BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16263 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Prei zaden

Prei is een bekende groente in Nederland, die gedurende het hele jaar wordt gegeten. In pasta’s en stamppotten komt deze groente erg goed tot zijn recht. Prei zaden behoren tot de blad- en stengelgewassen en bestaat uit opeengepakte bladeren die wit blijven. Heb je zin om zelf prei te kweken, zodat je deze als smaakmaker in je gerechten toe kunt voegen? Bestel dan prei zaden bij De Bolster. Op deze pagina vind je ons huidige aanbod.

> Lees meer

Prei ‘Blauwgroene Herfst’
Prei ‘Blauwgroene Herfst’ heeft minder last van slijtageverschijnselen in de late herfst-winter en kan vrij veel vorst verdragen. Behoeft een voedzame en diep losgemaakte grond.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,99
Selecteer een eenheid
> meer info
Prei ‘Herfstreuzen 2’
Prei ‘Herfstreuzen 2’ is een robuust ras met dikke schacht. Zeer productief en uitstekend ras voor de herfstteelt. Behoeft  een voedzame en diep losgemaakte grond.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,99
Selecteer een eenheid
> meer info

Prei kweken

Prei houdt ervan om in een zonnig plekje in je (moes)tuin te staan, omdat dit de groei het meest bevordert. Daarnaast vraagt deze plant om een voedzame en diep losgemaakte grond. Na het zaaien in maart moet u wel even geduld hebben, want de oogst vindt pas plaats tussen half augustus en half november. Onze beide soorten prei zaden zijn dus ideaal voor de herfstteelt. De prei planten worden gemiddeld 25-50 centimeter hoog. Dit is afhankelijk van de omstandigheden en de soort die je kiest. Je hebt namelijk de keuze uit de Blauwgroene Herfst en Herfstreuzen 2. Deze soorten hebben allebei hun eigen specifieke omstandigheden nodig, zodat ze zo goed mogelijk kunnen groeien. Daarom raden we je aan om bij elk product alle informatie te lezen die je nodig hebt bij het kweken van prei. Mocht je daarna nog vragen hebben, bekijk dan eens onze teelttips voor blad- en stengelgewassen.

Zaaien van prei

Prei heeft een trage beginontwikkeling, waardoor het aan te raden is om een bepaalde zaaiperiode aan te houden. Vanaf eind maart tot half mei kun je ze dun zaaien op een zaaibed. Vervolgens kun je ze in juni of juli uitplanten op 40 x 15 centimeter. In de winter dien je ze eventueel bij elkaar te zetten, en bij strenge vorst is het van belang om de planten af te dekken. 1 zakje prei zaden van onze webshop is geschikt voor ongeveer 10 vierkante meter.

Prei zaden bestellen bij De Bolster

Bestel hieronder je favoriete prei zaden voor een interessante prijs. Bij ons ben je verzekerd van een snelle levering, die binnen 3 tot 4 werkdagen plaatsvindt. Bij bestellingen ter waarde van meer dan € 30,- nemen wij deze verzendkosten voor onze rekening. Heb je nog vragen over de zaden of over het bestellen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16263 reviews
Kiyoh