BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16486 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Selderij zaden

Selderij behoort tot de schermbloemenfamilie, en komt uit de landen rond de Middellandse Zee. Zowel de knol, het blad als de stelen van selderij kunnen worden gegeten, en hebben een sterke smaak die eenvoudig te herkennen is. De knolselderij vind je terug bij de wortel- en knolgewassen.  Op deze pagina kun je onze biologische selderij zaden bekijken en meer lezen over het kweken en zaaien van selderij. 

> Lees meer

Bleekselderij Mambo F1 – Apium graveolens PRO
Bleekselderij 'Mambo F1' is geschikt voor het hele seizoen en is sterk tegen bladvlekkenziekte. Heerlijke aromatische groente en veelgebruikt ingrediënt in salades en sauzen.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 4,99
Selecteer een eenheid
> meer info
Bleekselderij Tango F1 PRO
Bleekselderij 'Tango F1' is geschikt voor het hele teeltseizoen. Zeer productief ras, met witte tot lichtgroene stengels. Sterke tolerantie voor 'zwarte harten'.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 4,99
Selecteer een eenheid
> meer info
Groenselderij Tall Utah 52/70
Groenselderij 'Tall Utah 52/70' is een groente waarvan de stengels en het jonge blad worden gegeten. Tall Utah is een lichtkiemer en mag dus niet te diep gezaaid worden.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,79
Selecteer een eenheid
> meer info

Bleekselderij en groenselderij

In ons assortiment vind je de bleekselderij ‘Tango F1’ en de groenselderij ‘Tall Utah 52/70’. De rassen lijken qua plant en teelt veel op elkaar, toch zijn er belangrijke verschillen. Bleekselderij teel je voor de knapperige stengels; groenselderij staat juist bekend om de intense smaak van selderij. Het bleekselderij ras ‘Tango F1’ is een modern ras, wat de stelen bleek (lichtgroen) houdt. Het groenselderij ras ‘Tall Utah 52/70’ is een wat ouder, langzamer groeiend ras. Op de pagina 'Bleekselderij telen' vind je uitgebreide info over de gehele teelt van bleekselderij.

Selderij kweken

Het bleekselderij ras ‘Tango F1’ is geschikt is voor het hele teeltseizoen. Deze bleekselderij is een productief ras met brede, witte tot groene stelen. Gedurende de zomerperiode is de groeiduur gemiddeld 80 dagen, en in het voor- en najaar is dit wat langer. Het groenselderij ras ‘Tall Utah 52/70’ is met name geschikt voor een oogst in het najaar.

Wat betreft de bodem zijn lichte, humusarme gronden niet erg geschikt voor beide type selderij zaden. Selderij is namelijk een plant die niet goed tegen watertekort kan, de selderij zal dan snel gaan schieten, waardoor de stelen vezelig worden.

Zaaien van selderij

Qua teeltplanning is het ras ‘Tango F1’ een stuk veelzijdiger dan het ras ‘Tall Utah 52/70’. ‘Tango F1’ kun je van halverwege februari tot eind juni binnen voorzaaien. Acht weken na het zaaien, rond eind april tot augustus, kun je ze vervolgens buiten uitplanten. De planten zijn dan ongeveer vijf tot tien centimeter hoog. Voor planten van een gemiddelde grootte houd je een plantafstand aan van 50 x 25 cm. Het ras ‘Tall Utah 52/70’ zaai je pas in mei voor, voor een oogst in het najaar. Houd hier een plantafstand aan van 35 x 35 cm (of 50 x 25 cm).

Selderij zaden bestellen bij De Bolster

Wanneer je een bestelling bij De Bolster plaatst, profiteer je altijd van een snelle verzending. Binnen 3-4 werkdagen heb je de zaden al in huis. Daarnaast hanteren we een interessant tarief. Het loont om naast de selderij zaden nog andere producten te bestellen, omdat je bij bestellingen vanaf € 30,- geen verzendkosten hoeft te betalen. Mocht je nog vragen hebben over onze selderij zaden of over het kweken van selderij, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16486 reviews
Kiyoh