BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16499 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Pronkboon zaden

De pronkboon: was deze soort jou al bekend? Pronkbonen eet je net als de snijbonen in gesneden vorm, waarbij je het begin en het einde van de peul niet gebruikt. De smaak van de pronkboon is meer uitgesproken dan de snijboon. Je moet ze jong eten, omdat er anders op de rugnaad van de peul een hardere draad wordt gevormd. Er bestaat echter ook een ras dat geen draad maakt. Van rijpe peulen eet je alleen nog de zaden, die je zowel vers als gedroogd kunt gebruiken. Pronkbonen zijn klimmers, en zijn over het algemeen beter bestand tegen slecht weer en diverse ziekten. Ze groeien hard, en vragen daarom voldoende ruimte in je moestuin! Zelf pronkboon kweken? Bestel de pronkboon zaden bij De Bolster.

> Lees meer

Pronkboon Emergo
Pronkboon 'Emergo' Phaseolus coccineus 1200
Pronkboon ‘Emergo’ is een sterk en productief gewas met witte bloemen en zeer lange, dikke en donkergroene peulen. Het gewas is zeer fors en heeft weinig last van windschade.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 4,69
Selecteer een eenheid
> meer info
Pronkboon Lady Di PRO
Pronkboon 'Lady Di' Phaseolus coccineus 1205
Pronkboon 'Lady Di' is een draadloze pronkboon met prachtig rode bloemen. De zaden zijn zwart met paars gekleurd. De peulen zijn 28-30 cm lang. Het gewas is groeikrachtig en zeer fors.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 4,69
Selecteer een eenheid
> meer info

Pronkbonen kweken

Er zijn verschillende rassen binnen de pronkbonen. Zo is er bijvoorbeeld een ras dat naast de bonen ook prachtige rode bloemen geeft. Een mooie aanvulling voor je moestuin dus! Je vindt bij ons de zaden voor de rassen ‘Emergo’ en ‘Lady Di’. Voor beide rassen geldt dat ze het beste groeien als je ze op een zonnig plekje neerzet. Het zijn forse gewassen, die prima tegen een beetje wind kunnen. Zowel de ‘Emergo’ als de ‘Lady Di’ kunnen wel 200-250 cm hoog worden. Wil je meer lezen over het kweken van peulvruchten? Bekijk dan ook teelttips voor peulvruchten.

Zaaien van pronkbonen

Per ras zijn er natuurlijk andere factoren waar je rekening mee moet houden als het gaat om zaaien. De ‘Lady Di’ zaai je bijvoorbeeld van half mei tot half juni. Omdat het gewas fors groeit, kies je voor slechts 2 à 3 zaden per stok, en zet je de stokken op 80x80 cm. Omdat de pronkbonen klimmen, is het belangrijk dat je een stabiele constructie maakt. Dit laatste geldt overigens ook voor de ‘Emergo’ pronkbonen. Bekijk bij ieder specifiek product wat je nodig hebt en hoeveel grond je kunt bewerken met een verpakking pronkboon zaden.

Pronkbonen zaden online bestellen bij De Bolster

Bestel je pronkbonen zaden bij De Bolster en profiteer van een snelle, voordelige verzending. We doen er altijd ons best voor om je zaden binnen 3 tot 4 werkdagen bij je te bezorgen. Bestel je producten met een gezamenlijke waarde van meer dan € 30,-? Dan nemen wij de verzendkosten geheel voor onze rekening. Heb je vragen over ons assortiment, of over het kweken van pronkbonen? Neem gerust even contact met ons op, we helpen je graag.

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16499 reviews
Kiyoh