BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16484 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Anijs zaden

Anijs (pimpinella anisum) is een eenjarige, bloemdragende plant uit de schermbloemenfamilie. Vooral in de streken rondom de Middellandse Zee, het Midden-Oosten en India wordt anijs veelvuldig gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan ouzo, Indiase curry’s en Marokkaans platbrood, waar anijs op gestrooid wordt. In onze streken kennen we anijs vooral door de bekende beschuit met muisjes, als ingrediënt voor kruidnoten of van het drinken van een beker anijsmelk voor een betere nachtrust. Toch zien we dat anijs ook in onze keuken steeds meer zijn plek weet te veroveren als een bijzondere smaakmaker. Anijs heeft een kenmerkende smaak die zich laat omschrijven als zoet en kruidig. We vertellen je graag alles over het kruid anijs.

> Lees meer

Anijs
Anijs Pimpinella anisum 3015
Anijs is een eenjarig kruid met een uitgesproken smaak. Van dit kruid worden voornamelijk de zaden gebruikt in de keuken en als medicijn.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,79
Selecteer een eenheid
> meer info

Anijs door de eeuwen heen

De zaden van deze plant worden al eeuwen gebruikt als medicijn en als smaakmaker in de keuken. Er is bewijs gevonden dat de Egyptenaren ruim 3500 jaar geleden al anijs gebruikten. De oude Romeinen sloten hun banketten vaak af met anijskoekjes, om maagkrampen te verminderen. In Nederland werd anijs in de 15e eeuw eveneens gebruikt tegen maagklachten en in de 17e eeuw ontstond de gewoonte om kraamvrouwen anijs te geven, zodat ze sneller zouden aansterken.

Anijs kweken

Anijs zaai je in april tot en met juni in de volle grond. De anijsplant is een plant die warmte nodig heeft om te kunnen ontkiemen en de bodem is in die periode al wat opgewarmd. Je kunt dit kruid niet goed voorzaaien, omdat de plant een penwortel vormt. Hierdoor is hij erg lastig te verplaatsen. Ondanks dat de plant van warmte houdt, moet je er wel voor zorgen dat de bodem niet uitdroogt. Bij de juiste verzorging kunnen de planten in de loop der tijd flink groeien, waardoor het risico bestaat dat de stengels gaan knakken. Om dit te voorkomen kun je je anijsbloemen opbinden, om ze op die manier voldoende steun te geven.

Anijs zaaien

In het late voorjaar is het tijd je anijs te zaaien, het liefst op een plek waar de zon flink schijnt. Anijs houdt van een losse, humusrijke bodem, waar voldoende kalk in zit. De anijs zaden zaai je in rijen, met een tussenliggende afstand van zo’n 30 centimeter. Hou tussen de zaden zelf zo’n 10 centimeter aan, zodat de plant voldoende ruimte krijgt om te groeien. Je dekt de zaden toe met een laagje zand. Je moet de plant regelmatig water geven, zodat de grond licht vochtig is. Na ongeveer drie weken zullen de anijs zaden ontkiemen.

Anijs oogsten

De anijsplant vormt prachtige, witte schermbloemen. Als de stelen van de plant in de zomermaanden geel worden en de zaden een bruine kleur krijgen, is het tijd de de anijs zaden te oogsten. Je doet dit door de planten af te snijden en in bundels te drogen te hangen. Zorg ervoor dat de ruimte waarin ze hangen ook echt droog is, want vocht is op dit moment funest. Wanneer de bloemen volledig uitgedroogd zijn, kun je de zaadjes van de plant verwijderen en bewaren. Doe dit op een koele, donkere en droge plek. Voeg je zelfgeteelde anijs zaden toe aan je gerechten, of besluit een thee te maken van kruiden, waaronder anijs.

Anijs zaden online bestellen bij De Bolster

Anijs zaden bestel je eenvoudig online bij De Bolster. Wanneer je vandaag nog bestelt, heb je je gewenste zaden binnen een week in huis. Bestel je voor meer dan € 30,-? Dan nemen wij de verzendkosten op ons. Zo heb je nog meer voordeel bij De Bolster. Wil je meer weten over anijs zaden, onze andere biologische zaden of het bestelproces? Neem dan gerust contact met ons op.

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16484 reviews
Kiyoh