BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16404 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Spitskool zaden

Net als de savooiekool, witte kool en rode kool behoort de spitskool tot de sluitkolen. Spitskool is binnen de sluitkolen de zachtste variant, zowel qua smaak als structuur. Je kunt er dan ook echt alles mee als het om gerechten gaat. Of je er nu een stamppot, roerbakgerecht of ovenschotel mee maakt, spitskool is het hele jaar door smakelijk. De naam van deze kool komt uiteraard van de vorm. Wil je zelf spitskool kweken? Bestel dan je spitskool zaden bij De Bolster! Op deze pagina vind je ons huidige assortiment, met bij ieder product de belangrijkste informatie over de kweek, het zaaien en het oogsten.

> Lees meer

Spitskool Caraflex F1 PRO
Spitskool 'Caraflex F1' is een zeer spits type kool met een mooie groene kleur. De gladde kool is zeer uniform. Geschikt voor middellange bewaring. 
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 4,99
Selecteer een eenheid
> meer info

Spitskool kweken

Er is bij het kweken van spitskool een vroege en een late teelt. Als je bijvoorbeeld in het voorjaar wil genieten van je kool, dan zaai je in februari de zaadjes in een kas. Tussen maart en juni zaai je onder glas of plastic voor. Uitplanten kan vervolgens in de periode april-juni, afhankelijk wanneer je hebt voorgezaaid. De grond waarin je de spitskool zaden kweekt mag niet te zuur zijn, omdat je anders te maken kunt krijgen met de ziekte knolvoet. Spitskool houdt van een zonnige standplaats en wordt (afhankelijk van de omstandigheden) tussen de 30 en 50 cm hoog. Oogsten kan in de periode juni-oktober. Wil je meer lezen over het kweken van spitskool en soortgelijke gewassen? Bekijk dan onze teelttips voor koolgewassen.

Zaaien van spitskool

In ons aanbod vind je de 'Caraflex F1' spitskool zaden, die je van maart tot en met mei kunt zaaien. Je houdt hierbij een plantafstand aan van 50x50 cm. Na het uitplanten heeft de spitskool relatief weinig verzorging nodig. Je verwijdert het onkruid en geeft ze water als het een tijdje droger is buiten. Zorg er wel voor dat je de spitskool goed beschermt tegen insecten en vogels, door een net over de kolen te spannen.

Spitskool zaden bestellen bij De Bolster

Heb je spitskool zaden gevonden waarmee je aan de slag wil? Plaats dan vandaag nog je bestelling! Bij ieder product lees je hoeveel zaden je krijgt per zakje, en hoeveel vierkante meter je daarmee kunt bewerken. In de meeste gevallen heb je je favoriete producten al binnen 3 tot 4 werkdagen in huis! Als je een bestelling plaatst ter waarde van meer dan € 30,-, nemen wij de verzendkosten voor onze rekening. Heb je nog vragen over de producten? Neem dan gerust eens contact met ons op.

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16404 reviews
Kiyoh