BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16486 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Groenlof zaden

Groenlof bestaat uit langwerpige kroppen en heeft iets weg van andijvie. Het kan dan ook op dezelfde manier worden gebruikt als andijvie: je kunt de langwerpige kroppen zowel rauw als gekookt eten. Deze groente is ideaal voor in de herfst en vroege winter. Het is dus ook erg lekker om in een stamppot te verwerken. Verwerk de groenlof rauw in een gerecht en je hebt binnen een mum van tijd een heerlijke maaltijd op tafel staan!

> Lees meer

Groenlof Zuckerhut
Groenlof 'Zuckerhut' Cichorium intybus 1360
Groenlof is een typische groente voor de herfst en vroege winter, die enige vorst kan verdragen. Groeit op elke grond, een lichte bemesting is al voldoende.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,79
Selecteer een eenheid
> meer info

Groenlof kweken

Het is niet zo’n bekende groente, maar groenlof is wel makkelijk om te kweken. Het groeit namelijk op elke grond, en alleen een lichte bemesting is al voldoende. Een goede standplaats is in de zon of half in de schaduw, en de plant wordt zo’n 30 tot 40 centimeter hoog. De oogst vindt plaats tussen april en november. Enige vorst kan groenlof wel verdragen, maar bij invallende vorst raden wij aan het gewas onder glas over te planten en daarbij het slechte buitenblad te verwijderen. Wil je meer weten over het zaaien van groenlof en andere soortgelijke gewassen? Bekijk dan onze teelttips over blad- en stengelgewassen.

Zaaien van groenlof

Groenlof zaaien kun je het beste dun in rijtjes in de volle grond doen. Vervolgens kun je ze later uitdunnen. Een goede plantafstand daarbij is 30 x 15 centimeter en bij voorkeur dien je de zaden rechtstreeks te zaaien. Wat betreft de periode is de beste zaaitijd van half mei tot half juli. Het is van belang om je hieraan te houden, want wanneer je eerder gaat zaaien is de kans groot dat dit voor planten zorgt die snel doorschieten.

Bestel groenlof zaden online bij De Bolster

Ben je geïnteresseerd in onze groenlof zaden? Plaats dan vandaag nog je bestelling. Bij De Bolster ervaar je een snelle verzending, want je ontvangt de zaden al binnen 3 tot 4 werkdagen in huis. Wil je meer informatie over onze groenlof zaden, of heb je nog vragen over onze bestelmethode? Neem dan gerust contact met ons op.

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16486 reviews
Kiyoh