BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16564 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Bonenkruid zaden

Bonenkruid is een laagblijvende, struikvormige telg van de lipbloemenfamilie. De eenjarige variant van het bonenkruid wordt ook wel zomerbonenkruid genoemd. Deze plant heeft smalle bladeren en een sterke geur, die in de verte aan peper doet denken. De smaak is licht pikant. De naam zegt al dat je dit kruid uitstekend kunt combineren met verschillende bonengerechten. Laat bonenkruid meekoken in je gerecht, voor de beste smaakbeleving. Kook je groenten die een sterke geur hebben, zoals spruitjes of kool? Dan kun je proberen de geur te verminderen door bonenkruid toe te voegen. Eenjarig bonenkruid kan daarnaast ook gebruikt worden in salades. Bonenkruid heeft niet alleen een heerlijke smaak, het helpt ook om zwaardere gerechten lichter verteerbaar te maken. Onmisbaar in je keukenkastje en in je moestuin dus.

> Lees meer

Bonenkruid PRO
Bonenkruid Satureja hortensis 3050
Bonenkruid is een eenjarig, laagblijvend struikvormig gewas. De blaadjes en jonge scheuten worden geoogst tegen de bloei aan en hebben een licht pittige smaak.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,79
Selecteer een eenheid
> meer info

Bonenkruid kweken

Bonenkruid zaden kun je in potten in je vensterbank zaaien, zodat je het hele jaar rond kunt genieten van dit lekkere kruid. Deze plant komt echter echt goed tot zijn recht in de volle grond. Hij wordt dan groter en krijgt vaak meer smaak. Zeker als het bonenkruid op een zonnige plek staat, zal hij meer smaak krijgen dan wanneer je de bonenkruid zaden in de halfschaduw hebt gezaaid. Bonenkruid is niet heel kieskeurig en groeit op verschillende grondsoorten. Er is maar één maar: hoe zuurder je grond is, hoe lastiger de plant zal groeien. Bonenkruid zaden ontkiemen het makkelijkst in een humusrijke grond, die voldoende water doorlaat. Je weet dat je bonenkruid water moet geven als de grond droog is, maar laat de grond niet kurkdroog worden.

Bonenkruid zaaien

Bonenkruid zaden zaai je na de IJsheiligen, omdat nachtvorst funest is voor het kiemen en de groei van de zaailingen. Wacht daarom altijd met zaaien tot je zeker weet dat vorst geen kans meer krijgt. Mei en juni zijn bij uitstek de maanden om bonenkruid te zaaien. Je zaait de bonenkruid zaden op rijtjes, met een afstand van 20 bij 20 centimeter. Je dekt de zaden dun af, omdat bonenkruid licht nodig heeft om te kunnen ontkiemen. Doordat je je bonenkruid zaden in rijtjes hebt gezaaid, kun je ook eenvoudig onkruid verwijderen, zodat al het zonlicht direct naar jouw bonenkruid zaden kan gaan.

Bonenkruid kun je ook goed zaaien bij, je raad het al, verschillende soorten bonen. Veel bladluizen hebben een hekel aan planten met een sterke geur en bonenkruid is daar een van. Door je bonenkruid zaden bij je tuinbonen te zaaien, zal de kans op de beruchte zwarte bonenluis aanzienlijk afnemen.

Bonenkruid oogsten

Als je planten groot genoeg zijn, kun je beginnen met oogsten. Wanneer je regelmatig de blaadjes van je plant plukt, zal deze blijven groeien. Je kunt hierdoor de hele zomer genieten van vers bonenkruid voor in je gerechten. Bonenkruid kun je na het oogsten ook eenvoudig drogen. Oogst om bonenkruid te drogen de bladeren en de stengels meteen als deze groot genoeg zijn. Op dat moment hebben ze het meeste smaak en zal de smaakbeleving minder afnemen door het droogproces. Wanneer je bonenkruid oogst voordat deze gaat bloeien, zal de smaak het meest intens zijn. Tijdens en na de bloei kun je nog steeds oogsten, maar de smaak zal dan beduidend milder zijn. Pluk voor het oogsten de scheuten af tot net boven de grond of gebruik een scherpe, schone schaar

Bonenkruid zaden bestellen bij De Bolster

Bonenkruid is een veelzijdig kruid, dat verschillende toepassingen kent. Het geeft smaak aan je gerechten, verlicht de spijsvertering en als plant verjaagt het luizen door zijn sterke geur. Je kunt er ook voor kiezen bonenkruid tot bloei te laten komen, wat de smaak verzacht én bloemen voor bijen en vlinders oplevert. Genoeg redenen dus om vandaag nog je bonenkruid zaden eenvoudig te bestellen bij De Bolster.

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16564 reviews
Kiyoh