BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16499 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Meiraap zaden

In Nederland is meiraap een groente die nog niet zo bekend is. Toch biedt deze groente een diversiteit aan smaken, waardoor je het in verschillende gerechten kunt verwerken. Het bijzondere aan de meiraap is de pittige smaak, die toch ook fris en zoet is. Deze combinatie kun je met rettich of radijs vergelijken. Wat betreft de kleur springt de meiraap ‘Milanese Witte Roodkop’ er direct uit, omdat het een paars-witte knol is. Leuk weetje: je kunt niet alleen de knol opeten, ook het blad kan worden gegeten als raapsteel. Wil je zelf biologische meiraap kweken? Bekijk dan hieronder ons huidige assortiment.

> Lees meer

Meiraap Goldana type Ronde Gele
Meiraap ‘Goldana’ (type Ronde Gele) is een ronde, gele knol met geel vruchtvlees. Meiraap is een snelgroeiend knolgewas. Het blad kan als raapsteel worden gegeten.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,99
Selecteer een eenheid
> meer info
Meiraap Milanese witte roodkop
Meiraap ‘Milanese Witte Roodkop’ is een een tweekleurige knol die rauw erg lekker smaakt. Kan zowel in het voor- als najaar gezaaid worden.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,99
Selecteer een eenheid
> meer info
Meiraap Platte Witte Mei
Meiraapje Platte Witte Mei is een platronde knol met wit vruchtvlees. Snelgroeiend knolgewas. Bemesting is niet nodig.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,99
Selecteer een eenheid
> meer info

Meiraap kweken

De meiraap kan zowel in het voorjaar als later in het seizoen worden geteeld. Deze groente groeit ontzettend snel, waardoor je al 6 tot 8 weken na het zaaien kunt oogsten. In de meeste gevallen is dit in mei en juni, maar dit is ook mogelijk in de herfst. Bemesting is bij dit gewas trouwens niet nodig. Lees voor meer informatie over het telen van meiraap onze teelttips voor meiraap.

Zaaien van meiraap

In maart of april kun je beginnen met het zaaien van meiraap: op een rijafstand van 30 cm, waarbij je ze op 10 à 15 cm uitdunt. Wil je de meiraap in de herfst oogsten? Zaai ze dan tegen half augustus. Eind oktober kunnen de knolletjes dan worden ingekuild, waarna je ze tot de winter kunt bewaren.

Meiraap zaden online bestellen bij De Bolster

Hieronder vind je ons aanbod van de verschillende meiraap rassen. We bezorgen deze biologische zaden binnen 3 tot 4 werkdagen bij jou thuis. Bovendien nemen we de verzendkosten voor onze rekening wanneer je een bestelling van meer dan € 30,- plaatst. Neem dus gerust een kijkje tussen al onze gewassen. Heb je vragen over de meiraap zaden, of over de teelt? Neem gerust eens contact met ons op, we helpen je graag.

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16499 reviews
Kiyoh