BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16484 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Snijboon zaden

Snijbonen hebben lange, vlezige peulen die soms wel 20 tot 25 centimeter lang worden. Ze zijn wat plat, en je kunt ze op verschillende manieren bewerken en bereiden. Als je kijkt naar het assortiment snijboon zaden van De Bolster, zie je dat we grofweg twee verschillende soorten hebben: stoksnijbonen en stamsnijbonen. Het verschil tussen deze twee is simpel uit te leggen: de plant van de stamsnijboon blijft relatief laag, terwijl de plant van de stoksnijboon echt de hoogte in gaat en wel 200-250 centimeter lang kan worden. Wil je zelf snijbonen kweken, in je eigen moestuin? Bestel je snijboon zaden bij De Bolster!

> Lees meer

Stamsnijboon Capitano PRO
Stamsnijboon, geel 'Capitano' is platpeulig (20 mm breed, 15 cm lang) en wordt ook wel wasboon genoemd. Dit ras kan zowel als sperzieboon of snijboon gebruikt worden.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 4,39
Selecteer een eenheid
> meer info
Stamsnijboon Nassau PRO
Stamsnijboon 'Nassau' Phaseolus vulgaris 1195
Stamsnijboon 'Nassau' is een groene, platpeulige stamsnijboon (17 mm breed, 16 cm lang). Het is een bijzonder sterk ras. Pluk vroeg genoeg, als ze nog lekker mals zijn.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 4,69
Selecteer een eenheid
> meer info
Stoksnijboon Golden Gate PRO
Stoksnijboon 'Golden Gate' is een zeer mooie, draadloze, geelpeulige snijboon. De peulen zijn 24 mm breed en 24-26 cm lang. Zowel geschikt voor kas- als buitenteelt.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 4,69
Selecteer een eenheid
> meer info
Stoksnijboon Helda PRO
Stoksnijboon 'Helda' Phaseolus vulgaris 1190
Stoksnijboon ‘Helda’ is verreweg het meest geteelde ras in de vollegrond. De peulen zijn lang, vrij breed en afgeplat. Snijbonen zijn zeer productief. Zowel geschikt voor kas- als buitenteelt.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 4,69
Selecteer een eenheid
> meer info
Stoksnijboon Vitalis PRO
Stoksnijboon 'Vitalis' Phaseolus vulgaris 1176
Stoksnijboon 'Vitalis' is een donkergroene snijboon van 2 cm breed en 20 cm lang. Dit midden-vroeg ras is geschikt voor zowel kas- als buitenteelt.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 4,69
Selecteer een eenheid
> meer info

Snijboon kweken

Als je snijboon gaat kweken, kies je een zonnige standplaats. Bonen houden over het algemeen namelijk van warmte. Hoe je vervolgens te werk gaat, hangt af van de soort snijboon en het ras dat je kiest. We nemen hier even de populaire stoksnijboon ’Helda’ als voorbeeld. Het voordeel van onder andere dit ras is dat je profiteert van een hoge opbrengst en een lange oogstperiode. Je hebt bovendien nauwelijks last van schimmels, waardoor je echt het meeste uit je oogst haalt. Om de groei te bevorderen moet je regelmatig doorplukken (zo’n twee keer per week) en de te dikke bonen verwijderen. Wil je meer lezen over het kweken van dit soort peulvruchten? Bekijk dan ook eens de teelttips voor peulvruchten.

Zaaien van snijboon

Voor het zaaien van stoksnijbonen maak je een stabiele constructie van bijvoorbeeld bamboestokken, touw of bonenstaken. De bonen klimmen namelijk, waardoor je straks een plant hebt van zo’n 2 tot 2,5 meter hoog. Dan heb je logischerwijs een sterke basis nodig, waar de bonen gemakkelijk op kunnen klimmen. Voor de stoksnijboon ‘Helda’ geldt dat je tussen half mei en begin juli zaait. Je zaait daarbij zo’n 4-5 bonen per stok, en houdt een afstand aan van 75x75 cm. 75 gram zaden is genoeg voor ongeveer 30 stokken. Bekijk gerust de andere soorten in ons aanbod voor gedetailleerde informatie over het zaaien.

Snijboon zaden online bestellen bij De Bolster

Bestel vandaag nog je snijboon zaden bij De Bolster, zodat je binnenkort al kunt starten met het aanvullen van je moestuin. Wij proberen je bestelling altijd binnen 3 tot 4 werkdagen bij je thuis te bezorgen. Koop je bij ons zaden met een gezamenlijke waarde van meer dan € 30,-? Dan hoef je geen verzendkosten te betalen! Als je vragen hebt over ons assortiment, of over het kweken van snijbonen, laat het dan gerust weten. We staan altijd voor je klaar als je contact met ons opneemt.

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16484 reviews
Kiyoh