft een fraaie geelgroene kleur, en is qua smaak iets zachter dan bloemkool. Het is niet alleen een smaakvolle toevoeging aan een gerecht, maar ook decoratief erg mooi. Op deze pagina vind je ons aanbod en meer informatie over het zaaien en kweken van romanesco zaden.

> Lees meer

Romanesco Veronica F1 PRO
Romanesco 'Veronica F1' is geschikt voor de late zomerteelt. Deze bijzondere en aantrekkelijke bloemkool bestaat uit diverse geelgroene 'torentjes'. Zeer uniform gewas.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 4,99
Selecteer een eenheid
> meer info

Romanesco kweken

Wij bieden het  romanesco ras ‘Veronica F1’ aan. Dit ras is geschikt voor de late zomerteelt en herfstteelt. De oogst vindt plaats van eind augustus tot half oktober. Dit doe je door de steel onder de bloem af te snijden met een stevig mes. Pas op bij nachtvorst – romanesco kan niet tegen vorst. Net als bloemkool is romanesco een vrij gulzig gewas, het heeft gedurende teelt een voortdurend toegang tot water en voedingsstoffen nodig. Geef dus regelmatig water in droge periode, en zorg voor een relatief rijke bemesting.

Zaaien van romanesco

Het voorzaaien van onze romanesco zaden start van begin mei tot eind juni, waarna je van juni tot eind juli kunt planten. Houd een plantafstand aan van 60 x 60 cm of 75 x 50 cm.

Romanesco zaden bestellen bij De Bolster

Bestel je romanesco zaden bij De Bolster, dan zorgen we altijd voor een snelle en voordelige verzending. In de meeste gevallen heb je je bestelling binnen 3 tot 4 werkdagen in huis. Bestel je voor € 30,- of meer aan producten? Dan nemen wij de verzendkosten voor onze rekening. Natuurlijk staan onze medewerkers ook tussendoor voor je klaar met advies of antwoord op je vragen. Neem hiervoor gerust vrijblijvend contact met ons op.

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16499 reviews
Kiyoh