BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16564 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Rode en gele biet zaden

De biet is een zeer populair knolgewas in Nederland. In een deel van Nederland, vooral in de Randstad en omgeving, wordt de rode biet ook wel kroot (of krootjes) genoemd. Dit is een verbastering van het Franse woord voor wortel, carotte. Rode en gele bieten bevatten veel vitamines en mineralen, waardoor ze ontzettend gezond zijn. Je kunt ze koken en bijvoorbeeld met aardappels en vlees eten, maar je kunt ook ongekookte bieten in een salade of ander gerecht verwerken. Wil je zelf biologische bieten kweken? Bestel dan je bieten zaden online bij De Bolster! Op deze pagina vind je ons huidige assortiment.

> Lees meer

Rode biet Boro F1 – Beta vulgaris PRO
Rode biet 'Boro F1' Beta vulgaris subsp. conditiva 1055
Rode biet 'Boro F1' heeft een mooie rode kleur, zowel van binnen als van buiten. Het ras is goed houdbaar in het najaar en de winter.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 4,99
Selecteer een eenheid
> meer info
Rode biet Chioggia
Rode biet 'Chioggia' Beta vulgaris subsp. conditiva 1065
Rode biet ‘Chioggia’ is een oud ras afkomstig uit het Italiaanse plaatsje Chioggia. Het vruchtvlees van de Chioggia heeft prachtige rood-witte ringen en een zachte zoete smaak. Dit ras geeft een goede opbrengst en mooie grote kroten.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,79
Selecteer een eenheid
> meer info
Rode biet Cylindra
Rode biet 'Cylindra' Beta vulgaris subsp. conditiva 1060
Rode biet Cylindra type Halflange is een smalle hoogopgroeiende biet, smakelijk, ook zeer geschikt voor garnering. Niet te vroeg zaaien.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,79
Selecteer een eenheid
> meer info
Rode biet Egyptische platronde
Rode biet 'Egyptische platronde' Beta vulgaris subsp. conditiva 1040
Rode biet ‘Egyptische platronde’ is een vroeg ras en geschikt voor bewaring. Deze biet heeft een zoete smaak. De bieten kunnen niet verplant worden. Voor bewaring is de tweede helft van mei de beste zaaiperiode.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,79
Selecteer een eenheid
> meer info
Rode biet Kogel 2
Rode biet 'Kogel 2' Beta vulgaris subsp. conditiva 1050
Rode biet ‘Kogel 2’ is een ras voor zomer- en herfstteelt, welke zeer geschikt is voor bewaring. De bieten kunnen niet verplant worden. Voor bewaring is de tweede helft van mei de beste zaaiperiode.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,79
Selecteer een eenheid
> meer info
Gele biet Boldor - Beta vulgaris subsp. conditiva NIEUW !
Gele biet 'Boldor' Beta vulgaris subsp. conditiva 1068
Gele biet 'Boldor' heeft stevig, gezond blad en ronde, gladde knollen met oranje huid en een mooie heldergele binnenkant. Ze kunnen zowel rauw als gekookt worden gegeten.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,99
Selecteer een eenheid
> meer info

Rode en gele bieten kweken

In het aanbod van de Bolster vind je verschillende rassen, zoals rode biet 'Kogel 2', gele biet 'Boldor' en rode biet 'Chioggia'. Bij elk van deze bieten zaden geldt dat je kiest voor een standplaats in de zon/halfschaduw. Bieten vragen om een luchtige, vochtige grond zodat ze goed hun wortels kunnen vormen. Wil je meer informatie over het kweken van dit soort gewassen? Bekijk dan ook onze teelttips voor wortel- en knolgewassen.

Zaaien van rode en gele bieten

Zowel de rode als de gele biet zaai je van april tot eind juni. Als je dit eerder doet, zal de kieming lastiger zijn en is er een risico op kiemschimmels. Als je van plan bent de bieten te bewaren, kun je het beste zaaien in de tweede helft van mei. De afstand die je aanhoudt tussen de rijen van de bieten zaden is 30 cm, later dun je uit op 7 à 10 cm. Trek de bieten in de herfst vóór de vorst op, draai het loof eraf en verplaats ze naar een vorstvrije plek.

Rode en gele bieten zaden online bestellen bij De Bolster

Het bestellen van biologische bieten zaden is bij De Bolster altijd eenvoudig en voordelig. We zorgen voor snelle verzending, waarbij je te maken krijgt met aantrekkelijke verzendkosten. Binnen 3 tot 4 werkdagen zijn je zaden meestal al in huis. Plaats je een bestelling met een totale waarde van meer dan € 30,-? Dan nemen wij de verzendkosten geheel voor onze rekening. Heb je vragen over de zaden, of over de teelt? Neem gerust eens contact met ons op, we helpen je graag.

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16564 reviews
Kiyoh